روزگار بستنی های یخ زده و خشک شده در دنیای فناوری فضایی به پایان رسیده است. برای یافتن راه هایی برای رشد غذا در فضا، سازمان هایی از جمله ناسا، آژانس فضایی ژاپن و آژانس فضایی اروپا با شرکت های تجاری مواد غذایی همکاری می کنند.
یک راه حل خاص در CES که مورد توجه قرار گرفته است، تبدیل پلاستیک به مواد غذایی قابل مصرف است.
تولید استیک از پلاستیک و فراتر از آن
شرکت «Beehex» در حال توسعه راه حل هایی برای تولید غذا در اعماق فضا با استفاده از فناوری های مختلف غذایی با چاپ سه بعدی است. ایده تاسیس این شرکت که توسط کارآفرین و مهندس وابسته به ناسا ایجاد شده است، از ارائه وعده های غذایی دقیق، شخصی سازی شده و پرینت سه بعدی شده به فضانوردان در شرایط ریزگرانش نشات گرفت. در فضا، زمان خدمه محدود است و پخت و پز جزو گزینه ها نیست.
او می گوید: آنچه در اینجا می بینید یک کانتینر حمل و نقل است که ما آن را کاملاً تغییر داده ایم. از یک سمت، زباله های پلاستیکی جمع آوری و خرد می شوند و در نهایت به بیورآکتور که حاوی باکتری های مهندسی شده بسیار خاصی است منتقل می شوند. باکتری های مهندسی شده پلاستیک را می خورند و آن را به زیست توده تبدیل می کنند. سپس می توان از این زیست توده برای تولید انواع بافت ها و اشکال استفاده کرد.
بنابراین اگر می خواهید از پلاستیک استیک بسازید، کل مکانیسم یک طرف این ظرف می تواند از پلاستیک یا سینه مرغ استیک تولید کند.
مقابله با ناامنی غذایی در زمین
همانطور که می توانید تصور کنید، چاپ سه بعدی وعده های غذایی می تواند به حل مشکلات غذا در روی زمین نیز کمک کند.
این کارآفرین فاش کرد که این پروژه توسط سازمان پروژه های پژوهشی پیشرفته? دفاعی(دارپا) که یکی از بزرگترین سازمان های تحت حمایت دولت آمریکا است تامین مالی می شود.
او افزود: ایده این است که ابتدا این نوع کانتینر را در عملیات امدادرسانی یا مکان هایی که کمپ های پناهندگان وجود دارد، قرار دهیم. این سیستم به طور ویژه برای ارتش یا تفنگداران دریایی آمریکا کارآمد است.
پس از آن اجزای فرعی دستگاه به گونه ای ساخته می شوند که در یک فضاپیما و ایستگاه های فضایی در مدار پایین زمین(LEO) مانند ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) قرار بگیرد.
او افزود که ما پیش بینی می کنیم که این پروژه احتمالاً حوالی سال های 2026 تا 2027 آغاز شود و اولین کاربرد آن در پروژه های مربوط به ماه خواهد بود.