به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، در این جلسه ابراهیم بهادرانی مشاور عالی رییس اتاق تهران در توضیحاتی، به وجود 13 ابرچالش در لایحه بودجه سال آینده کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس بودجه سال جاری، باید 50 میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری خارجی به کشور صورت میگرفت که تنها 11.2 میلیارد دلار تحقق یافته است.
ولیاله افخمیراد، عضو کمیسیون اقتصاد سلامت نیز در سخنانی با بیان اینکه رونق در فعالیتهای اقتصادی و کسب وکار نباید فدای کنترل تورم شود، گفت: سیاستهای اقتصادی باید مبتنی بر منطق اقتصادی شکل گیرد، این در حالی است که همواره در طول دولتهای پس از انقلاب اسلامی، نظام کنترل قیمتها مورد تاکید و اجرا قرار گرفته است و حاصل چنین سیاستی منجر به آن شده که تولید در کشور مقرون به صرفه نباشد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: اتاق بازرگانی و بخش خصوصی، بر روی گنجاندن تبصره جوایز صادراتی در لایحه بودجه اصرار نداشته باشد و به جای آن از دولت بخواهد که منطق اقتصادی در نرخ ارز را در پیش گیرد و این نرخ که عامل اثرگذار در روند توسعه صادرات غیرنفتی کشور است، جایگاه واقعی خود را بیابد.
محمود نجفیعرب که ریاست کمیسیون اقتصاد سلامت را برعهده دارد نیز به برخی پیشنهادها و راهکارهای اتاق تهران به مجلس اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی تهران در این بسته پیشنهادی، اصلاح قیمت حاملهای انرژی، اصلاح نرخ ارز، حداقلسازی مداخلات دولت در فضای کسب وکار، استفاده از سرمایهگذاری مستقیم خارجی توسط بخش خصوصی و حذف مقررات زائد و دست و پاگیر را خواستار شده است.
در ادامه این نشست، سعید طاهری کارشناس کمیسیون گزارشی از روند لایحه بودجه سال 97 کشور در حوزه نظام سلامت را ارائه کرد.
وی با بیان اینکه بر اساس این لایحه، مجموع اعتبارات وزارت بهداشت بدون منابع حاصل از هدفمندی یارانهها، حدود 727 میلیارد ریال است، گفت: این میزان نسبت به سال گذشته حدود 8 درصد رشد داشته است.
به گفته وی، امسال سهم سلامت از درآمد هدفمندی یارانهها کاهش یافته به طوری که رقم درآمدی آن برای سال 96 معادل 4800 میلیارد تومان بود اما در سال 97 میزان آن به 3700 میلیارد تومان کاهش یافته است.
وی افزود: طرح تحول سلامت از سال 1393 با تکیه بر منابع حاصل از هدفمند کردن یارانهها شروع شده است اما تخصیص اعتبارات آن تاکنون ناپایدار بوده و به غیر از سال 93 که عملکرد مطلوبی داشته است در سالهای 94 و 95 سالانه حداکثر به میزان 8 هزار میلیارد ریال عملکرد داشته است.
طاهری افزود: طی سالهای اجرای طرح تحول سلامت، کسری منابع حاصل از محل هدفمندی یارانهها، با سرزیر کردن اعتبارات سایر ردیفها از جمله برنامه پزشک خانواده جبران شده است. با این توصیف، میتوان پیشبینی کرد کاهش 23 درصدی منابع حاصل از هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه سال 97 و همچنین کسری حدود 10 هزار میلیارد ریالی برنامه پزشک خانواده، اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را در سال آینده به شدت با چالش مواجه کند.
این کارشناس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در ادامه با بیان اینکه ترکیب اعتبارات دانشگاهها حاکی از آن است که در حدود 62 درصد از اعتبارات دانشگاهها مشروط به کسب درآمد توسط بیمارستانها در قالب درآمدهای اختصاصی خواهد بود، افزود: با توجه به بدهی بیمهها در سال جاری و پیشبینی افزایش آن در سال آینده، حصول اعتبارات در نظر گرفته شده، احتمالا دانشگاهها را با چالش رو برو کند.
طاهری افزود: در لایحه بودجه سال97 کشور دو سازمان بیمه سلامت و اورژانس به سایر دستگاهها اضافه شده است، گفت: مجموع اعتبارات دستگاههای وابسته بدون سازمان بیمه سلامت 14 هزار میلیارد و 503 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
وی در بخش دیگری از این گزارش تصریح کرد: اعتبارات امور سلامت در لایحه بودجه سال آینده کشور معادل 569 هزار میلیارد و 728 میلیون ریال است که مشتمل بر اعتبارات فصل بهداشت معادل 128 هزار میلیارد و 344 میلیون ریال، اعتبارات فصل درمان معادل 434 هزار میلیارد و 706 میلیون ریال و اعتبارات فصل تحقیق و توسعه معادل 6 هزار میلیارد و 677 میلیون ریال است.
وی در پایان این گزارش افزود: سهم وزارت بهداشت از بودجه کل کشور، 6.3 درصد است که این نسبت در بودجه سال 97 نیز رعایت شده است، این در حالی است که اعتبارات عمرانی این وزارتخانه، 41 درصد رشد منفی داشته است.
به گفته وی، در سال جاری برای سازمان بیمه سلامت 11 هزار میلیارد تومان به عنوان اعتبار و بودجه دیده شده است اما کمتر از 30 درصد این میزان اعتبار تاکنون تامین شده است.