به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان بنادر و دریانوردی در راستای شناخت جامع و ایجاد بانک جامع مشخصه های دریایی در آب های کشور ، در دو دهه گذشته فعالیت های گسترده ای از جمله تعریف شبکه اندازه گیری مشخصه های دریایی (شبکه بویه های موج نگار،ایستگاه های جزر و مد سنجی و تراز سنجی و هواشناسی بندری) و مطالعات پایش و شبیهسازی سواحل کشور را تعریف و اجرا کرده است.
با توجه به اهمیت به کارگیری اطلاعات ارزشمند به دست آمده از مطالعات انجام شده و تسهیل دستیابی به اطلاعات کاربردی حاصل از مطالعات دو دهه گذشته، اطلس پارامترهای دریایی در سواحل و آب های کشور اطلس خلیج فارس تهیه و تدوین شده است.
تهیه و تدوین اطلس مشخصه های دریایی خلیج فارس، حاوی اطلاعات پایه فیزیکی اقیانوسی در محدوده خلیج فارس بر مبنای اطلاعات تولید شده این سازمان در دو دهه اخیر ، گامی علمی در راستای عرضه نتایج ارزشمند این فعالیت ها در سطح بین المللی و مراکز دریانوردی و سهولت دستیابی به اطلاعات موردنیاز دانشجویان، اساتید و متخصصان جامعه دریایی کشور قلمداد می شود.
اطلاعات ارزشمند اطلس تمام رنگی خلیج فارس به زبان انگلیسی با تکیه بر ارائه مشخصات بنادر مهم و مشخصه های دریایی و زیست محیطی سواحل خلیج فارس ، علاقه مندان را با اقلیم خلیج فارس و تغییرات مکانی و زمانی اکوسیستم های دریایی آشنا میکند.
بعضی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در اقدامی هماهنگ نسبت به انتشار اطلسی با همین نام و با نام گذاری جعلی اقدام کرده اند که با توجه به شبکه های اندازه گیری و مطالعات گسترده جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس انتشار این اطلس می تواند به عنوان پاسخ علمی مناسبی به این اقدام باشد و به عنوان سندی علمی در مجامع علمی بین المللی ارایه شود.
اطلس خلیج فارس با سرفصل های " اهمیت و اسناد تاریخی خلیج فارس" ؛ " اقیانوس شناسی و مشخصه های فیزیکی خلیج فارس" ؛ " معرفی بنادر ایران، جزایر خلیج فارس " ؛ " معرفی شیلات و آبزی پروری خلیج فارس " ؛ " معرفی دیرینه شناسی خلیج فارس " و " معرفی جاذبه های اکوتوریسم خلیج فارس " تدوین شده است.