پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 213307 تاریخ : 1395/05/18-10:48:30
,8,
دلایل افزایش رشد شاخص بورس و پیش بینی آینده

دلایل افزایش رشد شاخص بورس و پیش بینی آینده

روند رشد بازار به صورت حبابی نبوده و عوامل بنیادی مناسبی برای آن وجود دارد. اما پیش بینی می شود در روزها و هفته های آتی این روند شکل معقول و آرام تری داشته باشد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از بازار سرمایه : *بهنام بهزاد فر، مدیر امور اعضای کانون کارگزاران  شاخص بورس در 17 روز کاری گذشته مثبت بوده که در مجموع رشد 6.7 درصدی را نشان می دهد. در حال حاضر سوال اساسی که در ذهن تحلیل گران بازار سرمایه ایجاد شده این است که آیا این روند ادامه دار خواهد بود و یا صرفا یک جرقه بوده و همانند سایر رشدهای بازار از 1392 تا کنون، صرفا کوتاه مدت و مربوط به صنایع خاصی خواهد بود. برای پاسخ به این سوال به نظر می رسد که در ابتدا می بایست دلایل رشد فعلی بازار را مورد بررسی قرار داد.

1- رشد منطقی نسبت بازگشت سرمایه در بورس:

آخرین رقم p.e بازار سرمایه مربوط به انتهای تیرماه 95  است که رقم 7 را نشان می دهد. رقم فعلی مقداری بیش از این عدد بوده و احتمالا به حدود 7.5 رسیده است. این موضوع نشان می دهد که نرخ بازگشت سرمایه در بازار سرمایه احتمالا در محدوده 7.5 سال باشد. در بازار پول با احتساب سود 15 درصدی که به سرمایه گذاران پرداخت می شود بازگشت سرمایه 6.7 می شود. با توجه به نرخ تورم تک رقمی و چشم انداز کاهش سود بانکی در آینده به نظر می رسد اختلاف قبلی نرخ سود بانکی و نرخ بازگشت سرمایه بازار بورس ،منطقی بوده و حبابی در آن دیده نمی شود.

2- خرید شرکت های حقوقی:

شرکت های حقوقی در ادوار گذشته عموما در زمان رشد بازار به سرعت اقدام به فروش سهام می کردند؛ چرا که در روند صعودی عمدتا از بهای تمام شده سهام عبور کرده و در سود قرار می گیرند، در نتیجه اقدام به فروش، توسط آنها امری طبیعی است. فروش حقوقی ها به گونه ای عجولانه و شتاب زده است که روند رشد بازار در چند سال گذشته عمدتا از بررسی خرید خالص حقیقی ها شکل می گرفته است و در واقع در بررسی ها این حقیقی ها بودند که روند بازار را به درستی حدس می زدند.  این اولین باری است که شرکت های حقوقی بر سر مواضع خود در نگهداری سهام هستند و دست به فروش وسیع نزدند و حتی بعضا نیز در خریدهای پر هیجان تشریک مساعی دارند. این موضوع، خود یکی از دلایل رشد 6 درصدی بازار در شرایط فعلی است .

3-تعدیل های مناسب در سودهای شرکت ها و پیش بینی تداوم آن :

بخش عظیمی از بورس  گزارش های 3 ماهه مناسبی ارائه دادند. به عنوان مثال گروه فلزات اساسی، معادن، برخی از شرکت های پالایشگاهی (گزارش های پایان سال)، دارو و... یا گزارش های مناسبی ارائه دادند و یا با توجه به  روند گروه احتمال می رود که گزارش های آن ها نیز مناسب باشد. حتی در گروه خودرو که انتظار می رفت حرکات این گروه بر اساس صورت های مالی نباشد انتشار برخی از آمارها مثبت بوده و این موضوع نشان می دهد که جو ناامیدی برای تعدیل منفی همه گیر در بازار سرمایه وجود ندارد و حتی در برخی از گروه ها همانند معادن و فلزات اساسی با تداوم شرایط جهانی انتظار می رود که تعدیلات مثبت دیگری نیز صورت گیرد

4- افزایش فروش نفت و رشد تولید ناخالص ملی:

در حال حاضر طبق اعلام منابع رسمی جهانی و مسئولین اجرایی کشور، فروش نفت ایران به ارقام قبل از تحریم‌ها یعنی سال 2012 رسیده است. در واقع کشور، هم از افزایش قیمت نفت (نسبت به زمستان سال گذشته) منتفع می شود و هم از افزایش مقدار فروش نفت؛ در چنین شرایطی شاید بتوان پیش بینی نرخ رشد اقتصادی بالای 5 درصدی را که تحلیلگران و کارشناسان ادعا کردند رقمی دور از ذهن ندانست و حتی آمارهای غیر رسمی نشان می دهد که نرخ رشد اقتصادی سه ماهه ابتدای سال 95 نیز رقم مناسبی بوده است. هم رشد قیمت نفت و هم رشد اقتصادی کشور بلافاصله در شاخص های بورس کشور قابل ردیابی هستند، این موضوع نیز بر بورس کشور تاثیر گذار خواهد بود چرا که بین نرخ رشد اقتصادی و شاخص بورس رابطه مستقیمی وجود دارد.

 

5-تورم تک نرخی و انتظار افزایش نرخ در برخی از صنایع :

تورم سالانه منتهی به تیرماه سال جاری همانند تورم سالانه منتهی به خرداد ماه تک رقمی بود، اما با یک تفاوت بسیار مهم. تورم در این ماه 2.6 % بوده که به تنهایی برابر با تورم 7 ماه گذشته خود بوده است. شاید هدف دولت صرفا تک نرخی کردن تورم بوده و با انجام این ماموریت هیچ برنامه ای برای تورم زیر 5% وجود ندارد. به نظر می رسد پس از انجام این ماموریت، دولت با اجازه افزایش نرخ های جزئی در صنایع مختلف مقداری رونق به بخش تولید خواهد داد. زمزمه های افزایش نرخ در برخی از صنایع نیز از همین موضوع ناشی می شود.

مجموعه عوامل فوق نشان می دهد که روند رشد بازار به صورت حبابی نبوده و عوامل بنیادی مناسبی برای آن وجود دارد. اما پیش بینی می شود در روزها و هفته های آتی این روند شکل معقول و آرام تری داشته باشد. 

 


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 143
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران