به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ مهدی کرباسیان در نشست خبری با خبرنگاران تصریح کرد: معدن و صنایع معدنی به عنوان یکی از محورهای اساسی اقتصاد مقاومتی در اولویت دولت، مجلس شورای اسلامی و مسؤولین کشور قرار گرفته است، ما نیز این موضوع را با تمام قوا پیگیری کردیم.
وی با تمجید از جدیت خبرنگاران در مطرح کردن موضوع معدن در رسانهها، افزود: این تلاش اصحاب رسانه سبب اولویت دادن مسوولین به این موضوع شد و از محمد شریعتمداری برای پیگیری پروژه های این بخش تشکر دارم.
کرباسیان با اشاره به تدوین نقشه راه 4 ساله برای حوزه معدن و صنایع معدنی، گفت: این نقشه راه شامل 76 بند تهیه شده است و در اختیار دولت و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است. هم اکنون جزو پانزده کشور دنیا از لحاظ ذخایر معدنی هستیم که با اکتشافات جدید این رتبه به زیر 10 خواهد نیز رسید.
رییس هیأت عامل ایمیدرو با اعلام تشکیل ستاد زنجیره فولاد ، ادامه داد: زنجیره معدن و محصولات معدنی باید با هم و در کنار دیده شود، ستاد زنجیره فولاد( از اکتشاف تا صنایع پایین دستی فولاد) در همین راستا تشکیل شده است و توافق کردیم خود فولاد سازان برای افزایش ظرفیت 5 میلیون تنی فولاد به 10 میلیون تن در بندرعباس مشارکت کنند.
توجه به معادن کوچک جزو سیاستهای وزارت صنعت معدن و تجارت و ایمیدرو است
کباسیان با بیان اینکه ظرف چند سال آینده باید 400 میلیون تن کار برداشت معدنی(از باطله برداری تا معدن) انجام شود، گفت: 1.5 میلیارد دلار برای رفع محرومیت زدایی مناطق محروم قرار است هزینه شود که در این بودجه معادن کوچک در بخشهای روستایی نیز دیده شده است و توجه به معادن کوچک جزو سیاستهای وزارت صنعت معدن و تجارت و ایمیدرو است.
بیش از 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری اکتشاف در جهت اقتصاد مقاومتی
وی با تقدیر از خانه معدن ایران و میدکو برای تلاشهایشان در حوزه معدن اضافه کرد: کارهای خوبی با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی آغاز شده است که برای حوزه معدن مثمر ثمر خواهد بود و بیش از 500 میلیارد تومان در حوزه اکتشاف در جهت اقتصاد مقاومتی سرمایه گذاری کردیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام رشد 14 درصدی صادرات آهن اسفنجی در هشت ماهه سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تصریح کرد: صادرات آهن اسفنجی در هشت ماهه امسال 527 هزار تن بوده است. از سوی دیگر صادرات کنسانتره 18 درصد و گندله 26 درصد در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال 95 افزایش یافته است.
کرباسیان با اشاره به نقش معدن و صنایع معدنی اشتغال گفت: ایمیدرو در چند سال گذشته 45 هزار شغل ایجاد کرده است. از سوی دیگر پروژه کنسانتره در سنگان 4 هزار نفر اشتغالزایی دارد و 2.5 میلیون تن بهره برداری می توانیم آنجا انجام دهیم.
وی ادامه داد: از گندله سازی اپال پارسیان در سنگان به میزان 5 میلیون تن بهره برداری میشود و از گندله سازی مبارکه با ظرفیت 5 میلیون تن نیز بهره برداری خواهد شد.
رییس هیأت عامل ایمیدرو با اشاره به فراخوان واگذاری 45 هزار کیلومتر در 15 محدوده امیدبخش از 250 هزار کیلومتر مربع عملیات اکتشافی در کشور تصریح کرد: تا پایان سال برای واگذاری 14 محدوده دیگر نیز آگهی فراخوان منتشر خواهیم کرد.
کرباسیان با اعلام اینکه فاز دوم آلومینیوم لامرد به زودی مورد بهره برداری قرار می گیرد، ادامه داد: با بهره برداری از آن300 هزار تن سالانه به ظرفیت آلومینیوم اضافه می شود. از سوی دیگر آلومینیوم جاجرم با 40 هزار تن تولید شمش تا نیمه اول سال آینده نیز افتتاح میشود.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به موضوع ایمنی و محیط زیست در بهره برداری از معادن، گفت: معادن بندر پارسیان و حوزه سنگان با مشورت بهترین مشاوران محیط زیست جهانی مجوزهای زیست محیطی لازم را دریافت کردند. از سوی دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت و شخص وزیر روی ایمنی معادن زغالسنگ بسیار حساس هستند که در این راستا دو جلسه نیز تاکنون برگزار شد و جلسه ای نیز هفته آینده در این خصوص برگزار می شود.
کرباسیان به موضوع حمل و نقل و ترانزیت مواد معدنی نیز اشاره کرد و افزود: جابجایی محصولات معدنی هزینه بر است و راه آهن در زمینه حمل و نقل باید همکاریهای لازم را انجام دهد.
وی با اعلام اینکه ایمیدرو 76 میلیارد تومان در حوزه آموزش و پژوهش در چند سال گذشته سرمایه گذاری کرده است، یادآور شد: در بودجه سال96، 75 میلیارد تومان برای حوزه زیر ساخت به ایمیدرو اختصاص داده شد که تاکنون 16 میلیارد تومان از آن را دریافت کردیم و برای ایمیدرو در بودجه سال آینده 35 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته اند که این کاهش در جهت واقعیتر شدن رقم بودجه است.
کرباسیان با بیان اینکه اجرای 7 طرح بزرگ فولادی کشور با روش مشارکت با بخش خصوصی بوده است،تصریح کرد: ایمیدرو مکلف به واگذاری پروژههای تمام شده در مدت 3 سال به بخش خصوصی است. واگذاری های غیر تخصصی در سالهای گذشته سبب گسست زنجیره تامین شده بود که در واگذاریها به بخش خصوصی اهلیت باید مورد توجه قرار بگیرد. در واگذاریهای معادن مهدی آباد، اپال پارسیان و سنگان این مهم مورد توجه ایمیدرو واقع شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه با تاسیس شرکت زیر ساخت توسط سرمایه گذاران موضوع برق و گاز در معادن سنگان حل شد،اضافه کرد: برای تامین آب این معادن نیز با وزارت نیرو توافقات خوبی شده است. موضوع حمل و نقل نیز در حال پیگیری است.
کرباسیان در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر نقش ماشین آلات حوزه معدن در زنجیره تولید گفت: از تولید داخلی ماشین آلات و ارتقای سطح آن به شرط توجیه اقتصادی داشتن آن، حمایت کنیم.
وی با تأکید بر ضرورت افزایش بودجه صندوق بیمه فعالیتهای معدنی، تصریح کرد: بودجه این صندوق در سال 96 از 10 میلیارد تومان به 110 میلیارد تومان رسید و پیشنهاد افزایش بودجه آن به 500 میلیارد تومان را برای سال آینده داده ایم.
جذب 3.5 میلیارد یورو فاینانس برای پروژه های متعدد
کرباسیان به افزایش سرمایه گذاری خارجی در دوران پسابرجام اشاره کرد و یادآور شد: در سال های اخیر 3.5 میلیارد یورو فاینانس و تامین مالی خارجی برای پروژه های متعدد توانستیم جذب کنیم. بیش از 150 میلیون تن باطله برداری برای معادن سنگان باید انجام شود که به سرمایه گذاری خارجی نیز برای آن نیاز داریم. از سوی دیگر اگر سرمایه گذاران در صنایع پایین دستی سرمایه گذاری کنند، ایمیدرو مواد اولیه آنها را تامین می کند.
رییس هیأات عامل ایمیدرو با اعلام اینکه 1050 میلیارد تومان حقوق دولتی پیش بینی شده در بودجه 97 است، تصریح کرد: تعهدات خود را در خصوص حقوق دولتی امسال نیز انجام دادیم.
کرباسیان ظرفیت کارخانجات فراوری روی کشور را 380هزار تن دانست و افزود: معدن انگوران یک سوم آن را فقط می تواند تولید کند و در این راستا معدن مهدی آباد را به مناقصه بین المللی گذاشتیم که پیش بینی نهایی شدن آن تا پایان 97 است.
وی همچنین از منطقه ویژه پارسیان به عنوان عسلویه دوم یاد کرد و گفت: طرح جامع منطقه پارسیان مصوب شده است و 5 شرکت آماده برای سرمایه گذاری در این منطقه هستند. سرعت این پروژه با توجه به همکاری های انجام شده از سوی محیط زیست بیشتر خواهد شد و کارخانه های آهن اسفنجی نی ریز و گندله سازی اپال پارسیان نیز در نوبت راه اندازی هستند.
حامی بورس کالا هستم
کرباسیان خود را حامی بورس کالا دانست و گفت: یکی از راهای شفاف سازی، ارایه کالا در بورس است، ایمیدرو تمامی محصولات تولیدی خود را در بورس ارایه می کند. بورس یکی از بهترین راه های تامین سرمایه کشور در شرایط کنونی است، در برخی پروژه های ایمیدرو آمادگی جذب منابع ارزی و ریالی از بورس را داریم.
وی همچنین گفت: برای ایرالکو مدیرعامل جدیدی از سوی هیات مدیره انتخاب شده که تجربه بالای دارد و در حال برطرف کردن چالشها هستیم.