پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 327292 تاریخ : 1397/01/08-10:04:47
,17,
رشد لاک‌پشتی صادرات خدمات فنی و مهندسی

رشد لاک‌پشتی صادرات خدمات فنی و مهندسی

تا پایان 9 ماهه اول پارسال صادرات خدمات فنی - مهندسی،گردشگری و ترانزیت در مجموع بالغ بر هشت میلیارد دلار ارزآوری داشته که این رقم نسبت به مدت مشابه آن در یک سال قبل 2.6 درصد افزایش داشته است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، آمارهای منتشر شده گویای آن است که تا پایان آذرماه سال 1396 صادرات خدمات فنی و مهندسی بالغ بر 545 میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه آن در سال قبلش 12.6 درصد افزایش داشته است.

در حوزه گردشگری درآمدزایی کشور بالغ بر پنج میلیارد و 180 میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به سال قبل خود 3.6 درصد کاهش داشته است.

اما در زمینه ترانزیت در سال گذشته با رشدی 17 درصدی بیش از دو میلیارد و 342 میلیون دلار درآمدزایی صورت گرفته است که در این میان بخش ریلی با افزایش 58 درصدی مواجه بوده و درآمدهای ترانزیتی در بخش  دریایی پنج درصد کاهش  داشته است. ترانزیت هوایی نیز بیش از 298 میلیون و 200 هزار دلار درآمدزایی داشته که این رقم نسبت به مدت مشابه آن در سال قبلش 7.8 درصد افزایش را نشان می‌دهد. در حوزه ترانزیت دریایی نیز بیش از 203 میلیون دلار کالا جابجا شده است که البته این رقم نسبت به سال ماقبل آن کاهشی پنج درصدی داشته است.

همچنین در بخش ترانزیت جاده‌ای بیش از یک میلیارد و 736 میلیون دلار کالا درآمدزایی شده است که این رقم در مدت یک سال رشدی 20 درصدی داشته است. در 9 ماهه سال قبل، درآمد ترانزیت ریلی نیز 104 میلیون و 500 هزار دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه آن در یک سال قبلش 58 درصد رشد نشان می‌دهد.

 پیش از این رییس انجمن صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی گفته بود جای ما در صادرات جایگاه فعلی نیست، چرا که اکنون ما رقمی معادل 0.24 درصد از ظرفیت صادرات دنیا را داریم که این رقم یعنی هیچ.

محمدرضا انصاری همچنین متذکر شده بود که در حال حاضر در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی تنها دو میلیارد صادرات داریم که بخش عمده‌ای از این صادرات مربوط به مپنا می‌شود، در حالی که می‌توان در مدت پنج سال این رقم را افزایش داد.

وی با بیان اینکه معوقات بانکی در حال حاضر رقمی بالا را تشکیل می‌دهد و در عرصه صادرات بر اساس کارنامه افراد به آنها اعتبار تخصیص داده نمی‌شود، گفت: بحث جایزه‌های صادراتی یکی دیگر از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. موضوع جایزه صادراتی مانند یک چاشنی است که برای دینامیت عمل می‌کند. در سال 1381 که در دوره مسئولیت آقای شریعتمداری بود که ایشان درباره این موضوع نظراتی را منعکس کردیم و بر همین اساس مجوزهای لازم از دولت گرفته شد. بدین ترتیب از سال 1381، سالانه حدود 45 درصد رشد در صادرات خدمات فنی- مهندسی را شاهد بودیم اما از سال 1391 اعطای این جوایز با مشکلاتی همراه شد و در دوره‌ای تصمیم گرفته شد که این جوایز اعطا نشود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 210
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران