پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 178687 تاریخ : 1395/01/24-09:20:22
,2,16,
جوابیه مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت صنعت،معدن وتجارت به یادداشت روزنامه کیهان

جوابیه

جوابیه مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت صنعت،معدن وتجارت به یادداشت روزنامه کیهان

دکتر علی محمد گودرزی ، مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن وتجارت جوابیه ای در خصوص مطلب درج شده در روزنامه کیهان با عنوان "سنگر سازی بی جیره و مواجب"، مورخ 17/1/95 نوشته اند که به شرح ذیل است:

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، فراشد سال نو را به جنابعالی و همکاران ارجمندتان در روزنامه کیهان شادباش می‌گویم و از خداوند می‌خواهم که اهل قلم (همانطور که در قرآن کریم خداوند مهربان به آنچه قلم می‌نویسد سوگند یاد کرده است) این امر مهم ربانی را هرگز به فراموشی نسپاریم و آنچه که می‌نویسیم قادر باشیم در (تبلی السرائر) پاسخ‌گوی نوشتارهای خود نیز باشیم.

در صفحه 10 بخش "نگاه" آقای علی‌اکبری نقدی ناروا و غیر‌منصفانه را نسبت به وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز داشتند که در مقام پاسخ چند نکته را یادآور می‌شود. البته شیوه و روش بنده به مانند اصول روش تحقیق است. اول سخن نقاد را بیان می‌کنم سپس پاسخ.

کیهان ـ ناتوانی ایرانیان در مدیریت (از قول وزیر)
وزارت صمت ـ این سخن دروغ محض است‌. 
دلایل: اگر نگارنده محترم فرصتی داشته باشد و خدمات موثر مهندس نعمت‌زاده درخصوص توسعه مدیریت بویژه در آموزش و پرورش تکنسین و کارشناسان ایرانی در کلاس جهانی را بررسی نمایند، متوجه خواهند شد که ایشان نه تنها در توسعه صنعتی مملکت  هماره فردی ممتاز و منحصر بفرد بودند، بلکه اقدامات ایشان در توسعه سرمایه انسانی در بخش صنعت انصافاً کم‌نظیر بوده است‌. تأسیس مرکز راهبران پتروشیمی که متأسفانه در سال‌های گذشته به ویرانه‌ای تبدیل شد یکی از مهم‌ترین مراکز تربیت مدیر در زمان خودش به حساب می‌آمد و این مرکز در خاورمیانه نمونه‌ای نداشت و قابل رقابت با مدارس  (BUSINESS SCHOOL)تربیت مدیر در تراز بین المللی بود.
صدها مدیر ممتاز در صنعت پتروشیمی از کارشناسی در این دوره‌ها ثبت‌نام کردند که در ایامی از هفته رأس ساعت 7 صبح کلاس‌ها تشکیل می‌شد و از 91 نفر دانش‌آموخته دوره MBA آن زمان در پتروشیمی، اکنون اکثر آن عزیزان مدیران ارشد کشور شده‌اند. به عنوان نمونه اولین بانوی صنعت نفت سرکار خانم مهندس مرضیه شاهدایی که به معاونت محترم وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب شدند، از جمله شایستگانی هستند که در همان دوران با طی نمودن دوران کارشناسی اکنون مدیر ارشد صنعت نفت هستند. بسیاری از مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی در بخش خصوصی نیز از این مهم بی‌بهره نبوده‌اند.
تاسیس مرکز فن‌آوران پتروشیمی در ماهشهر، مرکز پژوهش و فناوری پتروشیمی در تهران که شرح این اقدامات خود مثنوی هفتاد ...، خواهد شد.
تربیت بیش از 90 هزار تکنسین در دوران راهبری ایشان در پتروشیمی‌، پالایش و پخش. اینها بخش کوچکی از خدمات ایشان است که بنده به آن اشاره کردم. 
بدون مجامله جناب آقای مهندس نعمت‌زاده به سرمایه انسانی این کشور دلبسته است‌. اما متأسفانه سخن ایشان به خوبی تبیین نشده است و تحریفی که از سخن ایشان شده بسیار نادرست و زمینه‌ساز ابهامات شده است.
حرف ایشان این است که از دانش جهانی مدیریت باید بهره‌مند شویم. این سخن، هم با روایات ائمه معصوم ما (ع) سازگار است و هم در قرآن کریم به آن تأکید فراوان شده است.
کشور چین در دورانی از توسعه و جهش صنعتی جدید، کارشناسان خود را به آمریکا می‌فرستاد تا دوره تربیت مدیر را طی نمایند‌. از سال 2000 بزرگترین مرکز تربیت مدیر در پکن و چند شهر بزرگ چین تأسیس شده است که نیازهای توسعه صنعتی چین را پاسخگو هست. جناب آقای مهندس نعمت‌زاده که حضرت عالی ایشان را غرب‌زده تلقی می‌کنید سال‌های پیش‌تر از دولت چین، در ایران مراکز آموزش و پرورش تکنسین، کارشناس و مدیران را ایجاد کرده است. خوشبختانه امروز در سایه همت این انسانهای شریف که در صنعت عمری رنج بردند مدیران قابلی در کشور وجود دارد که متأسفانه تعداد وسیعی از آنان در سالهای گذشته بدلیل محیط نامناسب و ناامن کسب و کار به خارج کوچ کردند. این مدیران امروز در صنعت نفت، پالایش و پخش و پتروشیمی، صنعت، معدن، تجارت و سایر صنایع امور را راهبری می‌کنند. آیا اینها از خارج آمدند یا در همین مملکت با هدایت و راهبری آقای مهندس نعمت‌زاده و سایر مدیران ارشد این کشور به این منزلت رسیدند‌؟
چه بخواهید و چه نخواهید نمی‌توانید سهم این چهره‌های ماندگار صنعتی را از تاریخ توسعه صنعتی این مملکت حذف نمایید، ولی حساب مهندس نعمت‌زاده ویژه است. هم دارای اعتبار ملی است و هم جهانی. البته این اعتبار و افتخار که مدیران به دست آوردند مدیون و مرهون فرصتی است که انقلاب اسلامی در اختیار این عزیزان قرار داده است.
تاسیس چندین شرکت صادراتی در پتروشیمی و تربیت مدیران برای صادرات و رساندن صادرات پتروشیمی به رقمی بیش از 14 میلیارد دلار در سال توسط همین مدیران ایرانی که همکار نزدیک و صمیمی جناب آقای مهندس نعمت‌زاده بودند به حقیقت پیوست. این سخن کاملاً کذب و دروغ محض است و هرگز در جایی وزیر صنعت نفرموده‌اند که مدیران ایرانی ناتوان هستند.
کیهان ـ مدیری که در زمان فراغت از مدیریت دولتی به گونه‌ای مشغول امور شخصی شرکتهای تجاری و اقتصادی خود بوده که فرصتی برای انجام عمل شنوایی گوش خود نداشته است...
وزارت صمت ـ الف: کار در بخش خصوصی که جرم نیست هنر و قابلیت می‌خواهد. اگر ایشان در دولت هم نباشند، به لحاظ استعداد ذاتی و شوق به آفرینندگی حتماً به فعالیت خود ادامه خواهند داد. اجازه از کسی هم نخواهند گرفت.
ب: گوش ایشان از تمام گوش‌هایی که بنده مشاهده کرده‌ام، شنواتر بوده است. جنابعالی حتی موضوع جراحی ایشان را نیز به غلط روایت کردید.
ضمناً جراح ایشان جناب آقای پرفسور سمیعی یکی از جراحان شهیر ایرانی در دنیا بوده است (تا جایی که بنده می‌دانم چشمان پرفسور سمیعی قهوه‌ای متمایل به سیاه است) و کاملاً از پدر و مادر ایرانی نیز متولد شده و افتخار ایرانیان در جهان است. پس این هم یک دروغ دیگر که ایشان را چشم آبی‌ها جراحی کرده‌اند و البته اگر این اتفاق هم می‌افتاد امر مقدسی بود. حال چه در بیمارستانی در ایران چه در بیمارستان یک ایرانی موفق  عمل جراحی ایشان انجام شده باشد، چه تفاوتی می‌کند؟ پول جراحی هم به مرکز یک ایرانی داده شده است.
آیا خطایی از ایشان سر زده است که مورد ملامت روزنامه کیهان قرار گرفته است؟
ولی حقیقت این است که دوستی این دو مرد بزرگ عالم پزشکی و حکیم صنعتی سبب یک اتفاق مبارک شد و آن هم شتاب بخشیدن به ساخت بزرگترین مرکز جراحی مغز و اعصاب و پژوهش‌های عصب‌شناسی در جمهوری اسلامی ایران است که در فرصتی مناسب بشرح آن خواهم پرداخت.
نکته دیگر سخن آقای مهندس نعمت‌زاده درخصوص فناوری‌های پزشکی جهان سخن درستی است. بین توانمندی جراحان ایرانی در مقایسه با جراحان جهان نه تنها تفاوت نیست بلکه به لطف الهی امروز دانش و مهارت صاحبنظران علم پزشکی ما در بسیاری از حوزه‌ها برتر از کشورهای توسعه‌یافته است. ولی ایشان بیان فرمودند که هنوز فاصله زیادی میان فناوری‌های پزشکی در جهان با ایران وجود دارد. خوب این تعصب خیلی امر بدی است که ما مرتب از روی خودشیفتگی فکر کنیم در همه زمینه‌ها ممتاز و منحصر بفرد هستیم. اگر فکر کنیم مطلق هستیم، پیشرفت نخواهیم کرد. بله در سال‌های گذشته دانشمندان ایرانی در زمینه‌های علوم پزشکی، علوم زیستی، علوم پایه، هسته‌ای، نانو، بیوتکنولوژی و ... پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند، ولی جهان در هر لحظه در حال تغییر و نوآوری است و تبادل دانش و تجربه هم میان دانشمندان کشورها امری بدیهی بوده و نیاز جهان جدید است. چه جراح باشد، چه مدیر صادرات. صادرات هم علم جهانی است و حتماً باید مدیران این حوزه نیز قابلیت جهانی داشته باشند (World Class).
جناب آقای اکبری مشفقانه از جنابعالی درخواست دارم بررسی بفرمایید که از بعد از انقلاب اسلامی چه مقدار از منابع مالی کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاری وارد کشور شده و سهم مهندس نعمت‌زاده در این میان چه میزان بوده است‌؟ و بررسی کنید نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها چه آثاری برای کشور داشته است‌؟ 
به عنوان نمونه در صادرات پتروشیمی اگر یک دوره 10 ساله را محاسبه نمایید متوجه خواهید شد که سهم صنعت پتروشیمی در خودکفایی کشور هم به لحاظ توسعه ساخت داخل و انتقال فناوری به چه میزان بوده است و هم در ارزآوری که برای کشور اهمیت استراتژیک در آن دوران داشته، ‌چقدر بوده است؟
ولی جناب آقای اکبری، این مرد سالخورده البته به تعبیر جنابعالی هنوز هم هیچ جوان 30 ساله‌ای قادر به رقابت با ایشان در حوزه‌های کار فکری و فیزیکی به مانند بازدید از پروژه‌ها، سفرهای داخلی و خارجی نیست. 
روایت بنده صادقانه است مگر اینکه جنابعالی آن را کذب تلقی کنید. اگر تردید دارید لطفاً با جناب آقای حاجی‌پور مدیرکل محترم حوزه وزارتی جلسه‌ای ترتیب دهید و برنامه کار ایشان را بطور دقیق بررسی نمایید. 18 ساعت کار مفید و اثربخش. و یا از فعالان اقتصادی، اعضای محترم دولت، نمایندگان محترم مجلس و بخش‌های خصوصی پرسش نمایید که تاکنون مدیری ارشد آن هم در این سن با انگیزه‌تر از مهندس نعمت‌زاده وجود دارد؟ آیا تا به حال میانگین سن وزرای دولت‌های توسعه‌یافته را بررسی کرده‌اید. دراروپا نیز اکثر وزرا در سنین بالا عهده‌دار و هدایت‌ بخش امور در دولت هستند. جناب، سن مهم نیست علاقه، انگیزه، وطن‌ دوستی، پشتکار و نتیجه‌گرایی مهم است.
خدا بزرگ است و بزرگ آفریده است و عزت و ذلت انسان‌ها به دست اوست نه به دست صاحب قلمانی که روایت کذب را حقیقت می‌پندارند و اذهان مردم را مخدوش می‌سازند.
شاید قصور از ما باشد که هرچه تلاش کردیم نتوانستیم وزیر محترم را متقاعد سازیم که حداقل فیلمی کوتاه از خدمات حرفه‌ای (بیش از چهل‌ ساله ایشان) در بخش‌های مختلف صنعتی و تجاری تولید نماییم تا عموم مردم از چهره واقعی ایشان اطلاعات دقیق به دست آورند. چرا که مهندس نعمت‌زاده وقتی را که می‌خواهند برای حضور در رسانه و تهیه فیلم اختصاص دهند، معتقدند بهتر است به کارهای صنعتی توجه نمایند. البته بنده این امر را تأیید نمی‌کنم و باور دارم که مردم عزیز بایستی از قابلیت و خدمات صادقانه خدمتگزاران خود به طور مستمر اطلاعات داشته باشند.
ایشان اصیل‌زاده هستند و حلال و حرام خدا را به خوبی می‌شناسند و فردی پاکیزه سرشت هستند. اما به قول شاعر:
 
بگذار بگویند که آلوده به ننگیم                حرف همه کس را همه جا قدر و بها نیست
 
موفق باشید.
 


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 186
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران