به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازروابط عمومی بانک مسکن، علی چگینی اعلام کرد: بر اساس آمارهای جدید بانک مرکزی، همان طور که انتظار می رفت سال گذشته فعالیت های ساختمانی بخش خصوصی با رشد مثبت همراه شد و سرمایه گذاری در این حوزه (ساخت و ساز)، طی 9 ماه اول سال 96 رقمی معادل 12 درصد نسبت به مدت مشابه در سال 95 افزایش پیدا کرد.
چگینی با بیان اینکه، پیش تر دو آمار از اوضاع بازار ساخت و سازهای سال 96، خروج از رکود ساختمانی را نشان داده بود، گفت: رشد نسبی در تیراژ صدور پروانه های ساختمانی در مناطق شهری کشور و همچنین رشد مثبت ارزش افزوده بخش ساختمان در سال 96 که فصل گذشته جزییات آماری آنها اعلام شد، مشخص کرد فعالیت های ساختمانی نیز به تبعیت از معاملات خرید و فروش مسکن در شهرها، از رکود خارج شده است. با این حال اکنون، میزان سرمایه گذاری صورت گرفته توسط بخش خصوصی در ساخت و سازهای مسکونی و غیرمسکونی طی سال گذشته، علامت سوم در تایید رونق ساختمانی به حساب می آید.
سال گذشته ارزش افزوده بخش ساختمان بعد از آخرین سقوط در فصل بهار، در سه فصل بعد از آن، در مسیر رشد مثبت قرار گرفت و در یک سال 96، رقمی معادل 1.2 درصد رشد کرد. بخش ساختمان در سال های 94 و 95 تحت تاثیر رکود سنگین حاکم بر این بخش، به ترتیب با رشد منفی 13 درصدی و 17 درصدی مواجه شده بود.
مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن در ادامه با تشریح ترکیب سرمایه گذاری ساختمانی در 9 ماه اول سال گذشته، افزود: در مجموع سه فصل اول پارسال بخش خصوصی 55 هزار و 913 میلیارد تومان در ساخت و سازهای شهری سرمایه گذاری انجام داد که از این رقم، 14 هزار میلیارد تومان برای ساخت و سازهای جدید (شروع پروژه های ساختمانی جدید)، 32 هزار میلیارد تومان برای پروژه های در حال ساخت و 9 هزار میلیارد تومان نیز برای تکمیل ساختمان های نیمه کاره صرف شد.
در سال گذشته، بیشترین رشد سرمایه گذاری ساختمانی در حوزه تکمیل ساختمان های نیمه کاره اتفاق افتاد. در این حوزه، میزان سرمایه گذاری از سوی سازنده ها 1.5 برابر شد. در حالی که، سرمایه گذاری در ساخت و سازهای جدید فقط 1.6 درصد افزایش پیدا کرد.
چگینی علت رشد 51 درصدی سرمایه گذاری ساختمانی در حوزه تکمیل پروژه های نیمه کاره در شهرهای کشور را واکنش سازنده ها به رونق معاملات مسکن سال 96 اعلام کرد و گفت: معمولاً زمانی که بازار خرید و فروش مسکن به حرکت در می آید، سازنده ها برای فروش بیشتر ترغیب می شوند و در نتیجه پروژه هایی که در زمان رکود تعریف کرده اند و در آن زمان تمایلی به تکمیل آن نداشتند را با سرعت قابل توجهی در مسیر تکمیل، فعال می کنند.
مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن در ادامه گفت: 42 درصد از سرمایه گذاری ساختمانی بخش خصوصی در 9 ماه اول سال گذشته، در سه استان تهران، اصفهان و فارس صورت گرفته است. میزان سرمایه گذاری ساختمانی در استان تهران 27.5 درصد افزایش از خود نشان می دهد.
آمار بانک مرکزی از سرمایه گذاری بخش خصوصی در بازار ساخت و ساز نشان می دهد: در 9 ماه اول پارسال 96 هزار و 919 ساختمان با کاربری مسکونی و غیرمسکونی در شهرهای کشور ساخته شده است که به لحاظ تعداد کمتر از یک درصد افزایش پیدا کرده است. سطح کل زیربنای این ساختمان ها 55 میلیون و 708 هزار مترمربع برآورد می شود.