به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سید جلال ابراهیمی اظهار کرد: ترکیه در سال های گذشته بخش قابل توجهی از اقتصاد خود را بر پایه صنعت توریسم و پذیرش مسافران خارجی بنا کرده است و از این طریق سالانه میلیاردها دلار درآمد دارد.
به گفته وی، در ماه های ابتدایی سال 2020 با شیوع ویروس کرونا در تمامی کشورهای جهان صنعت توریسم ضربه ای جدی خورد و اقتصاد ترکیه نیز تحت تاثیر همین موضوع با مشکلات جدی مواجه شده است.
رییس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه با اشاره به آمار جدید وزارت گردشگری ترکیه تشریح کرد: طبق این آمار تعداد گردشگران خارجی که در سه ماهه ابتدایی سال جاری به ترکیه آمده اند بیش از 60 درصد کاهش یافته و بعضی از کشورها عملا سفر خود به این کشور را متوقف کرده اند. آمار نشان می دهد که شهروندان بلغارستان، انگلستان و گرجستان اصلی ترین گروه مسافران خارجی ترکیه در سه ماهه ابتدایی سال جاری میلادی بوده اند.
ابراهیمی با بیان این که سالانه چند میلیون مسافر ایرانی به ترکیه سفر می کنند، اظهار کرد: پس از شیوع کرونا عملا این سفرها متوقف شده و آمارهای رسمی نشان می دهد که سفر ایرانی ها به این کشور بیش از 99 درصد کاهش یافته است و آن گروه محدود نیز نه به منظور گردشگری که احتمالا برای پیگیری کارهای اقتصادی خود به ترکیه رفته اند.
وی ادامه داد: در کنار ایران مسافران کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز عملا در این ماه ها سفرهای خود را به ترکیه متوقف کردند و در صورت تداوم این شرایط اقتصاد این کشور با ضربه جدی مواجه خواهد شد.
به گفته رییس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه، بسیاری از هتل های ترکیه از دولت این کشور درخواست کمک کرده اند و در کنار آن مقاصد گردشگری ترکیه به دنبال آن هستند تا با تماس با مسافران؛ به جای بازگرداندن پول برای هفته ها یا ماه های آینده برای آنها برنامه سفر بگذارند که تاکنون موفقیت چندانی نیز به دست نیاورده اند.
پس از شیوع ویروس کرونا بسیاری از کشورهای جهان اعلام کردند که تا اطلاع ثانوی برنامه های گردشگری خود را متوقف می کنند و در این زمینه ایرلاین ها و آژانس های هواپیمایی و همچنین کشورهایی که اقتصاد خود را بر پایه توریسم بنا کرده اند، با ضربه جدی مواجه شده اند.