پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 177623 تاریخ : 1394/11/20-11:46:58
,8,17,
رشد 23 درصدی شاخص کل فرابورس

رشد 23 درصدی شاخص کل فرابورس

محمد فطانت فرد، گفت: در شاخص کل فرابورس شاهد رشد 23 درصدی هستیم و ارزش بازار کل فرابورس به 95 هزار میلیارد تومان رسیده است

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، محمد فطانت فرد، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری امروز درخصوص گزارش بازار بورس گفت: در حال حاضر ارزش بازار 420 هزار میلیارد تومان یا 120 میلیارد دلار می باشد که شاخص از 62 هزار به 77 هزار و 700 واحد رسیده و بیش از 23 درصد رشد داشته است.

 

وی افزود: شاخص هم وزن در ابتدای سال 10 هزار و  885 واحد بود که به 12 هزار و 500 واحد رسیده است.

 فطانت در ادامه گفت: از اتفاقات سال جاری این است که به دلیل افزایش حجم معاملات فرابورس، حجم معاملات در بورس و فرابورس به یکدیگر نزدیک شده و به 32هزار و 800میلیارد تومان رسیده است.

 

وی خاطرنشان کرد:  همچنین حجم معاملات خرد روزانه 10میلیارد واحد بوده که به 38میلیارد واحد رسیده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره حجم سرمایه گذاری خارجی اظهار کرد: حجم سرمایه گذاری در سرمایه گذاری خارجی 2میلیارد و 400میلیون تومان است و 420میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی در بورس صورت گرفته است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه یکی از سخت ترین دوران تاریخ بازار سرمایه با خروج از ابهامات فراوان سپری شد، گفت: بحث تحریم ها به عنوان ریسک زیاد در بازار با اجرای برجام برطرف شد و طبیعتاً منابعی که از کاهش هزینه های نقل و انتقال و سایر منافع برجام حاصل می شود، در بازار سرمایه به خوبی اثر خود را می گذارد.

وی با اشاره به وعده ای که در نشست خبری سال گذشته خود به خبرنگاران داده بود، گفت: سال گذشته در چینن موقعی قول دادم که با پیگیری در کمیته تثبیت بازار برخی از زمینه های ریسک های سیستماتیک برطرف شد که امروز شاهد بازگشایی نماد پالایشگاهی، تعویق کیفی سازی پالایشگاهی ها، کاهش نرخ خوراک پتروشیمی ها و حقوق مالکانه هستیم.

فطانت به یکی دیگر از مطالبات فعالان بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: یکی از مطالبات تعیین تکلیف بدهی دولت به شرکتها بود که یکی از بزرگترین مطلبات را شرکت مپنا داشت که این بدهی در قالب اسناد خزانه اسلامی تعیین تکلیف شد. در این رابطه 140هزار میلیارد تومان در بودجه سال 94پیش بینی شده که همه این مبلغ وارد بازار نمی شود. اما در یک بازه زمانی دو تا سه ساله وضعیت مطالبات دولت تعیین تکلیف می شود که حل شدن آن یک تحرکی را در شرکت های پیمانکاری و بانکها ایجاد می کند.

سخنگوی سازمان بورس در ادامه به باز کردن دامنه نوسان و حجم مبنا به عنوان یک گام برای نزدیک شدن بازار سرمایه ایران به استانداردهای جهانی اشاره کرد و گفت: اینکه امروز آثار اخبار مثبت با سرعت بیشتری در بازار سرمایه آزاد می شود و روزانه افزایش های هزار واحدی و بیشتر را شاهد هستیم به دلیل تصمیمی است که به عنوان مطالبه بازار انجام شد که امیدواریم بتوانیم در همین جهت با استانداردهای جهانی تطبیق پیدا کند و در یک وضعیت میان مدت به سطح جهانی نزدیک شویم.

 
فطانت به طراحی نقشه استراتژیک سازمان به عنوان یک گام اساسی در ارتقاء برنامه ها و اهداف سازمان بورس اشاره کرد و گفت: این مدل بر اساس یک مدل جهانی برای ارکان و بخشهای زیر مجموعه طراحی شده است که بر اساس این مدل 60هدف به صورت همگن و هموزن در نقشه استراتژیک ملاحظه شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار بر طبق اصول مندرج در قانون، سازمان توسعه ای تلقی می شود به همین دلیل برای اینکه تمام ارکان در جهات توسعه بازار حرکت کنند و برآیندهایشان و حرکاتشان هم جهت شود این مدل طراحی شد تا زبان مشترک در کل بازار سرمایه ایجاد شود و همه بر اساس شاخص های مشترک درک مشابهی داشته باشند.

 

راه اندازی بازار مشتقه ارز پس از تک نرخی شدن

وی با اشاره به وعده رییس کل بانک مرکزی در خصوص تک نرخی شدن ارز گفت: یکی از الزمات راه اندازی بازار مشتقه ارزی مشخص بودن قیمت در آینده است از همین رو جمع بندی ها حاکی از این است که راه اندازی این بازار به زمان تک نرخی شدن ارز موکول شود. البته با فرض عدم تک نرخی شدن هم امکان راه اندازی این بازار وجود دارد اما کار بسیار پیچیده ای است.

فطانت با بیان اینکه در این راستا نیاز به یک بسیج فکری حداقل در بخش نخبگان وجود دارد، تصریح کرد: هنوز در خصوص اینکه این بازار در کدام یک از بورس ها فعالیت کند، تصمیم گیری نشده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص مصوبه مجلس در خصوص افشای اطلاعات مالی تمامی شرکت ها و نهادهایی که فعالیت اقتصادی می کنند، گفت: در قانون قبلی مجلس ضمانت اجرایی دیده نشده بود و ما پیشنهادات خود را برای محقق شدن ضمانت اجرایی به مجلس ارائه کردیم اما تا امروز علی رغم پیگیری های زیاد موفق به دریافت اطلاعات نشدیم.

تعریفی جدید در دنیای مالی

وی با اشاره به سفر اخیر خود به فرانسه و ایتالیا به همراه هیأت دولت، ابراز داشت: هم اکنون نظام مالی در جهان تغییر کرده و پس از بحران 2008 ادبیات مالی به شدت به بازار سرمایه نزدیک شده است. برای مثال تأمین مالی پروژه ها از طریق صندوق ها صورت می پذیرد که در برهه جدید خود را به روز رسانی کنیم باید با ادبیات جدید با طرف مقابل صحبت کنیم. هم اکنون نیز ایجاد ارتباط با منطقه را به عنوان یک هدف ترسیم کرده و امیدواریم نتیجه مطلوب از آن حاصل شود.

فطانت در بخش دیگر از سخنان خود به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی اشاره و تصریح کرد: مهمترین عامل در اقتصاد مقاومتی، جذب مشارکت مردم در رشد و توسعه اقتصادی است. بسیاری معتقدند اگر امریکا به یک ابرقدرت تبدیل شده دلیل آن وال استریت بوده که توانسته سرمایه های جزء را جذب کند. ما نیز تجهیز منابع را از طریق بازار سرمایه در راستای فرامین رهبری و در چارچوب اقتصاد مقاومتی می بینیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد مبارزه با پولشویی گفت: پول هایی که وارد بازار سرمایه می شوند از طریق سیستم بانکی وارد شده و اگر پول مشکوکی باشد به وزارت اقتصاد اعلام می شود البته اسم فردی که خرید و فروش می کند و منشأ ورود پول به بانک نیز مورد مراقبت قرار می گیرد.

دعوت برای ورود به بازار سرمایه یک دعوت همیشگی است

عضو شورای عالی بورس در خصوص شرایط این روزهای بازار سرمایه تصریح کرد؛ دعوت برای ورود به بازار سرمایه یک دعوت همیشگی است اما قید و شرط دارد. توصیه اکید این است که سرمایه گذاران تازه وارد مستقیم وارد بازار نشده و همچنین درگیر بازی های فضاهای مجازی نشوند. شرایط فعلی برای افرادی که آشنایی با بورس ندارند، مناسب نبوده و توصیه اکید می کنم که به صندوق های سرمایه گذاری مراجعه کنند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تلخی های دو سال گذشته باعث شده سرمایه گذاران با ریسک های سرمایه گذاری آشنا شوند، گفت: سازمان بورس در خصوص بالا یا پایین رفتن شاخص رفتاری خنثی دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر حذف شاخص کل ابراز داشت: شاخص کل یک سابقه چندین ساله است و این روند در تحلیل ها مورد استفاده قرار می گیرد. این متغیر برخی نیازهای سرمایه گذاران را تامین می کند و نمی توان به یکباره اقدام به حذف این متغیر کرد.


رشد بی سابقه بورس

وی با اشاره به اینکه در 5 دقیقه ابتدایی بازار امروز شاخص کل افزایش یک هزار واحدی داشته است، گفت: این رقم بی سابقه بوده و با توجه به شرایط ویژه و امکان پیش آمدن مشکلاتی در سامانه مدیریت فناوری اطلاعات وجود دارد، اما در حال تقویت ظرفیت های سخت افزاری بوده و امیدواریم به زودی این مشکلات برطرف شود.

فطانت با اشاره به امضای تفاهم نامه با بورس کره خاطرنشان کرد: پیروی این قرارداد نشست های مشترک آموزشی در ایران برگزار شد.

وی در ادامه پاسخ به سوالات خبرنگاران به مزایای اسناد خزانه اسلامی اشاره کرد و گفت: پیش بینی می کنم ظرف 2-3 سال آینده بازار صکوک هم سنگ بازار سهام حرکت کند البته این حرکت تدریجی است و اعتماد پذیری باید تقویت شود این در حالیست که خزانه دار کل کشور اعلام کرد روز 23 بهمن ماه نخستین اوراق خزانه اسلامی بدون تأخیر در سررسید تسویه می شود.

برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه در تاریخ 20- 23 تیرماه سال آینده اشاره کرد و ضمن تشکر از مدیر کل روابط عمومی وزارت امور اقتصاد و دارایی گفت: امیدواریم این دوره از نمایشگاه با حضور همه شرکت ها برگزار شود البته وضعیت فعلی بازار سرمایه شرایط جدیدی و بسیار متفاوتی را پیش روی سرمایه گذاران قرار داده است که انتظار می رود بخش بین الملل نمایشگاه جدی تر و قوی تر از دوره های قبل برگزار شود.

وی توضیح داد: مراجعات حضوری سرمایه گذاران خارجی طی این مدت برای کسب اطلاع از مکانیزم بازار سرمایه ایران و آشنایی با سازو کار بازار بسیار زیاد شده است و نکته اصلی در این خصوص حضور خودجوش سرمایه گذاران خارجی است.

فطانت گفت: در جهت سازماندهی بازدید از نمایشگاه، تسهیلات و امکانات لازم برای حضور سرمایه گذاران خارجی انجام شده به گونه ای که در این دوره غرفه ها منحصر به شرکت های داخلی نخواهد بود.

فطانت در این بخش تصریح کرد: در این دوره از برگزاری نمایشگاه از زحمات یک ساله خبرنگاران تجلیل می شود

 
راه اندازی صندوق های جسورانه از امروز

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به آماده شدن، دستور العمل، اساسنامه و امیدنامه صندوق های جسورانه گفت: تا کنون صندوق های سرمایه گذاری مشترک به عموم واگذار می شد که امکان خرید و فروش داشتند اما در صندوق های جسورانه عرضه عام وجود ندارد و عرضه ها خصوصی تر است و کسانی که به حجم قیمت و یونیت های این صندوق ها آگاهی بیشتری دارند، می توانند وارد شوند.

وی با بیان اینکه برای ورود به اقتصاد دانش بنیان این صندوق ها کارکرد موثری دارند، گفت: راه اندازی این صندوق برای کارهای نو و دانش بنیان است که هم اکنون تقاضای زیادی برای راه اندازی این صندوق ها وجود دارد که به سرعت به این این درخواست ها پاسخ داده می شود به عبارتی از همین امروز امکان راه اندازی صندوق های جسورانه با نخستین تقاضای رسمی وجود دارد.

پرونده خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا مختومه است

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص عرضه محصولات پتروشیمی خارج از بورس کالا، گفت: پرونده این موضوع مختومه است چون در قالبی که قبلاً عرضه این محصولات صورت می گرفت به نتیجه نمی رسد بنابراین با توان و استدلال های مختلف سعی کردیم تصمیم گیران در این باره را متقاعد کرده و در بین نخبگان این اقناع جمعی ایجاد شده است.

 

همچنین همزمان با برگزاری این نشست 5سامانه جدید، رونمایی شد.سامانه مدیریت پیگیری تخلفات و رسیدگی به شکایات (سمتا)، سامانه جامع مدیریت دسترسی کاربران، سامانه کدال همراه، درگاه انگلیسی سازمان بورس و اوراق بهادار و سایت انگلیسی پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) به طور رسمی رونمایی شدند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 210
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران