به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک اقتصادنوین، دکتر محمدهاشم بتشکن مدیرعامل این بانک در گزارش خود به سهامداران در مجمع عمومی عادی سالیانه برای سال مالی منتهی به 30 اسفند 1391 گفت: بانک اقتصادنوین در سال 1390 با چرخش استراتژیک از "وظیفه محوری" به "مشتری محوری" به منظور ارزشآفرینی بیشتر برای مشتریان، واحدهای کسب و کار خود را متناسب با نیاز هر گروه از مشتریان در قالب چهار واحد کسب و کار "بانکداری خرد"، "بانکداری شرکتی"، "بانکداری اختصاصی" و "بانکداری مجازی" تغییر داد که این تغییر تمایزآفرین زمینه ساز بسیاری از موفقیتهای بانک بوده است.
وی گفت: در سال 1391 بانک به تکمیل مأموریتها و اهداف هر یک از واحدهای کسب و کار فوق پرداخت و بر ایجاد سازوکارهای اجرایی مورد نیاز آنها تمرکز کرد تا زمینه تحقق اهداف کیفی و کمی که برای هر یک از واحدهای کسب و کار تعیین شده بود، فراهم گردد. خوشبختانه سال گذشته سالی توام با موفقیت از منظر ایجاد منابع درآمدی، حفظ کارآیی و مدیریت سرمایه برای بانک بود و به واسطه تلاش بیوقفه و تعهد بالای کارکنان توانستیم به اهداف از پیش تعیین شده دست یابیم.
دکتر بت شکن با اشاره به این که عملکرد این بانک در سال گذشته در جذب سپردهها و اعطای تسهیلات فراتر از متوسط شبکه بانکی بود، گفت: این مهم نشان دهنده افزایش سهم بازار بانک از سپرده ها به 4.44 درصد و سهم بازار بانک از تسهیلات به 3.73 درصد رسید.
وی افزود: بانک اقتصادنوین در راستای ایفای وظایف خود در بازار پولی کشور، در سال گذشته موفق شد با عملکرد مثال زدنی خود در جذب سپرده و اعطای تسهیلات نقش تاثیرگذار در شبکه بانکی ایفا کند به طوری که سپردههای جذب شده توسط بانک اقتصادنوین در پایان سال گذشته 31 درصد رشد داشته در حالی که این رشـد در شبکه بانکی 28 درصد بوده است.
وی اظهار داشت: در اعطای تسهیلات نیز در حالی که میزان رشد شبکه بانکی در سال گذشته 15 درصد بود، تسهیلات اعطایی بانک اقتصادنوین در این سال، 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال 1390 رشد نشان میدهد که این شاخص نشان دهنده توجه ویژه بانک اقتصادنوین به مشتری مداری است.
مدیر عامل بانک اقتصادنوین با اشاره به وضعیت مطلـوب ضریـب بهرهوری این بانک در سال 1391، گفت: سرانه اعطای تسهیلات شعب بانک اقتصادنوین در سال 1391 به مبلغ 704 میلیارد ریال رسید که در مقایسه با سال قبل 23 درصد رشد را نشان میدهد، همچنین سرانه جذب سپردههای شعب بانک در دوره مورد نظر نیز با 26 درصد رشد به مبلغ 838 میلیارد ریال رسید.
وی در ادامه به اصلاح روند درآمدی بانک در سال 1391 اشاره کرد و گفت: تغییر رویکرد درآمدزایی بانک از جمله اهداف استراتژیک بانک میباشد که در این راستا درآمدهای کارمزدی بانک در سال 1391 نسبت به سال قبل از آن 22 درصد رشد نشان میدهد.
وی همچنین به کاهش نسبت مطالبات غیر جاری بانک اقتصادنوین در سال گذشته اشاره کرد و گفت: با تلاش و کوشش کارکنان، نسبت مطالبات غیر جاری بانک در سال 1391 کاهش یافت که این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
دکتر بت شکن افزود: اتکا به درآمدهای کارمزدی از شاخصهای بانکداری روز دنیا است که بانک اقتصادنوین در این راستا تلاش خواهد کرد با تمرکز بر این موضوع اتکای بانک به درآمدهای تسهیلات را کاهش دهد؛ وی همچنین گفت در سال گذشته درآمدهای مشاع بانک، با روند مثبت قابل توجه 53 درصد رشد نسبت به سال قبل نشان میدهد.
مدیرعامل بانک اقتصادنوین گفت: این بانک در سال 1391 برای نخستین بار در نظام بانکی کشور اولین کلان شعبه چند منظوره را راهاندازی کرد که این مهم گام موثری در گسترش ارایه خدمات مالی متنوع در یک شعبه می باشد. با افتتاح این کلان شعبه و انعقاد تفاهم نامهها و قراردادهای همکاری با شرکتهای تابعه، مشتریان بانک در کوتاهترین زمان ممکن سبد متنوعی از انواع خدمات بانکی و مالی را در راستای خلق زنجیره ارزش دریافت خواهند کرد. این موضوع موجب ارتقای سطح رضایتمندی مشتریان بانک خواهد شد.
وی در ادامه ضمن تشریح جزییات گسترش خدمات الکترونیک در بانک اقتصادنوین گفت: توسعه خدمات الکترونیک از جمله اهداف اصلی بانک به شمار میرود که در این راستا در سال گذشته سامانه پایش (Monitoring) سوئیچ کارت و تراکنشها، ارایه خدمات بدون کارت بر روی دستگاههای خودپرداز (مسدودی کارت- اعلام شماره شبا)، سرویس پرداخت اقساط تسهیلات از طریق خودپرداز، به روزرسانی نرم افزار خودپردازها، نصب دستگاههای خوددریافت، طراحی و تهیه نرم افزار دستگاه کارت خوان GPRS، سامانه جامع مدیریت کانال، طراحی و پیاده سازی سامانه تسویه فوری پایانههای فروش، سامانه اینترنت بانک جدید و سایت فروش اینترنتی کارت هدیه "می کارت" راهاندازی شد.
وی گفت: گسترش این خدمات زمینه را برای رضایت مندی مشتریان بانک فراهم کرده به طوری که تعداد کاربران چهار خدمت الکترونیک این بانک رشد قابل قبولی داشته است.
مدیر عامل بانک اقتصادنوین افزود: تعداد کاربران تلفن بانک اقتصادنوین در سال گذشته بیش از 40 درصد رشد داشته است که این میزان در خدمات اینترنت بانک، پیام کوتاه بانکی و همراه بانک به ترتیب 25، 28 و 28 درصد میباشد.
دکتر بتشکن در ادامه گزارش خود در مجمع عمومی عادی سالیانه بانک اقتصادنوین برای دوره مالی منتهی به 30 اسفند 1391 به اهمیت نقش سرمایه انسانی در این بانک اشاره کرد و اظهار داشت: در این زمینه اقدامات موثری در سال گذشته انجام شد که از جملـه آن میتوان به یکپارچه سازی فرآیند اجرای دوره آموزشی بدو خدمت و برگزاری آن برای کارکنان جدیدالاستخدام که برای اولین بار در مرکز آموزش با هدف بومی سازی، کاهش هزینهها و افزایش اثربخشی برگزار شد، اشاره کرد.
وی گفت: راهاندازی سامانه مدیریت یادگیری باهدف بسترسازی برگزاری دورههای آموزش از راه دور و ایجاد فضای تعاملی برای همه همکاران، برگزاری المپیاد آموزشی و آزمون کتاب خوانی با هدف ارتقاء سطح علمی و راه اندازی پروژه سیستم مدیریت عملکرد کارکنان بانک از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه سرمایه انسانی بانک اقتصادنوین بوده است.
وی همچنین به رشد 21 درصدی نفر- ساعت دورههای آموزشی برگزار شده در بانک اقتصادنوین اشاره کرد و گفت: در سال گذشته نزدیک به 103 هزار نفر- ساعت دوره آموزشی در بانک اقتصادنوین برگزار شد که در مقایسه به 85 هزار نفر- ساعت دوره آموزشی سال 1390 بیش از 18 هزار نفر- ساعت رشد نشان میدهد.
مدیر عامل بانک اقتصاد نوین در ادامه به برخی موفقیتهای کسب شده توسط این بانک در سال گذشته اشاره کرد و افزود: ارتقای رتبه بانک در رتبه بندی نشریه معتبر بنکر در بین هزار بانک برتر جهان، دریافت تندیس بخش "نوآوری" توسط خدمت "اینترنت بانک همراه"، ستاره فناوری در بخش "محبوبیت" و عنوان برگزیده "استمرار" در چهارمین جشنواره ستارههای فناوری، کسب تندیس بلورین و لوح تقدیر در پنج بخش اجلاس سران و مدیران صنعت، تجارت و اقتصاد ایران "اکو ایت" و کسب جایزه E-Bank Award در حوزه اینترنت بانک و امنیت در کنفرانس ملی بانکداری الکترونیکی؛ از جمله موفقیتهای بانک در سال 1391 میباشد که به امید خدا و تلاش کارکنان بانک این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه بانک اقتصادنوین، پس از قرائت گزارش حسابرس قانونی و بازرس مستقل بانک، صورتهای مالی سال مالی منتهی به 30 اسفند 1391 بانک اقتصادنوین به تصویب سهامداران رسید، همچنین موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت رهیافت و همکاران (حسابداران رسمی) به عنوان بازرس قانونی اصلی و موسسه حسابرسی و خدمات مالی فاطر (حسابداران رسمی) نیز به عنوان بازرس علیالبدل و روزنامههای دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامههای رسمی بانک برای درج آگهیها انتخاب شدند.
همچنین شرکتهای تأمین مسکن جوانان (سهامی عام)، سرمایهگذاری گروه صنایع بهشهر ایران (سهامی عام)، نوسازی و ساختمان تهران (سهامی عام)، سرمایهگذاری ساختمان گروه صنایع بهشهر تهران (سهامی عام) و سرمایهگذاری سامانه استراتوس (سهامی عام) به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره و شرکتهای به پخش (سهامی عام) و تامین مسکن نوید ایرانیان (سهامی عام) به عنوان اعضای علیالبدل هیأت مدیره بانک برای مدت دو سال انتخاب شدند.
بنابر تصمیم سهامداران حاضر در مجمع، مقرر شد به هر سهم بانک اقتصادنوین برای سال مالی 1391، مبلغ 380 ریال سود خالص پرداخت شود که با توجه به اطلاعات منتشره در سامانه کدال، صد در صد سود سهام سهامداران حقیقی از تاریخ 1392.06.02 لغایت 1392.07.30 به شماره حساب بانکی آنان واریز میگردد. همچنین 65 درصد سود سهام سهامداران حقوقی از تاریخ 1392.06.02 لغایت 1392.07.30 و مابقی به میزان 35 درصد سود سهام از تاریخ 1392.12.01 لغایت 1392.12.22 به شماره حساب بانکی مربوطه واریز میشود.