به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،حمید چیت چیان در پایان جلسه هیات دولت در گفتگو با خبرنگاران افزود : درحال حاضر تمام نیروگاههای ما و تمام ظرفیت های عملیاتی و اجرایی و نیز گروه های کارشناسی و دیسپاچینگ برق در آمادگی کامل قرار دارند که تامین آب و برق را در این روزها که اوج فعالیت صنعت آب و برق در همه زمینه هاست ، مدیریت کنند.
وی گفت : تابستان امسال میزان افزایش مصرف از آنچه که پیش بینی می شد پیشی گرفته است بطور مثال اوج مصرف برق در هرمزگان نسبت به اوج مصرف سال گذشته حدود 20 درصد افزایش یافته است که در هیچ یک از کشورهای دنیا و کشور ما هم سابقه نداشته است و در چنین وضعیتی باید بین تامین کنندگان خدمت و مصرف کنندگان برای مدیریت مصرف هماهنگی باشد.
چیت چیان با بیان اینکه تاکنون مردم با ما همراهی کرده اند، افزود: انتظار نداریم که یک شهروندی به خود زجر بدهد ولی انتظار داریم آنچه را که امکانپذیر است و به رفاه و آسایش مردم اسیبی وارد نمی کند ، رعایت کنند و ما اعلام کردیم از استفاده همزمان وسایل برقی خودداری شود مثلا همزمان اتو و ماشین لباسشویی استفاده نشود یا لامپ های اضافی را خاموش کنند و نیز کولرهای گازی را که استفاده از آنها زیاد شده است ، کم کنند.
وزیر نیرو گفت: دمای مطلوب برای آرامش و آسایش انسان در همه جای دنیا ثابت شده که 25 درجه است و تنظیم دمای کولر گازی روی 20 درجه هم باعث اذیت انسان می شود و هم باعث مصرف بیشتر برق می شود ، از همه هموطنان عزیز می خواهیم این مسائل را رعایت کنند و اگر محیط کار خود را ترک کردند سیستم های سرمایشی و روشنایی را خاموش کنند تا در هیچ جای کشور کمبود آب و برق نداشته باشیم و همه مردم بتوانند در این شرایط دمایی بتوانند از خدمات آب و برق استفاده کنند .
اگر سدها نبود چه کار می کردیم؟
وزیر نیرو گفت : کسانی که فکر می کنند سدسازی با توسعه کشور هماهنگ نیست این سئوال ساده را بپرسید اگر این سدها نبود چه کار می کردیم؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ حمید چیت چیان در پایان جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت : اگر سدهایی که در اطراف تهران قرار دارد و آب شرب مردم کرج و تهران را تامین می کند مثل لار لتیان ، ماملو ، امیرکبیر و طالقان نبود ، چگونه آب شرب مردم تهران را تامین می کردیم ، اگر سد های خوزستان نبود چگونه می توانستیم کشاورزی را در خوزستان توسعه دهیم؟.
وی افزود : کسانی که این بحث ها را مطرح می کنند دارای دیدگاههای رمانتیک هستند و دیدگاه صحیحی راجع به مسائل واقعی جامعه ندارند.
چیت چیان گفت : با یک مسئله واقعی مواجهیم ، صنعت برای حرکت نیاز به آب دارد و کشاورزی و تولید غذای مردم به آب نیاز دارد و شرب مردم نیاز حیاتی مردم است و کسانی که می گویند ساخت سد اشکال دارد یا ضرورتی به احداث آن نیست؛ بگویند ما چگونه می توانستیم به این نیازها پاسخ دهیم ؟
وزیر نیرو اظهار داشت : فروردین امسال شاهد سیلاب های مهیبی در استانهای بوشهر ، هرمزگان و جنوب فارس بودیم و لذا کسانی که می گویند نیازی به سد نیست بدانند اگر این سدها نبودند همین امسال در جریان سیلاب ها تعداد زیادی از شهروندان ما در جنوب کشور از بین رفته بودند و مردم زیادی جان خود را از دست می دادند اما وقتی نعمت هست ، کسانی این نعمت ها را احساس نمی کنند و اگر این سدها و اقدامات نبود و تلفاتی اتفاق می افتاد آن موقع همه را هشیار می کرد که چه باید می کردند . وزیر نیرو افزود : یکی از شاخص ها برای ارزیابی عملکرد صنعت آب و برق این است که امسال با دمای کم سابقه که هر 30 تا 40 سال اتفاق می افتد و افزایش مصرفی که مردم در آب و برق داشتند آیا کشور ما دچار مشکل شد؟ ، البته اگر حوادثی را که باعث قطعی شد ، کنار بگذاریم کشور ما دچار مشکل آب و برق نشد و در اوج مصرف برق ، صادرات ما سرجای خود بود و ممکن بود در جایی بخاطر مصرف فوق العاده برق با یک افت ولتاژ کوتاه مواجه شویم ولی آب و برق مورد نیاز مردم در اوج مصرف تامین شد و اگر از این منظر نگاه کنیم این بخش عملکرد خوبی داشته است . چیت چیان گفت : همچنین در استحصال آب و سدسازی ها و احداث تصفیه خانه ها و توسعه شبکه های جمع آوری فاضلاب و آبرسانی به روستاها ما بیش از 800 روستا آبرسانی کردیم و فقط در سال 95 حدود 3 هزار روستا آبرسانی شد که به اندازه 10 سال قبل از دولت یازدهم کار شده است و صنعت آب و برق در این دولت با لطف خدا و با برنامه ریزی های صحیح نمره خوبی گرفت.
وی درپاسخ به سئوالی مبنی بر توصیه به وزیر آینده نیرو افزود : باید وظایف خود را بشناسد و کارها را خوب انجام دهد.
بنابراین گزارش ، چیت چیان در باره اینکه توافقنامه پاریس را دولت تائید و مجلس هم تصویب کرده ولی شورای نگهبان آنرا رد کرده است و منتقدان دولت به آن موضع تندی دارند و معتقدند این توافقنامه جلوی رشد و پیشرفت صنعت ایران را می گیرد ؛ گفت : کسانی که این حرف را می زنند با متن توافقات پاریس آشنایی ندارند ، در توافقنامه پاریس هیچ الزام و اجباری روی دوش دولت ها گذاشته نشده است بلکه هر دولت و کشوری بنا بر ظرفیت هایی که دارد اقداماتی را داوطلبانه بیان کرده است حالا این اقدامات دقیقا چیزی است که درچارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی و در چارچوب سیاستهایی است که در سالهای اخیر از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است .
وی گفت : هدف استفاده بیشتر از انرژی های تجدید پذیر است و ما اعلام کردیم که در ایران شرایط برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مثل باد و خورشید بیشتر است و این کار خوبی است برای اینکه استفاده از این نوع انرژی آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کند و منابع انرژی فسیلی را می توانیم تبدیل به محصولات دیگر کنیم و صادرات داشته باشیم .
وزیر نیرو اظهار داشت : ضمن اینکه در دهه هفتاد مقام معظم رهبری سیاستها کلی بخش انرژی را ابلاغ کردند و فرمودند در سبد انرژی کشور باید سهم انرژی های تجدید پذیر را افزایش دهیم و نیز بتوانیم راندمان انرژی را بالا ببریم که در برنامه های چهارم و پنجم و ششم مورد تاکید مجلس و رهبری بوده است بنابراین چیز جدیدی نیست و اینکه ما بتوانیم راندمان را بالا ببریم و شدت مصرف انرژی را کاهش دهیم از اهداف ملی ما بوده است.
وی افزود : این موضوعات در مذاکرات پاریس از برنامه های ایران اعلام شده است و هیچ یک از این موارد جدید نیست و پیش از این در قوانین مورد تاکید مجلس بوده و در دو دهه اخیر از برنامه های دولت بوده و از موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است .
چیت چیان گفت : اگر ما این برنامه های داوطلبانه ای را که اعلام کردیم اجرا کنیم علاوه بر افزایش رقابت پذیری اقتصاد و کاهش هزینه های ملی ،کاهش انتشارآلاینده ها را در کشور شاهد خواهیم بود و هیچیک از این موارد خلاف اهداف ملی ما نبوده است .