به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت سعید خوشرو، معاون بازاریابی فرآورده های نفتی در معاونت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد با توجه به هدف ایران برای افزایش تولید روزانه نفت خود به چهار میلیون و 800 هزار بشکه در پنج سال آینده، فرصتی مناسب برای افزایش همکاری راهبردی این کشور با مصرف کنندگان آسیایی نفت فراهم شده است.
خوشرو با اشاره به قرارداد اخیر دو کشور برای همکاری در زمینه انرژی، اعلام کرد این توافق زمینه را برای افزایش صادرات نفت ایران به چین به بیش از یک میلیون بشکه در روز فراهم می کند.
وی گفت: صادرات نفت ایران در گذشته 11 درصد از نفت چین را تأمین می کرد و بازگشت سریع به این رقم، دشوار نیست.
وی همچنین اعلام کرد صادرات نفت ایران به چین در سال 2011 میلادی 557 هزار بشکه در روز بود اما در سال جاری میلادی این رقم به 800 هزار بشکه در روز رسیده و قرار است در آینده به یک میلیون بشکه در روز برسد.
به گفته خوشرو، واردات نفت هند اکنون روزانه چهار میلیون و 100 هزار بشکه است که 300 هزار بشکه آن را ایران تأمین می کند. واردات نفت هند از ایران در آینده نزدیک به 400 هزار بشکه در روز می رسد.
وی افزود: آخرین اخبار نشان می دهد که صادرات نفت ایران به ژاپن نیز از افزایشی چشمگیر برخوردار خواهد شد و در آینده نزدیک، به 250 هزار بشکه در روز می رسد.
خوشرو همچنین اعلام کرد واردات نفت خام کره جنوبی از ایران نیز به تازگی به 237 هزار بشکه در روز رسیده که 2 برابر سال گذشته است.
این مقام نفتی ایران گفت: مجموع واردات نفت خام چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، 18 میلیون بشکه در روز است و ایران می تواند به آسانی 12 درصد از این رقم را به خود اختصاص دهد و به این صورت، صادرات نفت ایران به آسیا به دو میلیون بشکه در روز می رسد.
به گفته وی، پیش بینی می شود تولید مایعات هیدروکربری غیر نفتی اوپک در سال جاری میلادی از 0,3 درصد رشد برخوردار باشد که بخش عمده آن از سوی ایران عرضه خواهد شد.
خوشرو گفت: افتتاح تأسسیات جداکننده نفتا در قطر، توان صادراتی میعانات گازی در این کشور را کاهش می دهد در نتیجه مهمترین منبع برای تأمین نیاز میعانات گازی آسیا، به ویژه نیاز کره جنوبی و قطر، ایران خواهد بود. در آینده، ایران مهمترین تأمین کننده میعانات گازی کره جنوبی و دیگر مصرف کنندگان این ماده در آسیا خواهد بود.
وی همچنین اعلام کرد که صادرات ال پی جی ایران می تواند تا سال 2015 میلادی به 9 میلیون تن برسد و به این ترتیب، سرمایه گذاری ایران در این زمینه می تواند آینده بازار این سوخت را در آسیا تعیین کند.