به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، فرج الله رجبی در بازدید از روند برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسان در شیراز، گفت: شمار زیاد مهندسان شرکتکننده در این آزمون ضرورت ایجاد بستر شغلی برای جوانان را یادآور میشود.
او فعال کردن حوزه مسکن و تسهیل سرمایهگذاری در این بخش را برطرفکننده بخشی از نیاز موجود به اشتغال دانست و گفت: سالانه حدود 900 هزار واحد مسکونی در کشور نیاز است و اگر این تعداد تولید شود، بیتردید برای بسیاری از مهندسان شغل ایجاد خواهد شد.
رجبی گفت: امروز مهندسان جوان تقاضای اشتغال دارند و ما باید به فکر معیشت آنان باشیم. در این راستا نیز پیام آنان برای مسئولان و برنامه ریزان دولتی و وزارت راه و شهرسازی پیام روشنی است که باید به آن برسیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در مورد تأثیر دانشگاه فنی و حرفهای در تربیت نیروهای متخصص نیز تصریح کرد: این دانشگاه میتواند ارتباط بین صنعت و دانشگاه را تقویت کرده و مهندسان و فارغالتحصیلانی تربیت کند که دارای هدف در بازار و بخش اقتصادی باشند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: استان فارس شش درصد از شرکت کنندگان آزمون نظام مهندسی کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس نیز گفت: در استان فارس بیش از 6600 نفر متقاضی ورود به دوره مهندسی داشتیم که طی دو روز امتحانات آنان در چند حوزه امتحانی برگزار و تا چند ماه آینده نیز نتایج آن اعلام میشود.
فیروز تکاور گفت: در حال حاضر حدود 50 هزار مهندس در استان فارس به عنوان عضو نظام مهندسی فعال هستند که شاهد استقبال بانوان و حضور محسوس آنان در نظام مهندسی هستیم.
همچنین سیفزاده، رئیس سازمان نظام مهندسی استان فارس گفت: از اهداف برگزاری این آزمون شناسایی مهندسان متخصص برای واگذاری خدمات طراحی، نظارت و اجرا به آنان است و معتقدیم باید افرادی وارد این عرصه شوند که اطلاعات حرفهای داشته باشند.
او افزود: از اهداف دیگر برگزاری این آزمونها این است که برای اینکه مهندس حرفهای را تربیت کنیم این و فرد بتواند حداقل دانش مربوط را داشته و بر قانون مقررات ساختمان و نظام مهندسی نیز اشرافیت داشته باشد و بداند مسئولیتی که به او واگذار میشود را چگونه مدیریت کند.
وی بیان کرد: بعد از اینکه افراد در این آزمون نمره قابل قبول را کسب کردند در ابتدا پایه سوم و پس از آن پایه دوم و یک مهندسی را دریافت و کلاسهای خاص وزارت راه شهرسازی را میگذرانند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس نیز گفت: این دانشگاه آمادگی لازم را برای توسعه همکاری با سازمان نظام مهندسی، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس در راستای تربیت نیروهای متخصص و مورد نیاز بازار کار را دارد.
جامعی افزود: تأمین منابع انسانی مورد نیاز شرکتهای خصوصی و مؤسسههای دولتی، آمادگی برای اجرای طرح پایلوت مهندس کارآموز بر اساس نیاز و سرفصلهای مورد نظر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس نیز از دیگر مواردی است که دانشگاه فنی و حرفهای فارس توان اجرای آن را دارد.