به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ عبدالرحیم کردی این سخنان را عصرامروز (یکشنبه) در پنل تخصصی دومین همایش بین المللی «معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه پایدار در سواحل مکران» در مرکز همایش های برج میلاد تهران عنوان و خاطرنشان کرد: به دنبال توسعه اشتغال در صنایع کوچک و متوسط در این منطقه هستیم.
وی افزود: بر این اساس، اشتغال در زمینه شیلات، صنایع پایین دستی (پتروشیمی و فولاد)، صنایع وابسته به محصولات غذایی در دستور کار قرار دارد.
کردی با بیان اینکه در حال حاضر 26 واحد پایین دستی در منطقه آزاد چابهار فعالیت دارند، تاکید کرد: انتظار داریم عدد اشتغال در منطقه از مرز 80 هزار نفر عبور کند.
رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد که ویژگی این منطقه با سه بندر گوادر در شمال دریای عمان و صحار و دُقُم در جنوب دریای عمان به لحاظ پتانسیل و ظرفیت های موجود امکان رقابت دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این ظرفیت ها، زیرساخت و مشوق و امکاناتی نیاز است که در زمان مناسبی حضور سرمایه گذار را در منطقه تضمین کند.
کردی یادآور شد: در چابهار برای کوتاه کردن زمان شروع کسب و کار و فرآیندهایی که منجر به کسب و کار می شود؛ تلاش کردیم تا فضای مناسبی برای کسب و کار در دوران پسابرجام در این منطقه فراهم شود.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، یکی از مناطق آزاد هفت گانه کشور است که در راستای اهداف اقتصادی کشور ، بیش از دو دهه است در مجاورت شهرستان چابهار و در حاشیه دریای عمان تاسیس شده است.
در آستانه اقتصاد و تجارت هزاره سوم، منطقه آزاد چابهار زیرساخت های لازم برای تبدیل شدن به یک منطقه آزاد پویا را در حد قابل قبولی فراهم کرده است.
این منطقه نه تنها در اقتصاد ملی نقشی موثر داشته بلکه در استان سیستان و بلوچستان نقطه اتکاء مهم و اساسی مردم و روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی شده است.
منطقه مکران نیز از شرق هرمزگان تا شرق سیستان و بلوچستان گسترده است و شهرستان های سیریک، جاسک، کنارک و چابهار را شامل می شود.
سواحل مکران بهترین کرانه اقیانوسی کشور و از نظر آب و هوایی در معتدل ترین هوای جنوب کشور واقع شده است، این
سواحل در زمینه اقتصادی به ویژه ترانزیت کالا، سرمایهگذاریهای تجاری، صنعتی و گردشگری از جاذبههای منحصر بفردی برخوردار است.
از نظر ژئوپولتیکی نیز همجواری سواحل مکران با کشورهای پاکستان و افغانستان، ظرفیتهای ارتباطی این سواحل به پهنه اقیانوس هند و امکان اتصال کشورهای آسیای مرکزی به دریاهای آزاد، بستر مناسبی را برای گسترش تعاملات منطقهای و بین المللی فراهم کرده است.