به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، در این مراسم که با حضور معاون امور تعاون، مدیران کل حوزه تعاون، مدیران اجرایی سراسر کشور ، مدیر عامل بانک توسعه تعاون، و مدیر عامل صندوق ضمانت تعاون برگزار شد انوشیروان محسنی بند پی سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزارشد گفت : امروز توفیق بود که شاهد افتتاح و بهره برداری از 425 پروژه تعاونی در رسته های مسکن ،گردشگری ، هتل ، صنایع دستی ، مجتمع های دامداری ، فرش و ... با اشتغالزایی بیش از 15 هزار نفر در کشور باشیم .
وی افزود : واقعیت این است که اگر به تدابیر مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی و تاکیدات ریاست محترم جمهور در رابطه با اشتغال مولد و پایدار توجه داشته باشیم و بخواهیم با تحریم های ظالمانه ای که استکبار جهانی علیه کشور و مردم تحمیل کرده مقابله نماییم یقینا " یکی از راههای برون رفت از این مسئله ، مردم نهاد کردن اقتصاد کشور است که مهمترین آن هم رونق و ترویج بخش تعاون است .
وی تصریح کرد : هم اکنون بانک توسعه تعاون آمادگی کامل را برای حمایت از تعاونگران در دستور کار دارد . صندوق ضمانت حمایت از تعاونگران نیز با ضمانت وام 250 تا 300 میلیون تومان را در دستور کار خود دارد .
وی به سیاستگذاریهای معاونت امور تعاون، وزات تعاون،کار و رفاه اجتماعی نیز پرداخت و گفت : با توجه به ظرفیتهای خوبی که در استانها وجود دارد با ایجاد یک زنجیره تکمیلی می توانیم بخش تعاون کشور را که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم هست توسعه دهیم .
بندپی به نقش این بخش ازحوزه مردم نهاد در رونق بخشیدن به اقتصاد کشور افزود : بخش تعاون ، بخشی است که از انباشت ثروت جلوگیری کرده و در توزیع عادلانه ثروت به آحاد جامعه می تواند نقش آفرینی کند . یقینا با سرمایه اندک می توانیم اشتغال بیشتر فراهم کنیم و عمران و آبادانی را همه کشور شاهد باشیم . بنابراین سیاست وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در حوزه تعاون این است که این گونه اقدامات را سرعت ببخشیم و با حمایت همه جانبه آن را تقویت کنیم .
سید حمید کلانتری معاون امور تعاون گفت : هفته تعاون فرصتی است که موضوع آن باید ترویج شود . این هفته دفاع از حقوق کسانی است که ذینفع هستند. هم اکنون نزدیک به 15 درصد از جمعیت کشور در قالب تعاونی های مصرف ، اعتبار ، مسکن ، تعاوتی های خدماتی ، درمانی ، آموزشی ، تعاونی های دانش بنیان و یا در قالب تعاونی های تولیدی ، خدماتی ، صنعتی ، کشاورزی در آنها عضویت دارند و در مجموعه همه اینها مخاطب ما هستند .
وی به ویژگی این جامعه از نظر اقتصادی اشاره کرد و افزود : ویژگی جامعه تعاونی از نظر اقتصادی این است که بخش تعاون در مناطق روستایی ، دوردست و مناطق کشاورزی حضور پر رنگی دارد. بطور مثال در بخش کشاورزی 50 تا 60 درصد تولید و یا در بخش تولید صید و صیادی بیش از 90 تا 95 درصد از طریق تعاونی ها انجام می شود .
وی افزود : امروز با همه استانداران سراسر کشور در خصوص طرح مسایل تعاونی ها تفاهم نامه همکاری داریم که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم . از سوی دیگر بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت تعاون ،اتاق تعاون تعامل و همکاری بسیار خوبی با مجموعه نعاونی های کشور دارند . به نحوی که از 425 پروژهای که امروز افتتاح می شود بخش زیادی از اینها از تسهیلات بانک توسعه تعاون استفاده کرده اند و یا بخشی هم از صندوق ضمانت تعاون تسهیلات گرفته اند . خوشبختانه این حرکت رو به رشد است و باید آن را توسعه دهیم .
کلانتری تصریح کرد : بررسیهای انجام شده نشان می دهد تاب آوری تعاونی ها بیشتر از بنگاهها و بخش خصوصی هستند ،بنابراین باید تلاش کنیم فعالیت تعاونی ها بیش از پیش گسترش یابند .
مسلم خانی مدیر کل ترویج ، آموزش و تحقیقات تعاونی های وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی نیز در ابتدای این نشست گفت : امروز در آستانه هفته تعاون، بیش از 425 تعاونی در مرحله بهره برداری قرار گرفته که افتتاح آن بصورت ویدئو کنفرانس در استانها انجام می شود .
وی افزود : این پروژه ها عمدتا" در حوزه های عمومی ، بهداشتی ، فناوری اطلاعات ، صنایع دستی ، تعاونی های دانش بنیان ، کشاورزی ، تعاونی های مسکن ، مصرف و تامین نیاز هستند .
خانی افزود : پیام مهم رویداد امروز این است که در شرایط مضیقه تعاونی ها می توانند نقش آفرین باشند . بنابراین باید به جایگاه و نقش تعاونی ها در این بخش بیاندیشیم و بتوانیم برای توسعه تعاونی ها به یک تصمیم بزرگ کشوری برسیم .
مدیر کل مدیر کل ترویج ، آموزش و تحقیقات تعاونی های وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد و گفت : از مجموع 425 پروژه طرح تعاون که امروز در اولین روز هفته تعاون آن را افتتاح می کنیم استان اصفهان با 67 پروژه در حوزه های تولیدی ، توزیعی و خدماتی با اشتغالزیی بیش از 8 هزار و 873 نفر و سرمایه گذاری 277 میلیارد تومانی در رتبه نخست قرار گرفته است .
وی در همین زمینه یادآور شد : استانهای همدان ، یزد، خراسان رضوی ، چهار محال و بختیاری ، کرمان ، ایلام ، گلستان خوزستان ، اردبیل ، البرز ، زنجان، تهران ، بوشهر ، کردستان ، کهگیلویه ، خراسان شمالی و فارس به ترتیب با 38 ، 37 ، 35 ، 27 ، 24 ، 24 ، 18 ، 24 ، 18 ، 21 ، 9 ، 16 ، 9 ، 6 ، 3 ، 8 ، 6 طرح بیشترین طرحهاو پروژه ها را در بین سایر استانهای کشور به خود اختصاص داده اند که در مجوع این طرحها توانسته اند زمینه اشتغال 15 هزار و 547 نفر را در کشور فراهم کنند.