به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، غلامرضا کاتب درباره وضعیت بیمه کشاورزی،گفت: یکی از شاخصه های توسعه یافتگی هر کشوری،گستردگی چترحمایتی بیمه به معنای عام در سطوح مختلف جامعه و به طور خاص در حوزه های حساس و استراتژیک مرتبط در ذیل امنیت ملی همچون تامین امنیت غذایی مردم است.
بیمه محصولات کشاورزی کلیدیترین ساز وکار حمایتی برای کاهش ناپایداریهای ناشی از حوادث غیرمترقبه
وی افزود:یکی از کلیدیترین ساز و کارهای حمایتی برای کاهش ناپایداریهای ناشی از وقوع پدیدهها و حوادث غیرمترقبه، بیمه محصولات کشاورزی است، اما این نوع بیمه هنوز جایگاه ویژه خود را در جامعه کشاورزی کشور نیافته است.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ایران با وجود داشتن ویژگیهای خاص و مناسب، مانند تنوع اقلیمی و وسعت جغرافیایی برای کشاورزی، از این قاعده مستثنی نبوده و از نظر وقوع حوادث طبیعی جزء 10 کشور بلاخیز دنیا محسوب میشود و همچنین براساس گزارش فائو، از 40 نوع سانحه طبیعی، که در جهان ثبت شده است، 31 نوع آن در ایران امکان وقوع دارد.
بیمه کشاورزی و دامی اطمینان قلبی به تولیدکنندگان و فعالان این بخش مهم می دهد
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تولید مداوم محصولات کشاورزی و دامی در ایران با توجه به شرایط خاص سرزمینی آن اظهار داشت: وجود بیمه کشاورزی و دامی اطمینان قلبی به تولیدکنندگان و فعالان این بخش مهم می دهد تا با احساس امنیت بیشتری فعالیت کنند و در نهایت شرایط مطلوبتری برای بخش کشاورزی فراهم آید.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، افزود: امروزه درکشورهای مختلف با توجه به شرایط و ویژگی های بومی اقلیمی فرمول ها و پروتکل های متفاوتی جهت میزان حمایت و چگونگی بیمه نمودن تولیدات کشاورزی و دامی تدوین شده است .
وی افزود:توسعه فعالیت های بیمه در ایران به دلایلی همچون اعلام دیرهنگام تعرفههای بیمه، مراجعه نکردن کارگزاران بیمه به روستاها و رقابتی نبودن بیمه محصولات کشاورزی با محدودیت هایی روبرو است.
کاتب افزود :از سوی دیگر، مانند سایر حوزه ها کمبود آمار و اطلاعات کافی در کشور و نبود نظام آماری مشخص و مدون برای ثبت خسارتها، سطوح زیرکشت،درصد فراوانی و پراکندگی خسارتهای وارده، هنگام وقوع حوادث که شرط لازم و مهم برای تصویب برنامههای بیمهای و بیمهپذیری محصولات است، نکته حائز اهمیت دیگری است که نه تنها پذیرش ریسک ورود و ارائه برنامه بیمهای برای محصولات جدید را محدود می کند،بلکه به چرائی عدم ورود بیمههای تجاری خصوصی به صنعت بیمه محصولات کشاورزی و عدم تمایل بیمههای تجاری نیز پاسخ می دهد.
وی ادامه داد :هرچند ریسکهای فراوان، یارانهای بودن بیمه دولتی،نظام بهرهبرداری خاص و نظام مالکیتهای بخش کشاورزی و نظامهای اقتصادی و اجتماعی روستایی نیز از دیگر دلایل قابل ذکر برای این چرایی است که در نهایت نیازمند به کار بستن سیاست های اجرایی ویژه ای است که بتواند به نحو مطلوبی گذار از سطح جاری و کنونی فعالیت های بیمه کشاورزی و جبران خسارت تولیدکنندگان در بخش کشاورزی را به سطح کارآمدی در یک نظام جامع بیمه کشاورزان میسر سازد.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی،یادآورشد:فعالیت های تولیدی محصولات کشاورزی و دامی به دلیل وجود متغیرهای فراوان و خارج از تسلط بشر همچون بلایای طبیعی ، تغییرات ناگهانی دما ، آفات نباتی و یا انواع بیماریهای گیاهی و دامی و گاه حتی بارش بی موقع و فراوان همواره مستعد ازبین رفتن و یا آسیب بخش عمده ای از محصولات و زیان فراوان کشاورزان و دامپروران می باشد.