پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 265339 تاریخ : 1395/11/05-11:35:19
,17,
سپرده‌گذاران بر شبکه بانکی سلطه دارند/ بازنگری دستورالعمل صرافی‌ها

کمیجانی:

سپرده‌گذاران بر شبکه بانکی سلطه دارند/ بازنگری دستورالعمل صرافی‌ها

قائم مقام بانک مرکزی از سلطه سپرده‌گذاران در شبکه بانکی به ویژه در حوزه سود گله کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، اکبر کمیجانی امروز در همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری به شرایط حاکم بر شبکه بانکی اشاره داشت و در رابطه با وضعیت فعلی سود بانکی توضیحاتی ارائه کرد.

وی معتقد است: در حال حاضر سپردهگذاران و شبکه بانکی از توسعه بالاتری برخوردار هستند، تحلیل کمیجانی این است که در سالهای پیش همواره ما از مدافعان حقوق از دست رفته سپردهگذاران بودیم، چرا که اختلاف منفی بین نرخ تورم و سود پرداختی به مشتریان بانکها برای سپردهگذاریها وجود داشت و تورم همواره بالاتر میایستاد. اما اکنون اینگونه نیست و با شاخص نرخ تورم و سیاستهای اصلاحی که اعمال شده، در حال حاضر نرخ سود اصلاح شده است و در مسیر پرداخت متناسب با تورم قرار دارد.

وی ادامه داد: با این حال برخی سپردهگذاران بزرگ به جای همراهی با شبکه بانکی در حال اعمال فشار از طرق مختلف هستند و برخی دیگر از سپردهگذاران کوچک، دولتی و یا شبهدولتی بازارگرمی کرده و اجازه نمیدهند که سود بانکی در مسیر اصلی خود حرکت کند.

قائم مقام بانک مرکزی یادآور شد: در حال حاضر و با شرایط موجود چسبندگی برای اصلاح نرخ سود وجود داشته و به تبع آن بانک‌ها به سمت دنیای پرریسک تجدید ارزیابیها حرکت کردهاند در این حالت هیچ راهی جز اصلاح نظام بانکی وجود دارد.

دستورالعمل صرافی‌ها بازنگری می‌شود

در حالی اخیرا معاون اول رئیس جمهور از ساماندهی صرافی‌ها تا پایان سال جاری خبر داده بود که قائم مقام بانک مرکزی در همین راستا از بازنگری دستورالعمل تاسیس فعالیت و نظارت بر عملکرد صرافی‌ها خبر داد و گفت: به هرحال با توجه به این‌که در فضای بعد از برجام شرایط و مراودات بانکی تغییر کرده و بانک‌ها می‌توانند با دست بازتری در فضای بین‌المللی فعالیت کنند در نتیجه صرافی‌ها باید در چارچوب آنچه که برای آنها تعیین می‌شود عمل کنند. اکنون بانک‌ها خود می‌توانند گشایش ال سی انجام داده و مبادلات داشته باشند در نتیجه صرافی‌ها باید به امور خردتر رسیدگی کرده و امور کلان در حوزه ارز به بانک‌ها سپرده شود.

پرداخت 14 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای احیاء بنگاه‌های اقتصادی

کمیجانی در ادامه با اشاره به عملکرد شبکه بانکی در حوزه اقتصاد از پرداخت بیش از 14 هزار میلیارد تومان تسهیلات تا هفته پایانی دی‌ماه به 20 هزار و 300 بنگاه کوچک و متوسط خبر داد و یادآور شد: این در حالی است که قرار بود 16 هزار میلیارد تومان برای 7500 بنگاه‌ اختصاص یابد که در حال حاضر به‌طور قابل توجهی افزایش یافتند.

وی از خطوط اعتباری که بانک مرکزی در قالب بسته رونق اقتصادی نیز اختصاص داده بود سخن گفت و افزود: در این راستا حدود 2700 میلیارد تومان تسهیلات برای واگذاری بیش از 127 هزار دستگاه خودرو تسهیلات در قالب وام 25 میلیونی پرداخت شده است که سود بازپرداخت آن 16 درصد بود و از سویی دیگر مبلغ 800 میلیارد تومان هم بابت قرارداد خطوط اعتباری مربوط به کالاهای واسطه‌ای در قالب اعطای تسهیلات خرید دین پرداخت شده و رقمی نزدیک به 42 میلیارد تومان به صدور کارت‌های اعتباری خرید کالای ایرانی اختصاص پیدا کرده است.

در همین رابطه قائم مقام بانک مرکزی عنوان کرده است که صدور کارت‌های عام خرید کالا که از پاییز امسال در دستور کار بانک‌ها قرار گرفت به گونه‌ای بود که تاکنون حدود 5500 میلیارد تومان برای صدور این بانک‌ها منابع تامین شده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 207
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران