پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 312022 تاریخ : 1396/10/03-16:15:55
,5,
سطح ذخیره سازی نفت در جهان کاهش یافت

با همکاری اوپک و غیر اوپک:

سطح ذخیره سازی نفت در جهان کاهش یافت

طی سال‌های 2014 تا 2016، سطح ذخیره‌سازی‌های نفت جهان شاهد رشد قابل توجهی بود. در این دوره عرضه همواره بیشتر از تقاضای جهانی نفت بود و بازار با مازاد عرضه روبه‌رو بود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از  در طی همین دوره منحنی فوروارد برای قیمت‌های آتی نفت در یک وضعیت پیش‌بهین (قیمت‌ها در آینده نزدیک پایین‌تر از قیمت‌ها در آینده دور) طولانی قرار گرفت که بعد از سال 2010 بی‌سابقه بود. بنابراین انگیزه اقتصادی مناسبی برای ذخیره حجم قابل توجهی از نفت‌ در ذخایر شناور در سطح دریا ایجاد شد. در فوریه 2016، سطح ذخیره‌سازی‌های تجاری نفت مازاد بر متوسط پنج ساله به رقم بی سابقه 380 میلیون بشکه رسید که نشان‌دهنده مازاد عرضه عظیم موجود در بازار نفت بود.

تصمیم کاهش تولید اوپک و کشورهای داوطلب غیراوپک در پایان سال 2016، واکنش ضروری برای برقراری توازن مجدد در بازار نفت بود. هدف اصلی این اقدام که در ماه مه امسال نیز تمدید شد، تشدید فرآیند تخلیه ذخیره‌سازی‌های مازاد نفت و سرعت بخشیدن به بازگشت ثبات پایدار در بازار نفت بود.

در نتیجه اجرای این سیاست، سطح ذخیره‌سازی تجاری نفت سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در9 ماه سال 2017 شاهد 83 میلیون بشکه کاهش بود که در مقایسه با سال قبل که در همین مدت سطح ذخیره‌سازی‌های تجاری OECD تنها 38 میلیون بشکه در روز کاهش داشت معنادار بوده است. علاوه بر این، در9 ماه سال 2017، سطح ذخیره‌سازی‌های تجاری نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی OECD به ترتیب 23 و 60 میلیون بشکه در روز کاهش داشته که علت عمده آن بهبود تقاضای نفت در کشورهای OECD بوده است.

در9 ماه ابتدایی سال 2017، تقاضای نفت جهانی رشد یک میلیون و 600 هزار بشکه در روز را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است. این در حالی است که رشد عرضه نفت جهانی تنها 700 هزار بشکه در مدت مشابه گزارش شده است. این شرایط سبب کاهش سطح ذخیره‌سازی‌های نفت جهان به قرار فوق شده است. البته باید به این موضوع توجه داشت که افزایش عرضه نفت جهانی از سوی کشورهایی بوده است که در اعلامیه همکاری مشارکت نداشته‌اند. از ابتدای سال 2017 میزان پایبندی کشورهای اوپک و کشورهای داوطلب غیراوپک به سهمیه‌های توافق شده در مقیاس متوسط ماهانه برابر 102 درصد گزارش شده است.

مازاد ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام در مقایسه با متوسط پنج ساله به طور قابل توجهی کاهش یافته و از 183 میلیون بشکه در ابتدای سال به 154 میلیون بشکه در ماه سپتامبر رسیده است. در همین مدت مازاد ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی به ترتیب برابر با 129 و 25 میلیون بشکه بوده‌اند. در ابعاد منطقه‌ای، حجم قابل توجه این مازاد ذخیره‌سازی‌ها در منطقه OECD آمریکا، اروپا و آسیا پاسفیک بوده است. ذخیره‌سازی‌های نفت در منطقه OECD آسیا پاسفیک در حال حاضر تقریباً برابر با متوسط پنج ساله است.

به گزارش مدیریت امور اوپک و مجامع انرژی، با وجود بهبود تقاضای OECD، سطح ذخیره‌سازی‌ها بر حسب تعداد روزهای مصرف از 65 روز در میانه سال 2016 به 62,3 روز در ماه سپتامبر 2017 رسید. علاوه بر این، انحراف از متوسط پنج ساله نیز از 6.7 روز به 1.9 روز در مدت مشابه کاهش یافته است. در این میان، ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی در نفتکش‌ها نیز از ابتدای امسال کاهش قابل ملاحظه‌ای یافته است و به ترتیب تا پایان ماه اکتبر 50 و 87 میلیون بشکه کاهش را تجربه کرده‌اند. در مجموع، پایبندی بسیار بالای کشورهای مشارکت‌کننده اوپک و غیراوپک به اعلامیه همکاری به وضوح نقشی کلیدی را در برقراری ثبات در بازار نفت و قرار گرفتن در مسیری پایدارتر داشته است.

 
 

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 206
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران