به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل این بانک در مراسم افتتاحیه «سی و نهمین هم اندیشی آموزشی آمار اقتصادی» که صبح روز شنبه 30 فروردین ماه 1396 در نوشهر برگزار شد، ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین، بر اهمیت آمار در تصمیم گیری های اقتصادی تاکید کرد و گفت: آمار به معنای مشاهده، یادگیری و به اشتراک گذاشتن واقعیتها درباره جهان واقعی بدون دخالت دادن تعصبات و قضاوت است. اهمیت و نقش آمار به عنوان ابزار جمعآوری، طبقهبندی، تجزیه و تحلیل با رشد و توسعه جوامع بشری نمایانتر شده و برای برنامهریزی و ارزیابی برنامههای دولت و بخش خصوصی، مباحث سیاستی و مطلع نگاه داشتن مردم از وضعیت کشور و ارائه تحلیلهای مقایسهای، بسیار حیاتی و ارزشمند است.
رییسکل بانک مرکزی با تاکید بر اهمیت انتخابات که جهتدهی تصمیمگیران کشور را مشخص میکند، گفت: جهتگیری انتخاب شده توسط مردم کشور میتواند برای اقتصاد و زندگی مردم عزیز کشور و برای بلندمدت موثر و مفید باشد.
سیف افزود: شور و شعفی که از نتیجه انتخابات حاصل میشود نشات گرفته از این استنباط است که همکاران ما در بانک مرکزی بر اهمیت جایگاه این بانک وقوف دارند و استمرار این تفکر، فضا را برای رشد بیشتر و ایفای نقش مهمتر بانک مرکزی مهیا میکند.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به اهمیت فرهنگ سازمانی که یکی از سرمایههای بزرگ برای نهادی مانند بانک مرکزی است، خاطرنشان کرد: اصولا در تمام دنیا، بانک مرکزی جایگاه ویژه و منحصربهفردی دارد لذا باید از فرهنگ سازمانی بالا، احساس مسئولیت و یکپارچگی برخوردار باشد. فرهنگ بالای سازمانی کمک میکند سازمان در یک محیط صمیمانه، موفق عمل کند. ما نیز در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فرهنگ غنی و سرمایه سازمانی بزرگی داریم که باید از آن محافظت کنیم.
رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: با گسترش رقابتهای جهانی از یک سو و اهمیت سیاستهای دولتها و سیاستگذاری بانکهای مرکزی از سویی دیگر، دقت در تصمیمگیریها اهمیت ویژه ای یافته که این موضوع نیز منوط به در اختیار داشتن آمار و اطلاعات صحیح، به روز و دقیق است. اکثر کشورها نیز برای دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی مد نظر خود، اقدام به تهیه برنامههای توسعه کوتاه، میان و بلندمدت می کنند که در این مسیر نیز تبیین وضعیت موجود و پیش بینی تحولات اقتصادی و اجتماعی در آینده، شرط لازم در برنامهریزی و تدوین برنامههای توسعه است.
سیف بر نقش بانک مرکزی به عنوان یکی از مراجع تولید، جمعآوری و پردازش اطلاعات برای برنامه ریزی های اقتصادی تاکید و تصریح کرد: تحلیل وضعیت موجود و پیشبینی آینده، براساس الگوهای کمّی، ریاضی و اقتصادی در قالب مدلهای اقتصادسنجی انجام میشود. این امر مستلزم وجود دادههای آماری است و بدون این دادهها امکان برنامهریزی صحیح اقتصادی وجود نخواهد داشت. لذا تحت این شرایط نقش و اهمیت نهادهای آماری کشور به ویژه بانک مرکزی، به عنوان یکی از مراجع تولید و جمعآوری دادههای آماری و پردازش اطلاعات در جهت برنامه ریزی کاملا مشخص است.