به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از اداره روابط عمومی بانک سامان، در این کنفرانس که برای نخستین بار با حضور مقامات عالیرتبه اقتصادی و بانکی ایران و اروپا در شهر لندن برگزار شد، ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به جمعیت 80 میلیون نفری کشورمان گفت: ثبات و آرامش در ایران، ذخایر فراوان و منابع معدنی از جمله نفت و گاز، اعتماد بهنفس موجود در نظام و اثرات مثبت اجرای برجام از مهمترین ظرفیتهای جذاب ایران برای سرمایهگذاران خارجی است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: مقامات آمریکا و اروپا وجود مشکلات بر سر عادیسازی روابط بانکی با ایران را پذیرفتهاند. بنابراین، اکنون برای برطرف کردن موانع موجود باید اقدام کنند.
وی افزود: همانگونه که از سخنان هفته پیش فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس برمیآید، برطرف کردن هرچه سریعتر موانع باقی مانده و ترغیب روابط بازرگانی، مسئولیتی است که به پایان نرسیده است.
سیف با یادآوری دستاوردهای مالی و اقتصادی دولت روحانی در برقراری آرامش و ثبات در بازارها تاکید کرد: از این پس مداخله بانک مرکزی در بازارها، غیرمستقیم خواهد بود و نظارت بیشتری بر امور مالی صورت خواهد گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: دستیابی به مقررات و دستورالعملهای موجود در عرصه مالی جهان، یکسانسازی روشهای بانکی و تسهیل روابط بینبانکی، زمینه را برای ورود قدرتمند ایران به نظام بانکداری جهانی فراهم کرده است.
ضرورت برنامهریزی بلندمدت
ولی ضرابیه رییس هیاتمدیره بانک سامان در سخنرانی خود در این کنفرانس، با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی ایران اظهار داشت: وضعیت اقتصادی آینده جهان بسیار نامشخص است. اما برای توسعه همکاریها، نیازمند برنامهریزی بلندمدت هستیم.
ضرابیه گفت: پیش از اعمال تحریمها، بانکهای خصوصی ایران فضای بیشتری برای فعالیت در عرصه جهانی داشتند که به تدریج به همکاری با چند بانک کوچک محدود شد.
وی افزود: در دوره تحریم، تورم و کاهش ارزش پول ملی، ما در اداره اقتصاد خود مهارتهای بسیاری کسب و تلاش کردیم آموختههای خود را به سایر موسسات مالی و شرکتهای کشورمان منتقل کنیم.
رئیس هیاتمدیره بانک سامان تصریح کرد: در دوره تحریم بانک سامان در عرصه تامین مالی غذا و دارو فعالیت بسیاری داشت و با تلاشهای بسیار مانع ایجاد مشکل در تامین مالی این بخش حیاتی کشور شد.
همچنین فرشاد نوشادی مشاور ارشد فناوری بانک سامان با اشاره به حرکت بانک سامان در مسیر استانداردهای جهانی بانکداری و تغییرات ساختاری و ظاهری، تلاش کرد تا تصویر واقعیتری از بانک های ایرانی را به حاضران ارایه دهد.
وی گفت: به طور مثال فضای داخلی بانک سامان از بانک های خارجی به ویژه بانک بارکلیز انگلیس الهام گرفته است.
زمینه های مناسب ایران برای گسترش تجارت
احمد عزیزی مشاور ارشد رئیسکل بانک مرکزی دیگر سخنران این همایش بود. وی گفت: ترکیب زیبای نژادی و اجتماعی در ایران که تقویت وحدت و هویت ملی را در پی داشته است، ثبات و آرامش کشور که در منطقه یگانه است، زیرساختهای مستحکم، رشد فوقالعاده آموزش عالی و نیروی جوان تحصیلکرده، از مزایای ویژه اقتصاد ایران است.
وی افزود: ایران از منظر ذخایر گاز در رتبه نخست، از منظر نفت در رتبه سوم و از نظر فراوانی معادن، در رتبه ممتاز قرار دارد و وضع جغرافیاییاش، ارتباط شرق را با غرب و جنوب را با شمال، ممکن میکند.
حمایت از سرمایه گذاری
سپس گوردون ولش رئیس گروه بازرگانی در امور مالی صادرات انگلیس در سخنانی، تاکید کرد دولت انگلیس با ضمانتی معادل یکصد میلیون پوند، از سرمایهگذاریها در ایران حمایت میکند
وی با تشریح چگونگی آغاز همکاریها و ضمانت دولت انگلیس از بازرگانان انگلیسی خواست همکاری با ایرانیان را از سر بگیرند و تصریح کرد که دولت انگلیس، بازرگانی با ایران را تشویق می کند.
این گزارش حاکی است، مهمترین اهداف این کنفرانس، ایجاد انجمنی برای سیاستگذاری و حلوفصل موانع و چالشهای کلیدی ورود ایران به عرصه بانکداری بین المللی و معرفی فرصتهای بخش بانکی ایران در فضایی تعاملی بود.
مدیران، کارشناسان و نمایندگان بیش از 250 بانک، موسسه رتبهبندی و موسسه مالی بزرگ اروپا و انگلستان در این کنفرانس یک روزه که 19 می (30 اردیبهشت ماه) در هتل پارک شهر لندن برگزار شد، شرکت کردند.
موسسه یورومانی یکی از موسسات معتبر بینالمللی در زمینه مطالعات بانکی، بازار سرمایه و سرمایهگذاری است.