به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت : سید پیمان توسلی با اشاره به اینکه در صنعت غذایی عملیات فرآوری محصول و استفاده از مواد اولیه مرغوب و کیفی در تعیین قیمت مواد پروتئینی بسیار تاثیرگذار است، افزود: در تولید این محصول هرچقدر مواد نامرغوب استفاده شود دارای حاشیه سود بالاتری است.
وی اظهار داشت: با توجه به استفاده از مواد اولیه مرغوب در تولید مواد پروتئینی، حاشیه سود این شرکت کمتر از دو درصد است در حالی که شرکت های کوچک تولیدکننده این محصول از حاشیه سود 25 تا 30 درصدی برخوردارند.
توسلی با اعلام اینکه اساس و پایه تولید سوسیس و کالباس در جهان خمیر مرغ است، اظهار کرد: در صورتی که این محصول با رعایت اصول بهداشتی تهیه شود، هیچ گونه ضرری برای مصرف کنندگان ندارد.
وی به تبعات استفاده از مواد اولیه بی کیفیت در تولید مواد پروتئینی از جمله خمیر مرغ اشاره کرد و گفت: به دلیل عدم نظارت کافی مراجع ذیصلاح، متاسفانه برخی از تولیدکنندگان مواد پروتئینی، از خیمر مرغ نامرغوب برای تولید محصولات خود استفاده می کنند که باید هر چه سریعتر از مصرف آن جلوگیری شود.
توسلی با اشاره به اینکه این شرکت در بخش فرآورده های گوشتی، سوسیس، کالباس، ناگت و پرورش مرغ گوشتی و کشتارگاهی فعالیت می کند، افزود: گوشتیران با تولید 10 هزار تن سوسیس و 330 هزار تن گوشت مرغ بزرگترین تولیدکننده ایران است که با برنامه ریزی بنیاد مستضعفان، درصدد آن هستیم میزان تولید این مجتمع غذایی را تا پایان سال 97 سالانه معادل 20 هزار تن افزایش دهیم.
وی اظهار داشت: این شرکت علاوه بر فعالیت در حوزه تولید مواد پروتئینی، بیشترین سهم بازار مصرف کنندگان را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل پروتئین گستیر سینا افزود: این شرکت چندین مجتمع مرغداری و کشتارگاه صنعتی وابسته به آن با تجهیزات بسیار پیشرفته دارد که می تواند روازنه بیش از چهار هزار مرغ را کشتار کند.
توسلی با اشاره به اینکه این شرکت به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مرغ در کشور است، ادامه داد: جزء 15 صادرکننده که دارای کد صادراتی به بازارهای منطقه و کشورهای همسایه است.
وی با اعلام اینکه امروز علاوه بر بازار داخلی، بازارهای صادراتی نیز چشم انتظار محصولات فراورده گوشتی ایران هستند افزود: در حال حاضر صادرات فراورده های گوشتی ایران به کشورهای منطقه از جمله بازار عراق است که در هدف بعدی صادراتی این صنعت بازار روسیه است و با توجه به رایزنی های مقامات دو کشور پس از دریافت مجوزهای بهداشتی محصولات ایران راهی بازار روسیه نیز خواهد شد.
توسلی با اشاره به مزیت های صادرات مواد پروتئینی به کشورهای منطقه یادآورشد: امسال به علت برخی از مشکلات، صادرات این محصول به کشورهای همسایه بین 30 تا 40 درصد کاهش یافته است، اما با چشم انداز افزایش صادرات مواد غذایی به روسیه و بازدید کارشناسان این کشور از فرآیند تولید در برخی از کارخانه ها، به نظر می رسد صادرات مواد پروتئینی برای این شرکت سودآوری بیشتری را داشته باشد.
وی با بیان اینکه این شرکت فعالیت 90 ساله دارد و بهترین مواد اولیه را در تولید بکار می گیرد، اظهار کرد: مجموعه گوشتیران همه روزه آمادگی بازدید اقشار مختلف جامعه از جمله دانش آموزان و دانشجویان از فرآیند تولید در مجتمع را دارد تا در جریان مراحل مختلف تولید مواد پروتئینی با رعایت همه مسایل بهداشتی در این شرکت قرار گیرند.
توسلی به میزان تولید و مصرف مواد پروتئینی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: سالانه حدود 350 هزار تن مواد پروتئینی در کشور تولید و به همان مقدار نیز به مصرف می رسد.