به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن، سیف که در دومین نشست سراسری همکاران گروه بانک صنعت ومعدن با موضوع تشریح سیاست های راهبردی و اعتباری بانک در سال 94 سخن می گفت افزود : مدیرانی از خود خاطره برجا می گذارند که عزم کرده اند تا کاری متمایز از مدیران پیش از خود انجام دهند و مدیرعامل بانک صنعت و معدن چنین ویژگی متمایزی دارد.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بانک صنعت و معدن نقطه عطف خود را طی می کند و یک فکر جدید آمده است تا بتواند همه چیز را عوض کند و نتیجه ای بزرگ به بارآورد.
وی گفت : هریک از بانک های کشورما باید برای ایجاد محصولات جدید دست به ابتکار بزند تا فضای رقابتی ایجاد شود ، این ابتکار در بانک صنعت و معدن آغاز شده و ما امیدواریم بانک های دیگر نیز از آن تبعیت کنند.
وی ضمن اشاره به این که نسبت کفایت سرمایه بانک های دولتی در کشورمان زیر 4 درصد بوده و این نسبت در کشورهای دیگر بالاتراز 14 درصد است تصریح کرد : ما در بانک مرکزی به دنبال حل این مشکل هستیم .
سیف در تشریح سیاست های اعتباری بانک مرکزی گفت : با توجه به ظرفیت های خالی اقتصاد، رویکرد اساسی بانک مرکزی بر تأمین مالی سرمایه درگردش واحدهای تولیدی متمرکز بوده و دومین وظیفه ما تأمین مالی صنایع کوچک و متوسط است .
رئیس کل بانک مرکزی در زمینه وصول مطالبات بانک های دولتی از صنعتگران کشور بیان داشت : باید میان سوء استفاده کنندگان وتولیدکنندگان تمایز قایل شد .شبکهی بانکی از آن گروه از واحدهای تولیدی که تسهیلات دریافت شده را در محلی دیگر هزینه کرده اند حمایت نمی کند.
وی افزود: این در حالی است که حمایت ما واحدهایی را که خارج از اراده خود و تحت تأثیر عوامل دیگر قادر به عمل به تعهد خود به منظور بازگرداندن مطالبات بانکی نیستند در برمی گیرد، و آنها قادر به دریافت تسهیلات هستند.
سیف در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به همکاران این بانک گفت : عاملان اصلی تحقق اهداف اقتصادی دولت شما و دیگر همکارانتان در نظام بانکی کشور هستید.
این مقام بانکی وحدت و هماهنگی فعالان نظام بانکی را عامل تحقق اهداف دولت و نظام دانسته و افزود : این ابتکار بانک صنعت و معدن که هرسال دست به برگزاری گردهمایی همکارانشان می زنند موجب ایجاد انسجام ، وحدت و هماهنگی در جهت اهداف مشترک بوده و کار ارزشمندی است .
وی 5 هزار میلیارد ریال سپرده گذاری ریالی و 500 میلیون دلار سپرده گذاری ارزی جدید و اعطای خط اعتباری به بانک صنعت ومعدن به میزان 2500 میلیارد ریال به مدت یکسال با نرخ 12 درصد را از اقدامات بانک مرکزی در جهت حمایت از بانک صنعت ومعدن برشمرد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد : یکی از بهترین ویژگی هایی که موجب دستیابی دولت یازدهم به دستاوردهای موجود شده ، انسجام و هماهنگی موجود در تیم اقتصادی دولت است .
وی تلاش بانک مرکزی در جهت کنترل نرخ تورم و کاهش آن را به عنوان یکی از این دستاوردها یاد کرد و گفت : این امر به معنای غفلت ما از بخش تولید نبوده است زیرا کاهش نرخ تورم خود حرکتی است در مسیر حمایت از بخش تولید.
سیف گفت : یکی از مهمترین موانع بخش تولید تورم بالا و رکود است ، زیرا در چنین شرایطی سرمایه گذار نمی تواند ارزیابی درستی از شرایط داشته و تصمیم مؤثری بگیرد. وی تصریح کرد : یکی از بحث های جدی ما مقابله با بازار غیر متشکل پولی است ، فضا باید برای این گونه فعالیت ها تنگ تر شود و مردم ما نیز باید بانک مرکزی را در این مسیر یاری کنند .