پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 520112 تاریخ : 1399/07/04-17:00:37
,8,
دعوت به خروج از بورس، پدرکشتگی با بازار سرمایه است / منفعت برخی در افت شاخص است

پیمان مولوی در گفتگو با سنا:

دعوت به خروج از بورس، پدرکشتگی با بازار سرمایه است / منفعت برخی در افت شاخص است

یک کارشناس بازار سرمایه، دعوت به خروج پول از بازار سرمایه را به ویژه از سوی کسانی که نقش مرجع برای خود قایلند، غیرقابل درک و بر اساس منافع فردی دانست و گفت: ایجاد نگرانی در سهامداران نشانه رسم پدرکشتگی با بازار سرمایه است و بر پایه تحلیل علمی واقتصادی نیست. برخی ذینفعان سایر بازارها که به نظر می رسد نفعشان در رشد بازار سرمایه نیست به دنبال تخطئه این بازار هستند.

به گزارش بانک و صنعتبه نقل از سنا، پیمان مولوی اظهار داشت: رشد بازار سرمایه تاثیری استراتژیک بر حوزه های مختلف بازارها و کل اقتصاد ایران داشته و دارد و در آینده نیز چنین خواهد بود. اما برخی ذینفعان سایر بازارها که به نظر می رسد نفعشان در رشد بازار سرمایه نیست به دنبال تخطئه این بازار هستند.

وی افزود: برخی تحلیل ها و نظرات در خصوص بازار سرمایه از نظر محتوایی غنی بوده و در رشد بازار به سمت جلو یاری دهنده است، اما نظراتی که از جنس ایجاد ترس در بازار است ، کمک کننده آن نیست و طبیعتا بین ارایه تحلیل و فراخوان برای خروج از بازار سرمایه تفاوت بسیار است.

مولوی ادامه داد: این مباحث نه تنها کمک کننده نیست، بلکه عاملی تضعیف کننده در مقابل برنامه های سازمان بورس در جهت رشد و رونق بازارسرمایه به خصوص ماه های اخیر خواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که با وجود بازدهی بالاتر بازار سرمایه در مقایسه با دیگر بازارها و گویا بودن آمارها چرا برخی در تلاشند بازارسرمایه را ناکارآمد معرفی کنند، گفت: به نظر من این رویکرد، دادن آدرس غلط به مردم و دروغ بزرگ است و بر فعل افرادی که هیچ اعتقادی به بازار سرمایه ندارند و دایما اعلام می کنند این بازار ناکارآمد است، نامی جز پدرکشتگی نمی توان گذاشت .

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: مناسب تر این است که کارشناسان متخصص، بیشتر در حوزه اقتصاد کلان کشور به تحلیل، تبادل نظر و ریشه یابی مشکلات اقتصادی بپردازند؛ لذا فرافکنی در مورد موضوعات و بخشی نگاه کردن، چاره کار نیست، بلکه این رویه به اعتماد عمومی در خصوص یک بازار لطمه اساسی وارد خواهد کرد.

مولوی تصریح کرد: غیرقابل درک است در بازاری که نقدینگی های موجود در آن به حوزه واقعی اقتصاد هدایت می شود و جزو شفاف ترین بازارهای کشور است ، دعوت به خروج داشته باشیم.

وی در ادامه گفت و گو با سنا، به برخی روایت های درست و نادرست در اقتصاد اشاره کرد و گفت: شیلر کتابی دارد با عنوان " اقتصاد روایی " که در ایران هم ترجمه شده است . آنجا می گوید الزاما روایت های درست در اقتصاد برنده نمی شوند و گاهی روایت های اشتباه می توانند در اقتصاد جریان سازی کنند و غالب شوند .

مولوی ادامه داد: ما هنوز متوجه نشدیم افرادی که می گفتند بازار سرمایه باعث تورم می شود، چه فکت علمی ارائه کردند؛ علی رغم اینکه یک جریان سازی سنگین هم انجام دادند.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین حاکمیت روایت های درست نیازمند آن است که آگاهی در عموم افراد جامعه بالا باشد و به بررسی ریشه های مشکلات و نارسایی ها بپردازیم . چرا که اگر به شکل دوره ای هم بررسی کنیم، بازار سرمایه به جهت بازدهی و کارآمدی حرف خود را به کرسی نشانده است .

مولوی افزود: بازار سرمایه ایران هم اکنون در حال حرکت به سمت رنسانس خود است ؛ اگرچه برخی ممکن است این حرف را خوشبینانه بدانند ولی هم اقتصاد ایران و هم مردم نشان داده اند که اقبال عمومی به مبحث سرمایه گذاری صحیح در کشور و بهبود شرایط بین المللی، بازار سرمایه را نیز بسیار تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی سپس با طرح این پرسش که به غیر از شرکت های بورسی که در اقتصاد ایران اثرگذارند، تولید ناخالص داخلی ما دقیقا از کجا تامین می شود، گفت: بخش عمده ای از تولید ناخالص داخلی کشور، مربوط به بازار سرمایه است و نگاهی به شمای کلی این بازار هم نشان می دهد که در مسیر درستی حرکت می کنیم .

این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته باید متوجه بود که این مسیر احتیاج به روغن کاری و عوض کردن لاستیک دارد ، احتیاج به راننده حرفه ای و ارتقای دانش و سواد مالی دارد ؛ آن هم نه فقط در مردم عادی، بلکه در کنار سیاست گذاری درست و کارا کردن بازار، دانش مالی فعالان بازار سرمایه هم نیاز به ارتقا دارد .

وی با اشاره به اینکه اقتصاد ما باید کارا باشد تا در کنار آن بازارهای دیگر هم به مرور رشد کنند، تاکید کرد: زمانی بازار سرمایه ما در اوج خود خواهد بود که کارا شود و بازار کارا نیز در یک اقتصاد غیرکارا تقریبا عملی نمی شود و این نکته ای است که منتقدین به آن اشاره نمی کنند .

مولوی در پایان با بیان اینکه بازار سرمایه در تمام دنیا نشان داده که این کارایی را به ارمغان می آورد، افزود: مسیر در بازار سرمایه مسیر روشنی خواهد بود؛ لذا اگر ما می توانستیم و بتوانیم نقدینگی موجود در اقتصاد را از طریق بازار سرمایه، شرکت های پروژه ای و صندوق های پروژه محور به بخش واقعی GDP اقتصاد ببریم، بزرگترین کار را برای توسعه ایران انجام داده ایم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 208
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران