به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، صعودی و یا نزولی بودن بورس سهام در عوامل مختلفی خلاصه میشود، یکی از این عوامل عملکرد شرکتی است که سهام آن در بورس عرضه میشود.
توسعه، نوسازی و به روز بودن یکی از عواملی است که منجر به پیشرفت صنایع معدنی خواهد شد. این امر در ایران بر عهده ایمیدرو است. فولاد، معدن و صنایع معدنی یکی از گزینههای موفقی است که در بورس عرضه میشود و بسیاری از صاحبنظران پیشنهاد خرید سهام معدنی و فولادی را توصیه میکنند. در یک ماهه گذشته شاخص بورس سیر نزولی داشتهاست اما به نظر میرسد این روند کوتاه مدت است و سهام محصولات معدنی و فولادی در میان مدت و بلند مدت سود آور خواهد بود.
خداداد غریبپور معاون وزیر و رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با اشاره به اهمیت فلزات در بورس اظهار کرد: نزدیک به یک سوم از بازار سرمایه ما را فلزات اساسی تشکیل میدهند و بالای 200 هزار میلیارد تومان از مارکت بورس ما مربوط به این صنعت است و غریب به یک سوم از سود بازار سرمایه نیز مربوط به این بخش است. بنابراین بخش کانههای فلزی و فلزات اساسی موتور محرک بورس ایران است.
معاون وزیر و رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران پاسخ به این پرسش که یکی از موضوعاتی که بورس روی آن مانور میدهد بورس معدن و فولاد است با توجه به اینکه ما موضوعات تحریمها را داریم، به نظر شما به عنوان رئیس سازمان ایمیدرو میتوانیم در بورس موفق باشیم یا خیر، گفت: فولاد، فخاس، فخوس، کگل، کچاد از جمله صنایع بزرگ معدنی هستند که سهامشان در بورس و اوراق بهادار تهران معامله میشود. در زمینه معدن و صنایع معدنی به چند دلیل میتوانیم موفق باشیم یکی اینکه ماده اولیه تولیدات معدنی و صنایع معدنی در کشور موجود است. دیگری اینکه در زمینه دانش بومی پیشرفتهای فناورانه بیشتری نسبت به سایر بخشهای صنعت داشتهایم.
وی افزود: صادرات ما به بیش از 100 کشور دنیا است. پوشش عظیمی در بعد کشورهایی که ما به آنها محصولات معدنی خود را صادر میکنیم، وجود دارد که این موضوع ریسک صادرات ما را پایین میآورد.
وی در پاسخ به این پرسش که ما مشکلاتی برای صادرات داریم این موضوع را چگونه تبیین میکنید، گفت: ما موانعی داریم ولی تلاشمان این است که با موانع مقابله کنیم و راهکاریهایی نیز برای آن داریم.
غریبپور در پاسخ به این پرسش که مهمترین راهکار را چه میدانید، گفت: هرگونه پاسخ به این پرسش راهکار ما برای صادرات را مشخص میکند و از نظر امنیتی کشورهای دیگر نباید بدانند که ما با چه روشهایی محصولات خود را صادر میکنیم.