بانک و صنعت، همچنین باید هماهنگی بین دستگاههای مختلف برای الحاق به WTO وجود داشته باشد و متولیان بخش صنعت و خدمات شرایط ارتقای کیفی محصولات را در این راستا فراهم کنند.
از سوی دیگر، اگر نتوانیم تولید رقابتپذیر داشته باشیم، نمیتوانیم موفقیت خوبی بهدست آوریم از همینرو باید به تولید توجه ویژهای داشته باشیم و همه سازمانها در این زمینه قدم بردارند و بهگونهای کار کنند که در نهایت به رونق و پیشرفت تولید کمک شده باشد و پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی را تسهیل کند.
درباره تولید محصولاتی که توانایی رقابت در بازارهای جهانی را داشته باشند، باید به بحث هزینه بهای تمام شده، محصول نیز توجه شود. همچنین تولیدکنندگان باید در راستای تولید کالاهای باکیفیت و ارائه خدمات مطلوب به مصرفکنندگان به مردم توجیه شوند و بدانند که استانداردسازی کالا و تقویت کیفیت تولیدات داخلی بستری برای مصرف بیشتر در کشور و حتی صادرات کالا خواهد شد.
اگر کالاهای تولید داخل از کیفیت لازم برخوردار باشند، توان رقابت با کالای خارجی را پیدا میکنند اما اگر مرغوبیت تنها در کالای خارجی وجود داشته باشد، باوجود قیمت بالا هم مصرفکنندگان به استفاده از آن گرایش پیدا میکنند.
همچنین توجه به به میزان تعرفهها در بحث الحاق ایران به WTO نیز ضرورت دارد. برای الحاق جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی باید پایهگذاری اصولی و کارشناسی انجام شود و این کار با مدیریت در یک مقطع زمانی قابل قبول پیش برود. علاوه بر اقدامات کارشناسی و صنعتی برای ارتقای کیفیت محصولات و خدمات باید به بحث بهکارگیری دیپلماسی در راستای الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی نیز توجه شود.