پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 265967 تاریخ : 1395/11/13-15:21:51
,17,
دستاوردهای بومی فضایی ایران؛ گامی همسو با اقتصاد مقاومتی

دستاوردهای بومی فضایی ایران؛ گامی همسو با اقتصاد مقاومتی

مدل پروازی ماهواره سری ست(SRISAT)، مدل مهندسی سازه ماهواره ناهید2، موتور فضایی آرش22 و... فقط گوشه ای از نمایشگاه دستاوردهای متخصصان فضایی ایران است که صبح امروز همزمان با روز فناوری فضایی در معرض دید رییس جمهوری و دیگر مقام های بلندپایه کشور قرار گرفت.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، سالن اجلاس سران در روز فناوری فضایی و دومین روز از دهه فجر سی و هشتم انقلاب اسلامی حال و هوایی دیگر داشت.

در این مکان مهمترین دستاوردهای متخصصان ایرانی به نمایش گذاشته شد تا توان جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به امکانات فضایی را به رخ جهانیان بکشاند.
از دیشب (شامگاه سه شنبه) این سالن محل رفت و آمد متخصصانی بود که آخرین ثمره دانش خود را به این نمایشگاه می آوردند تا در معرض دید مهمترین مقام اجرایی کشور قرار گیرد و به جهانیان نشان دهند که «ایرانی می تواند».
موتور فضایی آرش22 یکی از این توانمندی هاست که در سالن اجلاس سران جایگاه ویژه ای برای نمایش آن اختصاص یافت.
این دستاورد مهمترین زیرسیستم سامانه انتقال ماهواره از مدار پارک به مدارهای بالاتر است. موتور کروی آرش22 برای ماموریت های فضایی طراحی و ساخته شده و مرحله آزمایش را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
سیستم پیشرانش گاز سرد دستاورد دیگری بود که امروز به نمایش گذاشته شد. این سیستم به نسبت دارای فناوری ساده تر و قیمت پایین تری نسبت به سایر پیشرانش هاست.
مجموعه تراستر، سیستمی است که بسته به ماموریت آن، کنترل وضعیت، حفظ موقعیت، انتقال مدار، خروج از مدار، اصلاح مسیر و فرود سامانه های فضایی مانند ماهواره را انجام می دهدو دانشمندان ایرانی آخرین دستاورد خود در این زمینه را به نمایش گذاشتند.
مدل پروازی ماهواره سری ست (SRISAT) دستاورد دیگری است که به این نمایشگاه راه یافت. 
این مدل یک ماهواره مخابراتی- تحقیقاتی است که همه مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن را پژوهشکده سامانه های ماهواره در سال 1393 انجام داده است.
این ماهواره قابلیت ارسال و دریافت پیام کوتاه در ایستگاه های زمینی را دارد.
مدل مکانیکی ماهواره «سها» نیز دستاورد دیگری بود که رییس جمهوری از آن بازدید کرد. ماهواره سها به عنوان گامی راهبردی برای دستیابی به ماهواره «پارس2» و ساخت ماهواره­های سنجشی عملیاتی در داخل کشور، به صورت ویژه تعریف شده است.
مدل مهندسی سازه ماهواره ناهید2 نیز دستاورد دیگری است که رییس جمهوری از آن بازدید کرد و سپس برای سخنرانی وارد سالن اجلاس شد.
نخستین سخنران آیین روز فناوری فضایی، رییس سازمان فضایی ایران بود که در گزارشی به ثبت 14 نقطه مداری به نام ایران از سال 1391 اشاره کرد و گفت: امسال امکان ثبت پنج نقطه مداری فرکانسی (تقویت امواج ماهواره) فراهم شده است.
«محسن بهرامی» ادامه داد: این امکان در حالی فراهم شده است که در سال های پیش شماری از نقاط ثبت شده را از کشور پس گرفته بودند.
به گفته بهرامی، تلاش دولت برای احقاق حقوق قانونی ایران در مجامع بین المللی سبب شد اکنون این فرصت مهم برای کشور فراهم شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان سخنران بعدی این آیین، تاکید کرد تامین نیازهای فناوری فضایی با تعامل های بین المللی در دستور کار قرار دارد اما تامین نیازها از خارج به معنای بی توجهی به بومی سازی نیست، بلکه توجه به ساخت داخل در اولویت است.
«محمود واعظی» افزود: سیاست حمایت از فناوری فضایی و برخورداری همزمان از 2 ماهواره ملی سنجشی و مخابراتی به صورت موازی در حال پیگیری است.
به گفته وی، اکنون قرارداد تامین ماهواره ملی سنجشی مرحله نهایی را پشت سر گذاشته و تا 2 سال آینده تکمیل می شود؛ همچنین اقدام های لازم برای تامین ماهواره مخابراتی و رایزنی های آن ادامه دارد و کارهای مطالعاتی آن نیز صورت گرفته است.
واعظی اضافه کرد: پس از برجام خریدهای ایران ارزان تر شده و افزون بر افزایش کیفیت کالاها، بازارهای متعدد صادراتی برای کشور باز شده است.
رییس جمهوری به عنوان سخنران اصلی آیین روز ملی فناوری فضایی گفت: علم فضا اهمیت دارد و به این فناوری نیازمندیم.
«حسن روحانی» افزود: این فناوری به ایران قدرت می دهد؛ هر چه توانمندی در علم و دانش بیشتر شود چیرگی، عزت و توان کشور بیشتر می شود و دشمن نمی تواند با چشم طمع به ما نگاه کند.
رییس جمهوری در این آیین از ماهواره سنجشی پیام امیرکبیر، ماهواره مخابراتی ناهید1 و سامانه مداری رونمایی کرد.
 کلام آخر
متخصصان ایرانی در عرصه فناوری فضایی نشان دادند می توانند با استفاده از تجربیات جهانیان و با تکیه بر یافته های خود، قله های دانش را درنوردیده و آینده ای روشن برای کشور رقم بزنند. 
این متخصصان با تکیه بر دانش خود و بهره مندی از علوم روز جهانی برای تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» در بخش فضا می کوشند تا هر گونه وابستگی کشور در این عرصه به بیگانگان را کاهش دهند و افزون بر در اختیار گرفتن امکان مدیریت دستاوردهای بومی خود، درهای تازه ای را برای استقلال اقتصادی و حتی درآمدزایی بگشایند.
در این مسیر انتظار می رود مسوولان کشور بیش از گذشته با ارایه زیرساخت ها و تامین نیازهای علمی و عملی لازم به دانشمندان ایرانی کمک کنند تا با خیالی آسوده فقط در فکر توسعه و پیشرفت ایران اسلامی باشند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 207
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران