به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، حدود یک ماهی است که ادغام موسسه غیرمجاز ثامن با بانک انصار کلید خورده و تابلوهای این موسسه نیز در حال تغییر به تابلوهای بانک انصار است. سپردهگذاران ثامن که حدود یک سال گذشته با توجه به مسائل و حواشی که پیش آمده بود، تا حدی در امور مربوط به سپردههای خود با مشکلاتی مواجه بودند، در نتیجه این ادغام حسابهای آنها به بانک انصار منتقل شده و میتوانند با مراجعه به هر یک از شعب نسبت به تعیین وضعیت حسابها اقدام کنند.
یکی از موارد مورد توجه در مورد حسابهای سپرده ثامن به سودهایی که به سپردهگذاران پرداخت میشد، برمیگردد. به هر حال با توجه به اینکه این موسسه جزو موسساتی بود که کاملا تحت نظارت بانک مرکزی قرار نداشته و در چارچوب قوانین و مقررات این بانک فعالیت نداشت، سودهای پرداختی به سپردهها نیز متعارف نبوده و اغلب بالای 22 درصد اعمال میشد.
مراجعه به شعب مربوطه از این حکایت دارد که در جریان ادغام صورت گرفته با تغییرات جدید و انتقال حسابهای ثامن به انصار باید سودهای سپرده نیز تغییر کرده و به صورت متعارف پرداخت شود. با این حال فعلا تغییر سود بدین گونه بوده که از نرخهای بالا و بیش از 22 درصدی که قبلا پرداخت میشد، به تناسب حجم سپردههای صاحبان حساب کاهش یافته و اکنون بین 15 تا 20 درصد پرداخت میشود، ولی با پایان سررسید حسابهای سپردهگذاران ثامن و قرارداد جدید به طور حتم سود سپرده بر اساس سود رایج شبکه بانکی اعمال میشود. در حال حاضر نرخ سود متعارف 15 درصد است و اگر در زمان سررسید حسابها نرخ سود بر اساس دستور بانک مرکزی تغییری کرده باشد، به طور یکدست سودها تغییر خواهد کرد.
ادغام موسسه ثامن در جریان ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و همچنین کاهش تعداد بانکهای نظامی انجام شد. بنا بر تصمیم بانک مرکزی قرار بر این شد تا بانکهای نظامی که تعداد آنها به شش مورد میرسید، با ادغام به مرور از تعدادشان کمتر شده و در قالب بانکهای بزرگ و قدرتمندی فعالیت کنند.
ثامن، مهر اقتصاد، انصار، حکمت، قوامین و کوثر بانکها و موسسات نظامی هستند که با سیاست بانک مرکزی و توافقات انجام شده در مرحله اول ادغام موسسه ثامن، مهر اقتصاد و بانک انصار در دستور کار قرار گرفته و فعلا ثامن به بانک انصار ادغام شده و در مرحله بعد قرار بر این است که مهر اقتصاد نیز به این بانک اضافه شود. بنابر تصمیم بانک مرکزی در آینده بانکهای حکمت، قوامین و کوثر نیز با یکدیگر ادغام شده و در مجموع دو بانک نظامی فعالیت میکنند. آن طور که فرشاد حیدری -معاون نظارت بانک مرکزی- اعلام کرده پیش بینیها بر این است که دو بانک ادغام شده نیز در یکدیگر تجمیع و در نهایت یک بانک نظامی قوی فعالیت کند.