به گفته او، در اسناد بالادستی دستیابی به 25 درصد ضریب خوداتکایی در تولید ذرت دانه ای و جایگزین های آن از جمله ترتیکاله، ارزن ها و سورگوم تا پایان برنامه هفتم هدفگذاری شده است.
عزیز کریمی درباره پروژه های معاونت امور زراعت برای صرفه جویی در مصرف آب آبیاری در تولید ذرت دانه ای افزود: با توجه به کاهش منابع آب سطحی و زیرزمینی و تبخیر بالا در فصل رشد ذرت (تابستان) تمام پروژه های ابلاغی، آب محور و در راستای صرفه جویی در مصرف آب است که از آن جمله می توان به تغییر گروه رسیدگی ارقام از دیررس به میان رس، اجرای آبیاری تیپ، کشت حفاظتی و نیمه حفاظتی ذرت و تغییر آرایش کاشت ذرت از 75 به 140 سانت اشاره کرد.
او با بیان اینکه پروژه های ابلاغی آب محور در حدود 60 تا 70 درصد از مزارع ذرت در کشور اجرایی می شود، افزود: کشت نشایی به صورت پایلوت در بیشتر استان ها با سطح محدود به اجرا گذاشته شده و به دلیل محدودیت ماشین آلات کشت نشایی چندان توسعه نیافته است، اما پروژه تغییر آرایش کاشت از 75 به 140 سانت که کاهش قابل توجه مصرف آب و کاهش 50 درصدی استفاده از نوار تیپ را در پی دارد، در برنامه تولید ذرت و پروژه های مربوط به آن در حال توسعه است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی تاکید کرد: توسعه کشت نشایی منوط به واردات دستگاه های کارنده با تکنولوژی جدید و سرعت بالای کشت می باشد که در حال حاضر در کشور موجود نیست.
او درباره تولید ذرت علوفه ای و ذرت دانه ای گفت: امسال تولید بیش از 16 میلیون و 500 هزار تن ذرت علوفه ای با توجه به تغییرات قیمتی و حدود یک میلیون و 100 تن ذرت دانه ای در کشور پیش بینی می شود.
عزیزکریمی عملکرد تولید در واحد سطح برای ذرت دانه ای را حدود 8 تن و ذرت علوفه ای را حدود 55 تن در هر هکتار اعلام کرد.
او درباره ارقام مورد استفاده در کاشت این محصول گفت: اکثر ارقام مورد استفاده برای تولید ذرت شامل هیبرید های گروه های رسیدگی 700 و 600 و تا حدودی گروه رسیدگی 500 است.
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی گفت: در تولید ذرت دانه ای خوزستان، کرمانشاه، فارس، جنوب کرمان و کرمان و در تولید ذرت علوفه ای فارس، خوزستان، تهران، قزوین، اصفهان و خراسان رضوی جزو استان های برتر کشور هستند.