امیر خجسته نماینده مردم همدان و رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از جلسه عصر امروز(سهشنبه) اعضای کمیسیون متبوعش پرداخت و اظهار داشت: جلسه امروز کمیسیون، جلسه سرنوشتسازی بود که با حضور رئیس مجلس، ابوترابیفرد، سید صولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور، مسئولانی از وزارت اطلاعات و مرکز پژوهشهای مجلس تشکیل شد.
وی افزود: در این جلسه نتایج صد ساعت نفر کار کارشناسی کمیسیون تاکنون و مباحث مختلف مطرح شده، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مواد 31، 33 و 35 قانون انتخابات ریاستجمهوری بررسی و اصلاح شد.
رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس در ادامه یادآور شد: در ماده 33 مقرر شد هیئتی به نام « هیئت اجرایی مرکزی انتخابات» تشکیل شود که این هیئت 4 عضو اصلی متشکل از وزرای کشور و اطلاعات، دادستان کشور و معاون اول قوه قضاییه است.
وی اضافه کرد: 30 نفر از افرادی که رجل مذهبی، سیاسی و ملی هستند با هماهنگی دادستان، با معرفی وزیر کشور، دعوت میشوند که از بین این 30 نفر، هفت نفر به عنوان اعضای اصلی و 4 نفر به عنوان اعضای علیالبدل برای عضویت در این هیئت انتخاب میشوند.
«هیئت مذکور دخالتی در امر اجرا و نظارت بر انتخابات نمیکند و وظیفه او هماهنگی بین تشکیلات انتخاباتی و برنامهریزی است و این هیئت باید سه ماه قبل از انتخابات تشکیل شود.»
خجسته همچنین گفت: در مواد 33 و 35 قانون انتخابات ریاستجمهوری نیز سن کاندیداها و مدرک آنان تعیین شد و به تصویب رسید.
وی تأکید کرد: طبق مصوبه کمیسیون شوراها، سن کاندیداهای ریاستجمهوری باید بین 45 تا 75 سال باشد و مدرکشان باید حداقل کارشناسیارشد یا معادل حوزوی آن باشد.
«در تعریف رجل سیاسی و مذهبی در قانون انتخابات ریاستجمهوری نیز مقرر شد 25 نفر از خبرگان رهبری فرد را از نظر مذهبی مورد تأیید قرار دهند و 100 نفر از نمایندگان مجلس سیاسیبودن کاندیدا را تأیید کنند.»
رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس در پایان تصریح کرد: تعریف مدیر و مدبّر بودن نیز در قانون انتخابات ریاستجمهوری اصلاح شد که بر این اساس مقرر شد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یا باید 8 سال سابقه نمایندگی مجلس داشته باشد یا وزیر یا معاون رئیسجمهور یا همتراز آنها در سمتهای اجرایی مانند فرماندهان نیروهای مسلح باشد؛ به شرطی که 100 نفر از مقامات موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری مدیر و مدبّر بودن فرد را تأیید کنند.
به گزارش فارس، رؤسای سه قوه، معاون اول رئیسجمهور، نواب رئیس مجلس و اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس، معاونان رئیسجمهور، استانداران، سفرا و معاونین وزرا مقامات موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری را تشکیل میدهند.