پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 492875 تاریخ : 1398/08/11-11:17:50
,8,
رشد شاخص در انتظار افزایش تقاضای بازار جهانی

میرمعینی مطرح کرد؛

رشد شاخص در انتظار افزایش تقاضای بازار جهانی

یک کارشناس بازار سرمایه، رشد این بازار را در شرایط کنونی نیازمند محرک های مختلف از جمله اخبار بازار جهانی، تجدید ارزیابی دارایی ها و انتشار گزارش های صنایع بورسی ارزیابی کرد و اخبار سیاسی را نیز فاکتوری اثرگذار بر روند بازارهای منطقه دانست.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از بازار سرمایه، حمید میرمعینی در ارزیابی آرایش و رفتار فعلی معامله گران بازار سرمایه  گفت: بعد از دوره رشد پرشتاب شاخص که در اکثر نماد ها اتفاق افتاد، بازار به استراحت نیاز داشت؛ ضمن اینکه بازار برای ادامه روند رو به رشد خود به اخبار جدید و مثبت نیاز دارد.

این کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به ناکافی بودن اخبار منتشره فعلی برای ایجاد توان حرکت بعدی شاخص گفت: در حال حاضر اغلب گزارش های شش ماهه منتشر شده، اما این گزارش ها برای تامین نظر فعالان بازار سرمایه کافی نبوده است. بنابراین شاید بازار زمان بیشتری را به استراحت اختصاص دهد تا محرک های جدید رشد پدیدار شوند. در این میان پیش بینی می شود که بازار به اصلاح قیمت معنادارتر و بیشتر خود ادامه دهد.

وی واکنش سهامداران خرد را در این شرایط محتاطانه خواند و افزود: خریداران قبلی و صاحبان نقدینگی های جدیدالورود به بازار فعلا دست نگه داشته اند و در حال کسب اطلاعات و مشاوره درباره ورود با اطمینان تر به سهام هستند. چراکه می دانند بازار با شتابی که در ماه های اخیر شاهد آن بودیم حرکت نخواهد کرد و روند آرام تری را در پیش گرفت. مگر اینکه اتفاقی مهم رخ دهد که از آن جمله می توان به اخبار خوب سیاسی و امکان کاهش محدودیت های ناشی از تحریم اشاره کرد.

ثبات خاورمیانه،آرامش بازارهای جهانی را به دنبال دارد

این مدرس دانشگاه در تشریح  عوامل غیر اقتصادی از جمله تاثیر کشته شدن ابوبکر البغدادی بر امنیت سرمایه گذاری در خاورمیانه و کاهش ریسک های غیر سیستماتیک بر بازارهای سرمایه ای منطقه از جمله بورس تهران گفت: این اتفاق و مسائلی از این دست همواره بر بازارهای منطقه و جهان تاثیرگذار است. اما در اولین قدم می توان گفت که افزایش امنیت در منطقه خاورمیانه، کاهش محدودیت های شرکت های صادر کننده را به دنبال خواهد داشت و از این نظر با اقبال بهتری از سوی سرمایه گذاران بورسی و غیر بورسی مواجه خواهند شد.

میرمعینی با اشاره به احتمال افت دلار با افزایش ضریب امنیت و ثبات سیاسی خاطرنشان کرد: البته این افت قابل ملاحظه و اثر گذار نیست و رشد بورس را تحت تاثیر قرار نمی دهد. ضمن اینکه رفع محدودیت‌های ناشی از بهبود اوضاع سیاسی می تواند خبر خوبی برای بازار باشد.

وی افزود: دومین عامل بحث بازار جهانی است که می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و انتظار می رود در نیمه دوم سال و سه ماه پایانی سال 2019 با توجه به احتمال امضای توافق تجاری بین چین و آمریکا، اوضاع بازار جهانی از آنچه که امروز شاهد آن هستیم بهتر شود.

تقاضای بازارهای جهانی؛محرک رشد گروه های کامودیتی محور

این فعال بورسی اثر فصلی افزایش تقاضای  بازارها در پایان سال میلادی را با وجود رکود فعلی حاکم بر اقتصاد جهان قابل توجه دانست و یادآور شد: معمولا در سه ماه آخر سال میلادی این اثر فصلی وجود داشته و دارد و همواره به دلیل افزایش تقاضای کامودیتی ها، بازارهای کالایی و سهام را تحت تاثیر قرار می دهد. بر این اساس امسال نیز این اثر همچون سال های گذشته وجود دارد و باید به عنوان یک متغیر مورد توجه و بررسی سرمایه گذاران قرار گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه گروه های با قابلیت رشد را معدنی ها و فلزات اساسی برشمرد و گفت: این گروه ها همواره در پایان سال میلادی مورد اقبال سرمایه گذاران در سراسر جهان هستند و بی شک بورس کشور ما نیز از این مساله مستثنی نخواهد بود. این در حالی است که امسال با توجه به حساسیت بازارهای جهانی نفت و تولید کنندگان و مصرف کنندگان این کالا به نظر نمی رسد روند صعودی چندانی پیش رو داشته باشد. بر این اساس پیش بینی می شود کالاهای جهانی به جز نفت تحت تاثیر رشد جهانی قرار گیرند و شرکت های متاثر از این مساله شرکت های معدنی، فلزی و کمی نیز شرکت های پتروشیمی خواهند بود.

سیاست‌گذاری‌های دولت روند بورس را جهت می‌دهد

میرمعینی با اشاره به سیاست گذاری های دولت به عنوان فاکتور دیگر تاثیر گذار بر روند بازار سرمایه خاطرنشان کرد: این فاکتور چه در قالب سیاست گذاری های سازمان بورس و چه در قالب سیاست گذاری های پولی و مالی همواره در بازار سرمایه و روندهای آن بسیار تاثیر گذار است. البته دولت با فعالیت های دیگری همچون اخذ مالیات و عوارض بیشتر یا افزایش نرخ خوراک نیز می تواند بر بازار سرمایه تاثیرگذار باشد.

وی در پیش بینی روند بازار سرمایه طی سه ماه آینده گفت: با توجه به آهنگ ورود نقدینگی و تقویت بازار با پول های جدید پیش بینی بر این است که اصلاح فعلی، دوره کوتاه تری را طی کند. البته به شرکت هایی که تجدید ارزیابی دارند نیز می توان به عنوان یک مولفه برجسته که امکان ایجاد تحرک در بازار را دارد نگاه کرد. در این میان برخی تک سهم ها نیز از رشد گروه های خود جامانده اند. ضمن اینکه برخی گزارش ها چشمگیر بوده و فروش دارایی خاصی اتفاق افتاده است.بر این اساس در ادامه حرکت می توان گفت که شاخص آهنگ حرکت ملایم تری خواهد داشت و مانند ماه های اخیر حرکت آن شارپی نخواهد بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران