بنا به این گزارش، در دولت تدبیر و امید مبارزه با فقر مطلق و بهبود معیشت مردم همواره مورد توجه قرار گرفته که در همین راستا در سال 1396 با افزایش مستمری پرداختی به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی گام نخست برداشته شده است و در قانون بودجه امسال نیز به عدالت اجتماعی از طریق تلاش برای حذف فقر مطلق و بهبود توزیع درآمد توجه شده است.
دولت برای حمایت بیشتر از فقرا در قانون بودجه سال1397 نیز بهگونهای برنامهریزی کرده، خانوارهایی که دارای درآمد کمتر از زیرخط مستمری پرداختی باشند، دریافتکننده میزان کمک نقدی تا سقف مستمری جدید خواهند بود.
بنا به این گزارش در برنامهریزی بهعمل آمده برای ایجاد بیش از یک میلیون فرصت شغلی جدید، دولت برنامههای خاص برای اشتغال اقشار کم درآمد و یا روستاییان طراحی کرده است.
برای نمونه، طبق تبصره 16 قانون بودجه سال 1397، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شده است از طریق بانکهای عامل مبلغ بیستهزار میلیارد ریال مانده سپردههای قرضالحسنه بانکی را به تفکیک چهارده هزار میلیارد ریال از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و شش هزار میلیارد ریال توسط سازمان بهزیستی با معرفی دستگاههای ذیربط به مددجویان و کارفرمایان طرحهای اشتغال مددجویی پرداخت کند.
استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال به استناد قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری و ایجاد 150 هزار فرصت شغلی برای مددجویان روستایی و عشایری تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور و بنیاد شهید و امور ایثارگران با متوسط 25 میلیون تومان برای هر فرصت شغلی از جمله برنامههای دولت در این خصوص به شمار میآید.
با اجرای ماده 79 قانون برنامه ششم توسعه کشور دولت موظف میشود در طول اجرای قانون برنامه علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هر سال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای 20 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانهها با حذف خانوارهای پردرآمد و درج ردیف مستقل در جدول موضوع ماده 39 این قانون از طریق دستگاههای یاد شده پرداخت کند.
بر این اساس، دولت طبق قانون بودجه سال 1397 درصدد است تا سیاست کاهش فقر مطلق را دنبال کند.
در این گزارش به اقدامات و برنامههای حمایتی دولت برای کاهش فقر اشاره و گزارشی از میزان پرداختی به خانوارهای دارای درآمد کمتر از سقف تعیین شده، ساز و کار ایجاد اشتغال برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، طرح های اشتغال مددجویی، تامین مسکن، ارائه بسته حمایت غذایی در جهت کاهش فقر تغذیه، حمایت تحصیلی و پوشش بیمه خانوارهای کم درآمد ارائه شده است.
یادآوری میشود که این گزارش در آخرین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتیاز سوی دکترحمیدپوراصغری، رئیسامورسلامت و رفاهاجتماعی سازمان برنامه و بودجه به نمایندگی از سازمان و دبیرخانه شورای اقتصاد ارائه شده است.
برای دسترسی به فایل گزارش کلیک کنید.