پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 10726 تاریخ : 1392/12/04-01:30:14
,5,16,17,
در اصلاح قراردادهای نفتی باید به جذب فناوری اولویت دهیم

در نخستین هم اندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت مطرح شد:

در اصلاح قراردادهای نفتی باید به جذب فناوری اولویت دهیم

وزیر نفت با تاکید بر این که تحریمها رفتنی است، گفت: صنعت نفت در هر شرایطی با هدف صیانت و افزایش تولید نفت و گاز از مخازن کشور از همه توان خود استفاده می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت حفاری شمال به نقل از شانا ،بیژن زنگنه صبح روز شنبه سوم اسفندماه در همایش هم اندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت در مرکز همایش های صدا و سیما بالا رفتن ظرفیت تولید نفت و گاز را در کشور یک اصل مهم دانست و گفت: ایران به عنوان دومین دارنده منابع نفتی و نخستین دارنده منابع گازی باید سهمی متناسب با این منابع در بازارهای نفتی و گازی جهان به دست آورد و هم اکنون با توجه به اصلاح قراردادهای نفتی اراده ملی برای این منظور ایجاد شده است.
وزیر نفت ادامه داد: امروزه شرایط بازارهای جهانی نسبت به شرایط صنعت نفت در سال 1990 تفاوتهای بسیاری داشته، از این رو باید با بررسی نقاط مثبت و منفی قراردادهای بیع متقابل به فکر جذب سرمایه و فناوری روز دنیا باشیم.
وی افزایش قیمت نفت و به دنبال آن توسعه لایه های شیلی و ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری را در کشور عراق از جمله فرصتهای اقتصادی برای شرکتهای نفتی خارجی دانست و گفت: این واقعیتها موجب می شود ما هر چه سریع تر در زمینه قراردادهای نفتی خود تغییراتی ایجاد کنیم.
وزیر نفت با اشاره به مناطق نفتی و گازی ایران مانند استان خوزستان، بوشهر، خلیج فارس و دریای خزر گفت: قراردادهای جدید نفتی باید با حفظ منافع ملی طوری تنظیم و اجرا شوند که شرکتهای خارجی تمایل حضور در همه مناطق نفتی ایران را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در زمینه اصلاح قراردادهای نفتی هیچ مدلی ایده آل طرفین نخواهد بود گفت: در این زمینه باید به نقطه ای بهینه برسیم و این نقطه در طول زمان به دست می آید.
وزیر نفت در پایان با اشاره به درگذشت شادروان نصرت الله اسپیاری عضو کمیته بازنگری قراردادهای نفتی ایران گفت: اسپیاری مهندسی با ارزش، شریف و درستکار بود به طوری که با وجود بیماری شدید در طول چندین ماه گذشته به صورت منظم در جلسات این کمیته شرکت داشت.
 
 
 
رکن الدین جوادی نیزدر همایش هم اندیشی نظام جدید قراردادهای صنعت نفت با اشاره به گذشت 8 سال از برنامه 20 ساله سند چشم انداز توسعه و عقب افتادگی های صورت گرفته در این 8 سال گفت: باید تلاش کنیم در سال های آتی با برنامه ریزی و مدیریت این عقب افتادگی ها را جبران کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران توسعه یافتگی، کسب جایگاه نخست اقتصادی منطقه و تعامل با جامعه بین الملل را از نکات کلیدی سند چشم انداز توسعه خواند و گفت: صنعت نفت یکی از مولفه های تاثیرگذار برای تحقق این سند به شمار می آید زیرا این صنعت به لحاظ جایگاه اقتصادی و ارتباط با جامعه بین الملل می تواند کمک شایانی برای رسیدن به اهداف داشته باشد.
وی با اشاره به اصلاح قراردادهای بای بک طی چند سال اخیر گفت: این اصلاح و تغییرات تا کنون نتوانسته است جذابیت لازم را برای جذب سرمایه گذاران و شرکتهای خارجی ایجاد کند از این رو وظیفه بخش کارفرمایی است که با اصلاح ساختار قراردادها و شرایط همزمان با تقویت خود، جذابیتهای لازم را ایجاد کند.
وی دلیل اصلی تاخیر در اجرای پروژه های صنعت نفت ایران را تامین منابع مالی دانست.
 
جوادی گفت: طی چند سال اخیر با واگذاری حجم زیادی از قراردادها و ایجاد تعهدهای زیاد در پارس جنوبی سابقه عجیبی در تامین نیروی انسانی در این منطقه و در نتیجه ناهماهنگی در توسعه این میدان مشترک ایجاد شده است.
 
وی نرخ بازگشت پایین سرمایه در مقایسه با سایر کشورها، ریسک افزایش هزینه ها، نبود امکان برنامه ریزی و تامین بازار در درازمدت و تعامل مدیریتی نامناسب را از محدودیت ها و خواستهای مورد نظر شرکت های خارجی فعال در ایران اعلام کرد.
 
جوادی افزود: شرکت ملی نفت در مقابل خواستهای شرکتهای خارجی برای حضور خود در ایران شرایط و نگرانی هایی را مانند توجه مناسب به توسعه و تولید صیانتی از میدانها، انتقال نامناسب و محدود دانش فنی، آموزش و انتقال دانش مدیریتی و نامشخص، ضرورت تعریف مشخص از تعهد ارتقای دانش مهندسی و پیش بینی به روزرسانی سیستم ها و فرایندهای مورد نیاز را دارد.
 
 
 
الهام امین زاده، معاون حقوقی رئیس جمهوری، در همایش هم اندیشی مدل جدید قراردادهای نفتی نیز گفت: از میان قراردادهای امتیازی مشارکت و خدماتی دوره هایی از تاریخ صد ساله صنعت نفت آثاری از سیطره الگوهای امتیازی مشارکتی و خدماتی بر پیکر تاریخ کشور دیده می شود.
 
او قراردادهای امتیازی را ابتدایی ترین نوع قرارداد با مدت 50 تا 100 ساله عنوان کرد و افزود: طبق این قرارداد مناطق وسیعی گاه تا یک میلیون کیلومتر مربع با منافع ویژه در اختیار امتیاز گیرنده قرار می گرفت. این الگوی قراردادی حدود نیم قرن عمده الگوی قرارداد نفتی ایران بود.
 
امین زاده افزود: انتظارات سرمایه گذاران و پیمانکاران داخلی و خارجی باید مطالعه شود و جذابیتها در میادین مشترک بیش از میادین مستقل باشد زیرا ورود مولفه حاکمیت کشورها به مسئله میادین مشترک باعث می شود که این منابع تبدیل به عنصری استراتژیک در تعیین سیاستهای آتی کشورها نشود.
 

وی افزود: علاوه بر توان فنی اکتشاف و تولید، مباحث پیچیده حقوقی نیز پدید می آید که به همین دلیل کمیسیون حقوق بین الملل درصدد ارائه راهکارهای حقوقی در مبحث منابع مشترک نفت و گاز است. پس چه بهتر که با الگوهای قراردادی جهت توسعه میادین مشترک حتی با کشورهای مجاور و دارای حوزه های مشترک به انعقاد قراردادهای بهره برداری مبادرت شود.

 

 
در ادامه این همایش علی ماجدی معاون وزیر نفت در امور بین الملل گفت: همزمانی مذاکرات ایران با 1+5 و نشست هم اندیشی قراردادهای نفتی نشاندهنده رویکرد جدید ایران به عرصه بین المللی است.
 
وی با بیان این مطلب افزود: امیدوارم دنیا پیام ایران را به درستی دریافت کند و نظریات خود را در جلسات هم اندیشی ارائه دهند تا زمینه برای توسعه و رشد صنعت نفت ایران فراهم شود.
 
معاون وزیر نفت در امور بین الملل با اشاره به اینکه هدف تحریم طی این سالها صنعت نفت و گاز ایران بوده است تصریح کرد: تحریمها طی این سالها باعث شده صادرات نفت ایران در حیطه جهانی محدود شود و شرکتهایی که وارد مبادله با ایران می شوند مجازات شوند.
 
ماجدی با اشاره به اینکه در زمینه صادرات گاز نیز برای ایران مشکلات زیادی ایجاد کرده اند افزود: در حالی که ایران به عنوان اولین دارنده ذخایر گازی جهان می تواند نقش بسزایی در انرژی دنیا داشته باشد اما به دلیل سنگ اندازی برخی کشورها علیه ایران ، این حق از ایران و جهان برای استفاده اقتصادی از گاز ایران گرفته شد.
معاون امور بین‌الملل وزیر نفت گفت:مجموع ذخایر نفتی و گازی ایران نیز 400 میلیارد بشکه است که در طول چند سال گذشته بجز 1,5 سال اخیر همواره در جایگاه دوم تولید کنندگان نفت در اوپک بودیم.
 
ماجدی در همایش بررسی اصلاح قراردادهای نفتی تصریح کرد: هم‌اکنون ایران دارای 33,6 تریلیون مترمکعب گاز است که معادل 234 میلیارد بشکه نفت می‌شود.
 
وی ادامه داد: مجموع ذخایر نفتی و گازی ایران نیز 400 میلیارد بشکه است که در طول چند سال گذشته بجز 1,5 سال اخیر همواره در جایگاه دوم تولیدکنندگان نفت در اوپک بودیم.
 
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ارزانترین راه صادرات گاز از طریق خط لوله و از راه ایران است، تصریح کرد: کشورها سعی می‌کنند با هزینه‌های بسیار زیاد ایران را دور بزنند و خطوط انتقال گاز را از مسیرهای دیگری احداث کنند و به عنوان نمونه می توان از خط لوله گاز ناباکو نام برد
 
 
 
در این همایش همچنین محمود سریع القلم استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت:در سالن همایشهای صدا و سیما، سیاست خارجی تعاملی را پیش نیاز توسعه در کشور خواند و گفت: با توجه به تمرکز انرژی عربستان و اسرائیل بر مقابله با ایران فعالیتهای لازم برای مقابله با انرژی های تقابلی این دو کشور باید در ایران به وجود آید.
وی با بیان این مطلب افزود: باید پذیرفت در دنیای امروز اروپا و آمریکا در مقابل ایران قرار ندارند بلکه عربستان و اسرائیل انرژی خود را برای تقابل با کشورمان به کار گرفته اند.
این استاد دانشگاه که در خصوص تحولات بین المللی و پیش نیازهای توسعه ایران سخن می گفت، ریل مشترک سیاست خارجی و توسعه اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و گفت: شاخص های اقتصادی و فناوری معیار اثرگذاری در حوزه سیاست و فرهنگ است و سیاست خارجی تعاملی به عنوان پیش نیاز توسعه ضرورت دارد.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی به کشورهای آسه آن (10 کشور آسیای جنوب شرقی) اشاره کرد و توضیح داد: این کشورها نیز برنامه ریزی مدونی برای افزایش هم گرایی دارند و به این منظور بر آنند خطوط ارتباطی و جاده ای خود را به شدت گسترش دهند.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 206
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران