پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 592697 تاریخ : 1400/10/14-17:35:58
,10027,
ریسک محمولات خطرناک و پسماندهای صنعتی

ریسک محمولات خطرناک و پسماندهای صنعتی

محمولات دارای دو ریسک متفاوت و شامل خسارت به محموله و خسارت ناشی از محموله هستند. پوشش خسارت وارده به محموله از پوشش های رایج در صنعت بیمه است ولی مکانیزم پوشش بیمه ای برای ریسک های مربوط به خسارت ناشی از محمولات خطرناک و پسماندهای صنعتی به عنوان یکی از جنبه های حفاظتی برای محیط زیست باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، محمولات خطرناک صنعتی و پسماند به علت دارا بودن قابلیت اشتعال، سمیت، خورندگی و... در صورت بروز حادثه از ریسک بالقوه ای برخوردارند و خسارت های ناگوار و گسترده ای را موجب می گردند که در حوزه حمل داخلی و خارجی برای آن ها قوانین مرتبط تدوین گردیده است. از طرف دیگر جبران خسارت وارده به محیط زیست به صورت عام که شامل خسارت های جانی و مالی وارده به اشخاص است از الزامات توسعه پایدار و حفاظت و حراست از محیط زیست می باشد.

با توجه به اهمیت این موضوع، مطالعه پژوهشی با عنوان «ریسک محمولات خطرناک و پسماندهای صنعتی» تحت نظارت میز تخصصی بیمه حوادث فاجعه آمیز و خسارت های بزرگ پژوهشکده بیمه و توسط دکتر مدریک پیرصاحب معاونت بیمه های مسئولیت و طرح های خاص بیمه ایران انجام شده است.
بر اساس یافته های این پژوهش، خسارت وارده به محمولات از پوشش های رایج در صنعت بیمه است و سال ها است که بیمه گران با پوشش بیمه باربری و برای مسئولیت متصدیان حمل ونقل داخلی براساس قانون تجارت و مسئولیت متصدیان حمل ونقل بین المللی در قبال صاحبان کالا از طریق جاده بر اساس کنوانسیون سی. ام. آر (C.M.R) نسبت به ارائه پوشش بیمه ای و جبران خسارت وارده به محمولات داخلی و بین المللی اقدام می نمایند. اما در خصوص خسارت های ناشی از محمولات اقدام مناسب انجام نشده و تاکنون ضوابط و شرایط خاصی توسط صنعت بیمه تدوین نگردیده است که شاید عامل اصلی آن نگرانی بیمه گران از وسعت خسارت های وارده به محیط زیست، عدم شناخت کافی بیمه گران از خسارت های زیست محیطی و یا نحوه ارزیابی و برآورد خسارت باشد. آنچه مسلم است ریسک خسارت ناشی از محمولات خطرناک صنعتی و پسماند بیمه پذیر می باشد و بنابراین شرکت های بیمه می توانند نسبت به ارائه پوشش بیمه ای اقدام نمایند. ولی به جهت کنترل خسارت قابل پرداخت که از نگرانی های صنعت بیمه است، لازم است که همانند کنوانسیون های بازل(حمل ونقل بین المللی پسماند خطرناک)، حد غرامت جبران خسارت تعیین گردد و مازاد بر آن، نه عامل خسارت و نه بیمه گر مسئول جبران خسارت وارده نگردد.
بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد می شود که بیمه مرکزی ج.ا.ایران شرایط عمومی بیمه نامه خسارات ناشی از محمولات خطرناک صنعتی و پسماند را تدوین نماید و شرکت های بیمه تعامل لازم را با سازمان حفاظت از محیط زیست جهت ارزیابی ریسک خسارت های وارده به محیط زیست و نحوه برآورد خسارت به عمل آورند.
همچنین به منظور کنترل ریسک پوشش بیمه ای خسارات ناشی از محمولات خطرناک صنعتی و پسماند، شرکت های بیمه می توانند بیمه نامه صادره را با حد غرامت خاص ارائه نمایند. سازمان محیط زیست کشور نیز به عنوان متولی حفاظت از محیط زیست، باید اقدامات عملی در جهت تعامل با شرکت های بیمه به منظور اخذ پوشش بیمه ای و همکاری در زمینه ارزیابی ریسک خسارت های زیست محیطی را اعمال نماید.
برای مشاهده و دریافت متن کامل گزارش به وب سایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1540 مراجعه فرمایید.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 209
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران