پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 281433 تاریخ : 1396/04/20-09:36:34
,3,17,
سپرده گذاران فرشتگان 168میلیاردتومان دریافت کردند/ سیف در جلسه غیرعلنی مجلس

سپرده گذاران فرشتگان 168میلیاردتومان دریافت کردند/ سیف در جلسه غیرعلنی مجلس

با پایان یافتن سومین مرحله از تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان، تاکنون حدود 168 میلیارد و 677 میلیون تومان با استفاده از خط اعتباری بانک مرکزی به آنان پرداخت شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،تاکنون بانک مرکزی 2 هزار میلیارد ریال( 200 میلیارد تومان) اعتبار در چهار مرحله برای تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان به موسسه اعتباری کاسپین اختصاص داده است.

فرآیند تعیین تکلیف حساب های این تعاونی از اواخر اردیبهشت ماه 1396 آغاز شد و در مرحله نخست دارندگان حساب هایی با موجودی کمتر از 100 میلیون ریال( 10 میلیون تومان) به موسسه اعتباری کاسپین مراجعه و 90 درصد موجودی حساب های خود را به صورت علی الحساب دریافت کردند.
در مرحله دوم این طرح در خرداد ماه امسال ، نوبت به حساب های 200 میلیون ریالی (20 میلیون تومان) رسید و در مرحله سوم که از چهارم تیرماه جاری آغاز و تا هفدهم ماه جاری ادامه یافت به حساب های زیر 500 میلیون ریال ( 50 میلیون تومان) رسیدگی شد.
قرار است به زودی با اعلام بانک مرکزی و تخصیص خط اعتباری جدید، نوبت به حساب های زیر یک میلیارد ریالی( 100 میلیون تومان) تعاونی منحله فرشتگان برسد؛ اختصاص خطوط اعتباری که در قبال دارایی های شناسایی شده تعاونی منحله فرشتگان صورت می گیرد با توجه به میزان مراجعات سپرده گذاران است.
بر اساس آمارهایی که خبرنگار ایرنا از موسسه کاسپین دریافت کرده است، تاکنون حدود 18هزار و 133 نفر از سپرده گذاران با مراجعه به شعب مجاز موسسه موفق به دریافت مبالغ خود تا حدود 168 میلیارد و 677 میلیون تومان تا پایان روز 19 تیرماه شده اند.
تعاونی منحله فرشتگان حدود 500 هزار حساب سپرده داشته که از این تعداد 50 هزار حساب موجودی آنها صفر بوده و 10 هزار حساب نیز تنها 100 هزار ریال( 10 هزار تومان) موجودی داشتند.
در مجموع بانک مرکزی و موسسه کاسپین باید به 448 هزار حساب سپرده این تعاونی رسیدگی کنند، ضمن آنکه وصول تسهیلات دریافتی مشتریان، از طریق هیات تسویه و با نظارت نهاد قضایی و بانک مرکزی انجام می شود تا منابع دریافتی صرف تعیین تکلیف حساب سپرده ها شود.
بررسی ها نشان می دهد از 448 هزار حساب سپرده تعاونی منحله فرشتگان 400 هزار حساب کمتر از 200 میلیون ریال(20 میلیون تومان) موجودی داشته اند و محاسبات بر این است که با پایان یافتن دور سوم تعیین تکلیف حساب ها در صورت مراجعه سپرده گذاران و دریافت 90 درصد موجودی حساب ها به صورت علی الحساب، 93 درصد حساب های این تعاونی تعیین تکلیف شود.
هرچند مهلت اعلام شده از سوی بانک مرکزی برای تعیین تکلیف حساب های زیر 500 میلیون ریال (50 میلیون تومان) تعاونی منحله فرشتگان تمام شده اما به گفته عباس کمرئی مدیر کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی، سپرده گذاران این تعاونی تا سقف یاد شده، همچنان می توانند با مراجعه به 80 شعبه دارای مجوز موسسه کاسپین که اسامی آنها در تارنمای این موسسه ثبت شده، نسبت به تعیین تکلیف حساب های خود اقدام کنند.
پیگیری خبرنگار ایرنا نشان می دهد در حدود 50 روز گذشته که کار تعیین تکلیف حساب های تعاونی فرشتگان در شعب منتخب کاسپین کلید خورده، برخی سپرده گذاران که مبالغ کلانی در این تعاونی سپرده گذاری کرده اند، با تجمع در مقابل شعب و دادن وعده به مشتریان خرد، از آنها می خواهند تا از تعیین تکلیف حساب های خود منصرف شوند تا بتوانند با اعمال فشار بر بانک مرکزی، تغییراتی در تعیین تکلیف سپرده ها ایجاد کنند.
به طور کلی تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی فرشتگان بر اساس تصمیم های مرجع قضایی انجام می شود؛ در واقع، از مجموع حدود 86 هزار میلیارد ریال( 8600 میلیارد تومان) سپرده‌ای که فرشتگان جذب کرده بود، رقمی نزدیک به 30 هزار میلیارد ریال( سه هزار میلیارد تومان) را سودهایی دربرمی‌گیرد که وجود خارجی ندارد.
در واقع این رقم سود پس از انحلال رسمی این تعاونی در 1 شهریور 1394 تا قبل از بحران به وجود آمده، شناسایی شده و وعده پرداخت آن به مشتریان داده شده است که ماهیتی ندارد.
همین امر نارضایتی سپرده گذاران با مبالغ کلان را که برخی از آنها سودهای 30 درصدی از حساب های خود دریافت می کردند، به دنبال داشته است.
این در حالی است که بر اساس قانون، وقتی موسسه ای منحل شده، دیگر امکان فعالیت قانونی برای آن میسر نیست که بابت آن سودی دریافت کند و اگر سودی هم پرداخت می شده، از محل جذب سپرده های جدید بوده و شبهه ربوی بودن را دارد.

 

اخبار مرتبط


 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران