به گزارش بانک و صنعت: منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به طراحی و عرضه این سامانه از سوی یکی از شرکت های دانش بنیان گفت: این سامانه امکان ترکیب با سایر داده های برداشت اطلاعات مانند حسگرهای زمینی مثل سنجده های دما، رطوبت خاک و هوا را نیز فراهم کرده است. این یکپارچگی می تواند به کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری سامانه های نظارت بر مزارع کمک کند.
وی افزود: این نقشه ها شامل نقشه های تراکم و سلامت گیاهان، محتوای آبی، تنش تغذیه ای (عدم توازن دریافت کود ازته و سایر مواد مغذی) و مانند آنها است. این نقشه ها هر 6 روز یک بار و پس از گذر ماهواره از آن محدوده، در دسترس کابران قرار می گیرد.
منطقی خاطر نشان کرد: از ویژگی های این سامانه، امکان ارائه خدمات در لایه های مختلف مانند تصویر خام، تصویر پردازش شده، نقشه های توصیه ای و مانند آنها است که سایر شرکت های خدماتی در حوزه کشاورزی می توانند با دریافت اطلاعات این سامانه به صورت اجاره نرم افزاری از این زیرساخت استفاده کنند.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی، "ست پلت" سامانه هوشمند توصیه گر کشاورزی مبتنی بر فناوری های مکان محور است که با پردازش اتوماتیک تصاویر ماهواره ای سنجش از دور "سنتینل 2 " اتحادیه اروپا و با زیرساخت محاسباتی قوی خود، نقشه هایی را برای مزارع طراحی می کند که کشاورزان برای تمامی زمین ها، مخصوصا مزارع بزرگتر از 5 هکتار می توانند به جای سرکشی دوره ای زمین، به محدوده های تعیین شده در این نقشه ها مراجعه و نسبت به رفع مشکلات مزرعه اقدام کنند.