به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، در حال حاضر مهمترین و بزرگترین مشکل اقتصادی کشور رکود است که بخشی از این گره اقتصاد با ورود سرمایه گذار خارجی به کشور برطرف می شود.
حسین صالحی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازارسرمایه با تاکید بر اینکه ورود سرمایه گذار خارجی بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی را برطرف می کند، گفت: با ورود سرمایه گذار خارجی به بازار سهام، این بازار نیز به رونق پایداری می رسد چرا که سرمایه گذار خارجی نگاه بلند مدت دارد.
این کارشناس بازار سرمایه باز شدن بخشی از گره اصلی اقتصاد و بازار سرمایه را در دستان سرمایهگذاران خارجی میداند. وی معتقد است: ورود سرمایه گذار خارجی باعث رونق اقتصادی شده و شرایط را به کلی تغییر می دهد، البته ورود این گروه به کشور نیازمند زمان بیشتری است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره اینکه چرا ورود سرمایه گذار خارجی نیازمند زمان است و تا امروز سرمایه گذاری خارجی ورود جدی به بازار سرمایه ما نداشته است،گفت: با توجه به اینکه برطرف شدن کامل تحریم های بین المللی و همچنین رفع مشکلات بانکی برای تبادلات مالی در سطح بین المللی نیازمند زمان است به تبع آن باید برای ورود سرمایه های خارجی منتظر رفع این موانع بود.
این کارشناس بازار سرمایه عامل دیگر عدم ورود سرمایه گذاران خارجی را انتخابات رییس جمهوری آمریکا و ایران دانست و اظهار داشت: از سوی دیگر انتخابات ریاستجمهوری امریکا و ایران در پیش است، به همین دلیل به نظر میرسد ورود سرمایهگذاران خارجی به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
صالحی یکی دیگر از عوامل رونق نیافتن بازار سرمایه را بالا بودن نرخ سود بانکی دانست و اظهار کرد: با وجود کاهش نرخ سود سپرده های یک ساله به 15 درصد همچنان نرخ سرمایه گذاری بدون ریسک بالا است و بالا بودن این نرخ موجب می شود جذابیت بقیه بازارها کاهش یابد و به این ترتیب سرمایه گذاری هم توجیهی نداشته باشد.
وی به سود بالای 20 درصد در بازار بدهی اشاره کرد و گفت: در این شرایط سرمایه گذار تمایل به خرید اوراق و یا سپرده بانکی دارد.
صالحی در ادامه با تاکید بر اینکه کاهش نرخ سود می تواند بازار بدهی را بیشتر از قبل مورد توجه سرمایه گذاران قرار دهد،گفت: البته توسعه بازار بدهی باعث بزرگ شدن بازار سرمایه نیز می شود.
وی در خصوص پیش بینی روند آتی بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازار سهام نسبت به اجراییشدن توافقات ناشی از برجام بسیار خوشبین بود، گفت: درحال حاضر اتفاق های بسیار خوبی در حوزه اقتصادی انجام شده که از آن جمله می توان به بازگشت تولید نفت به مرز2.5میلیون بشکه برای صادرات و بسته شدن قراردادهایی با کشورهای خارجی اشاره کرد اما برای آنکه تاثیر این موارد در صورت های مالی شرکت ها مشاهده شود، به زمان بیشتری نیاز است.
این کارشناس بازار سرمایه پیشبینی کرد که بازار سرمایه در نیمه دوم سال به احتمال زیاد شرایط بهتری نسبت به ماه های اخیر داشته باشد و به سهامداران توصیه کرد، صبوری بیشتری داشته باشند چرا که دولت سیاست کنترل تورم و تثبیت قیمت ها را در پیش گرفته و با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد نمی توان در انتظار رشد پر شتابی بود.
وی قیمت سهام در بازار سرمایه را نگرانکننده ندانست و گفت: در شرایط فعلی اگر فردی سهامی را برای بلندمدت و حداقل یک ساله خریداری کند و نزد خود نگه دارد، حدود 30-25درصد بازدهی خواهد داشت.
اخبار مرتبط