به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابطعمومی بانکپاسارگاد، در این کنفرانس از دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانکپاسارگاد، با اهدای تندیس به عنوان کار آفرین نمونه تقدیر شد و وی به بیان تجربیات خود در زمینه کارآفرینی پرداخت.
مدیر عامل بانک پاسارگاد در ابتدا با اشاره به فرمایش گهربار پیامبراکرم (ص) که فرمودند: « من از فقر ملتم نگران نیستم، بلکه از سوء تدبیر امتم نگران هستم» گفت: سوء تدبیر فقر را هم ایجاد میکند و ممکن است از جهات مختلف باشد مانند جهالت، بیدانشی، کمدانشی، بیتعهدیها، هواهای نفسانی و ...
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای کارآفرینی، تعهد است؛ معنای کلمهی Entrepreneur یعنی شخصی که متعهد است. چنین شخصی قطعاً بهدنبال مسیری میرود که دانش خود را گسترش دهد، برای آنکه جامعه را دچار سوءتدبیر نکند. کارآفرین فارغ از مباحث علمی و تعابیر کتابها، کسی است که بنا بر فرمایش پیامبر گرامی اسلام، فارغ از سوء تدبیر باشد و توانستهباشد متعهدانه عمل کند. وی تصریح کرد: بهعنوان مثال در شهری که مغازهی کفشهای دستدوز وجود نداشتهباشد، شخصی که آن مغازه را افتتاح میکند، نوآوری و کارآفرینی جدید را انجام میدهد. کسی که برای تغذیهی مردم خدمات جدید را ارایه میدهد، باز هم کارآفرینی میکند و .... اما بنا بر تجربیات خودم، کارآفرینی باید نوآور و نوبنیاد باشد. استارتآپها در واقع فعالیتهای نوبنیاد هستند. اینکه فارغالتحصیل دانشگاه ما، دانشی را یاد بگیرد و بتواند شغلی نیز داشتهباشد، کارآفرینی است اما واقعاً وقتی میگوییم توسعه پایدار و کارآفرینی پایدار، یعنی چه؟ این به معنی کارآفرینی نوآور است.
وی خاطرنشان کرد: از سال 1389 بانکپاسارگاد مؤسسهای را به نام شناسا را ایجاد کرد. نقش این مؤسسه شناسایی طرحهای نوآور و حمایت از آنها بود. این مرکز تاکنون توانستهاست تعداد زیادی طرح نو را دریافت کند و تعدادی از آنها را که قابلیت سرمایهگذاری دارند را ارزیابی کرده و آنها را راهاندازی کند. وی با اشاره به برخی از این طرحها ادامه داد: بهعنوان مثال طرح حلزون گوش مخصوص افراد ناشنواست که با قیمتی بیش از 160 میلیون تومان از خارج از کشور وارد میشد. کسی که از طفولیت بهدلیل مشکلات حلزون گوش، شنوایی خود را از دست دادهاست و استطاعت مالی دارد با همان قیمت 160 میلیون تومان از خارج از کشور این حلزون را تأمین کرده و مشکل خود را حل میکند. اما خانوادههایی که از نظر مالی ضعیف هستند باید همان شرایط را تحمل کرده و فرزندشان ناشنوا باقی بماند. خدا را شاکریم که در این طرح و با همکاری شرکت دانشبنیان و متخصصان تحصیلکرده و با حضور دکتر فرهادی که وزیر علوم وقت بودند و به دلیل تخصصی که دارند هدایت این پروژه را بر عهده گرفتند، توانستیم این حلزون را با قیمتی در حدود 4 میلیون تومان در ایران تولید کرده و آن را مرتب به روز کنیم. وی افزود: ما در دانشگاه خاتم یک کافه آیتی راه انداختهایم و هر دو هفته یک بار کسانی که ایدههای نو دارند به آنجا مراجعه میکنند. ایدهها بررسی میشوند و از 10 فکر برتر تقدیر میشود. سپس آنها را برای ادامهی کار و محقق کردن عملیاتی آن ایدهی نو هدایت میکنیم. یکی از همین طرحهای نو که ما دنبال کردیم، قابلیت انجام خدمات بسیار مهمی را دارد. حتی به برخی از مؤسسات هم عرضه شد که متأسفانه استقبال نکردند. تا آنکه حدود 3 ماه پیش حملات شدید سایبری توسط باجگیرهای حرفهای مدرن به برخی از مؤسسات مالی آغاز شد که تقریباً یا این باج را دادند و یا برای آنکه در مسیر باجگیری اینها قرار نگیرند، فعالیتهای بینالمللی خود را قطع کردند. ما در بانکپاسارگاد نیز در این خصوص تهدید شدهبودیم و به ما مهلت دادند و گفتند یک هفته دیگر در این روز و ساعت، حمله سایبری خود را آغاز میکنیم و در صورت عدم همکاری، این حملات به صورت تصاعدی روز به روز افزایش خواهد یافت. ما در مقابل، همان طرحی را که آن جوان ارایه دادهبود و ما به لحاظ فنی، مدیریتی و اقتصادی از آن حمایت کردهبودیم، با بسیج همه امکانات بانک و شرکت فناپ، اجرا کردیم و در مقابل آنها دفاع کردیم. توفیقی که ما به دست آوردیم واقعاً حیرتانگیز بود. از سه مرکز امریکا، هند و چین، با دهها کشور به عنوان بازو، حمله به ما آغاز شد. از هشتاد برابر ظرفیت پهنای باند ما، شروع به ارسال اطلاعات جعلی در این سیستم کردند. این به آن معنا بود که آنچنان پهنای باند ما را اشغال میکردند که دیگر مشتریان واقعی ما نمیتوانستند وارد سیستم شوند و سیستمهای ما از کار میافتاد. اینها درمدت 3 روز، تا 2 هزار و 300 برابر پهنای باند ما حجم حملات خود را افزایش دادند ولی در نهایت دستان خود را به نشانه تسلیم در برابر ما بالا بردند و رفتند. پس از آن بخشهای مختلف کشور به ویژه در مؤسسات مالی که این طرح را رد کردهبودند، برای دنبال کردن آن به صف شدند.
وی در ادامه با ذکر مثالی دیگر افزود: یکی از هلدینگهایی که در گروه مالی پاسارگاد از آن حمایت کردهایم، شرکت میدکو است که حدود 6 میلیارد دلار سرمایهگذاری سنگین در 38 طرح کردهاست. یکی از این طرحها، تولید مس کاتد با تکنولوژی جدید است. این طرح هنوز در دنیا تجاریسازی نشدهاست. طرحی است غربی، که در آن تنها حدود 1000 تن بهعنوان پایلوت تولید کردهبودند. ما در اوج تحریمها این طرح را گرفتیم، با این انگیزه که قیمت تمام شده کاتد مس را کاهش دهیم. این طرح به زودی در پایان دیماه به بهرهبرداری میرسد؛ طرحی که دوران تحریم آغاز شدهاست و قیمت تمامشده کاتد مس را به 4/1 (یک چهارم) قیمت قبلی کاهش میدهد. در حال حاضر ما نمایندهی انحصاری این طرح در منطقه منا و صاحب این تکنولوژی هستیم.
دکتر قاسمی در ادامه تأکید کرد: یکی از بحثهای ما نو بودن کارآفرینی و کارآفرینی نوآور است. ما در اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانشبنیان و کارآفرینی نوبنیان را تعریف کردهایم که از نظریه شومپیتر در کارآفرینی جلوتر است. بند 1، 2 و 5 سیاستهای اقتصاد مقاومتی به این مباحث اشاره دارد.
وی در پایان تصریح کرد: کارآفرینان باید بازارشناس باشند. اگر بازارشناس نباشند، در رقابت در بازار حتی با وجود ارایه یک محصول نو، ظرف مدت کوتاهی مجبور میشوند از بازار خارج شوند. بنابراین توصیه من این است که عزیزانی که وارد این حوزه میشوند، خود را به تخصصهای فنی خودشان محدود نکنند، بلکه در رابطه با اقتصاد، بازار و مدیریت هم تلاش کنند.
گفتنی است بانکپاسارگاد در سال جاری موفق شد حملات پیچیده و سازمانیافته از سوی یک گروه خارجی نفوذگر و باجخواه را که با هدف اختلال و قطع خدمات سامانههای مبتنی بر اینترنت در حوزه مالی-بانکی کشور وارد عمل شدهبودند، بهطور کامل کنترل و با آن مقابله کند. این موفقیت دستآوردی بزرگ و ارزشمند در حوزه امنیت سایبری است که با سرلوحه قراردادن اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان مثالزدنی جوانان متخصص ایرانزمین، توسط بانکپاسارگاد به دست آمد.