به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، محسن صالحینیا عصر امروز (یکشنبه) با بیان این مطلب در نشست امضاء و تبادل تفاهمنامه همکاری بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: لازم است با برنامهریزی در جهت عملیاتی شدن اهداف پدافند غیرعامل و بهبود بیشتر شرایط تحقق این مهم در درون شهرکها و نواحی صنعتی اقدام کنیم.
وی با اشاره به اهمیت پدافند غیرعامل در نگاه مسئولان ارشد نظام، بهخصوص مقام معظم رهبری، تصریح کرد: ضرورت و اهمیت پدافند غیرعامل در قوانین و اسناد بالادستی و اهداف و مأموریت تمامی وزارتخانهها و سازمانها نمود پیدا میکند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه برنامههای این سازمان حول دو محور سخت افزاری و نرمافزاری تعریف شده است، اظهار داشت: ایجاد و توسعه زیرساختها برای انجام فعالیتهای اقتصادی مبتنی بر فعالیتهای تولیدی با محوریت صنعتی و معدنی و توسعه زیرساختها برای حمایت از صنایع مختلف، این دو محور هستند که در همه این موارد به پدافند غیرعامل نیاز داریم.
صالحینیا با تأکید بر اینکه توجه به پدافند غیرعامل یک ضرورت اجتناب ناپذیر در توسعه زیرساختهاست، اضافه کرد: این ضرورت را با یک نگاه جدید و بر اساس قواعدی که در سازمان پدافند غیرعامل توسعه پیدا کرده است، میتوانیم به نحو مطلوبی به منصه ظهور برسانیم و در این تفاهمنامه نیز بهخوبی بر آن تأکید شده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد با ابلاغ این تفاهم نامه به شرکتهای استانی تابعه، تمامی تعهدات طرفین برای رعایت اصول پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور بهخوبی به اجرا درآید.
پدافند غیرعامل به پایداری و تدوام زیر ساخت ها کمک می کند
در ادامه این نشست، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور موضوعات پدافند غیرعامل را ایمنی، امنیتی و دفاعی اعلام کرد و گفت: پدافند غیرعامل به پایداری و تدوام زیرساختها کمک میکند.
غلامرضا جلالی با اشاره به وجود مجموعهای از زیرساختها در شهرکهای صنعتی کشور اظهار داشت: این زیرساختها ممکن است با طیفی از تهدیدات امنیتی، طبیعی، سایبری، بیولوژیک و حتی نظامی مواجه شود که لازم و ضروری است در مقابل این تهدیدات پایدار باشد و کارکرد خود را در مواقع بحرانی ادامه دهد.
وی با بیان دو وظیفه سازمان پدافند غیرعامل در این حوزه افزود: هم حفاظت از زیرساختهای صنایع و هم حفاظت از مردم در مقابل صنایع و کارخانجات خطرزای فاقد استانداردهای اولیه، در حوزه وظایف سازمان پدافند غیرعامل قابل تعریف است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه برای حفاظت از مردم گاهی وقتها نیاز به بهروزرسانی استانداردها وجود دارد تصریح کرد: این تفاهم نامه به ارتقاء امنیت و پایداری استانداردهای پدافندی در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور کمک شایانی میکند.
گفتنی است، در پایان این نشست، تفاهم نامه همکاری بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به امضای محسن صالحینیا (معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران)، عبداله جلالی (معاون صنعت، تجارت و صنایع دفاعی سازمان پدافند غیرعامل کشور) و غلامرضا جلالی (رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور) رسید و مبادله شد.
شایان ذکر است، این تفاهم نامه در اجرای ماده (58) قانون احکام دائمی، فرامین و تدابیر فرمانده معظم کل قوا مبنی بر رعایت اصول پدافند غیرعامل در انتخاب عرصه ایمن، پراکنده سازی یا تجمیع حسب مورد و ایمن سازی نسبت به مراکز جمعیتی و حائز اهمیت، بهویژه در طرحهای آمایش سرزمینی و طرحهای توسعه آینده کشور و همچنین فرهنگ سازی و آموزش در زمینه پدافند غیرعامل، برای یک دوره دو ساله بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران منعقد و مبادله شده است.
آموزش اصول و ملاحظات پدافند غیرعامل در طرحهای موجود و توسعهای، آموزش عمومی و تخصصی برای آشنایی مدیران و کارکنان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و همکاری در رعایت اصول پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور، از جمله موضوعات این تفاهم نامه همکاری است.
طرفین این تفاهم نامه همچنین متعهد شدند در زمینه اجرای برنامه سالانه پدافند غیرعامل، امداد و نجات، آموزش و افزایش آمادگی در راستای مقابله و واکنش سریع در مواقع اضطراری و شرایط بحران، جذب اعتبارات لازم و تحقق اهداف مشترک برای ارتقاء ایمنی واحدهای صنعتی، برگزاری رزمایش و آموزش پدافند غیرعامل در سطوح مختلف مدیران و کارکنان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، شرکتهای استانی تابعه و واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی همکاریهای مشترک داشته باشند.
همچنین به منظور هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای تفاهم نامه، راهبری و ارزیابی فعالیتها و پوشش خبری فعالیتهای انجام گرفته، تیم راهبری اجرای تفاهم نامه و کمیته برنامهریزی و نظارت متشکل از اعضای مرتبط با موضوع در هر دو سازمان تشکیل میشود.
شایان ذکر است، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران هماینک با دارا بودن 499 شهرک و 311 ناحیه صنعتی و 3 منطقه ویژه اقتصادی درحال بهرهبرداری، 65 شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، 6 شهرک فنآوری، 36 مرکز خدمات فنآوری و کسب و کار، 2 مجتمع فنآوری اطلاعات و خدمات نرمافزاری، 75 هزار و 499 قرارداد منعقده و بهرهبرداری از 42 هزار و 784 واحد صنعتی کوچک و متوسط و 3 هزار و 83 واحد کارگاهی، موجبات اشتغال مستقیم 884 هزار و 607 نفر را در سراسر کشور فراهم نموده است