به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از ایمیدرو، مهدی کرباسیان در این جلسه که با حضور مدیران عامل شرکت های بخش خصوصی زنجیره فولاد برگزار شد؛ افزود: راه اندازی طرح های نیمه تمام بخش معدن و صنایع معدنی از آغاز دولت یازدهم؛ گام بلندی در ایجاد توازن زنجیره فولاد بوده و کشور را به سمت کاهش خام فروشی در این زنجیره سوق داده است.
وی تصریح کرد: راه اندازی طرح ها و افزایش ظرفیت های تولید، نویدبخش این است که ما یک گام دیگر به خود اتکایی بیشتر نزدیک شده ایم و توسعه زنجیره فولاد ازمعدن تا محصولات پایین دستی یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: استفاده از منابع داخلی، رشد تولید و اشتغالزایی از اثرات این حرکت بزرگ ملی و ایجاد ثروت در کشور است. همچنین توسعه متوازن، محرومیت زدایی و بهبود کیفیت جوامع محلی نیز از نتایج این اقدامات به شمار می آید.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تامین کنسانتره مورد توجه مجموعه های فولادی است، گفت: شرکت فولاد خوزستان در جهت کامل کردن زنجیره فولاد، طرح کنسانتره شرکت توسعه ملی را خریداری کرد، در حالی که پیش از آن هیچ پشتوانه ای برای تامین خوراک نداشته است.
در این جلسه گزارشی از وضعیت طرح ها نیز ارایه شد. بر اساس این گزارش، طرح گندله سازی شرکت فنی مهندسی قائم امید نور با ظرفیت تولید 600 هزار تن؛ 81.67 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
همچنین طرح شرکت فولاد رشتخوار با ظرفیت 1.2 میلیون تن گندله؛ 31.1 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. با توجه به مشکلات برطرف شده آن، این پروژه در ابتدای تابستان فعال خواهد شد.
این گزارش می افزاید، طرح شرکت تهیه تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان با ظرفیت تولید 2.5 میلیون تن کنسانتره؛ 19.41 درصد و طرح شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی با ظرفیت 2.5 میلیون تن گندله؛ 86.33 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که تا پایان سال 97 به بهره برداری خواهد رسید.
طرح شرکت فولاد شرق کاوه با ظرفیت 2.5 میلیون تن گندله؛ 45.61درصد و پروژه گسترش صنایع معدنی کاوه پارس با ظرفیت 2.6 میلیون تن گندله؛ تاکنون 11درصد پیشرفت فیزیکی را ثبت کرده است.
مجتمع فولاد تربت حیدریه نیز در بخش آهن اسفنجی و ذوب و نورد ورق پیوسته؛ در بخش های زیرساخت ها، طراحی مهندسی، تدارکات، ساختمان، نصب و راه اندازی 22.26 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
در ادامه جلسه، پیشرفت فیزیکی فعلی طرح های گندله مادکوش، شمش فولاد کاوه جنوب کیش، ذوب آهن بوئین زهرا، شمش فولاد البرز ناب آرش به ترتیب 83، 53، 80 و 77درصد اعلام شد.
تامین مواد اولیه، افزایش سقف تسهیلات، پروژه های زیرساخت، حمل ونقل نقدینگی، بروکراسی بانک ها و ریسک های ناشی از تحریم های جدید از جمله مشکلات طرح های زنجیره فولاد نام برده شد.
در این جلسه رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن اعلام پیگیری مشکلات مطرح شده؛ از کلیه معاونت های مسوول در وزارت صنعت معدن و تجارت، معاونت های طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی و برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو خواست؛ روند رسیدگی به مشکلات طرح ها در اولویت کاری معاونت های مذکور قرار گیرد و جلسات پیگیری مشکلات طرح ها به صورت مستمر برگزار و مصوبات آن عملیاتی شود.