پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 449355 تاریخ : 1397/11/30-13:12:46
,17,
تنها راه برون رفت کشور از وضعیت بد اقتصادی، توجه همه‌جانبه به صنایع کوچک و متوسط است

مشاور هماهنگی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی:

تنها راه برون رفت کشور از وضعیت بد اقتصادی، توجه همه‌جانبه به صنایع کوچک و متوسط است

مشاور هماهنگی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی تنها راه برون رفت کشور از وضعیت بد اقتصادی را توجه همه‌جانبه به صنایع کوچک و متوسط دانست.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، جعفر آهنگران با بیان این مطلب در گفت‌وگو با برنامه "خانه تا کارخانه" رادیو اقتصاد اظهار کرد: دائر شدن منطقه آزاد در دنیا نیازمند دو نوع الزام و زیرساخت نرم و سخت بوده که اهمیت زیرساخت نرم به مراتب بیشتر از زیرساخت سخت است.

وی در توضیح این مطلب افزود: منظور از زیرساخت نرم این است که متولیان اصلی کشور و مقامات تصمیم‌گیر به یک اجماع و باور برسند و این باور را به یک باور ملی تبدیل کنند. در این صورت مناطق آزاد و یا ویژه اقتصادی می‌توانند به افزایش ظرفیت‌های اقتصادی کشور کمک شایانی کنند.

مشاور هماهنگی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی تأکید کرد: اگر توافق سیاست مداران و سیاست گذاران حاصل شود، بقیه موارد قابل حل است.

آهنگران یادآور شد: منظور از زیرساخت‌های سخت، تمامی نیازمندی‌های خدماتی سرمایه‌گذاران با نرخ بندی‌های بین‌المللی است که باید قبل از جذب آن‌ها در مناطق آزاد فراهم شود. اساسی‌ترین این نیازها، آب، برق، انرژی، مخابرات، اینترنت، حمل و نقل بین‌المللی، بیمه و بانک هستند.

وی گفت: اگر ما مکان خوبی را برای مناطق آزاد درنظر بگیریم که از شرایط لازم برخوردار باشد، می‌تواند مورد استقبال خوب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی قرار گیرد.

مشاور هماهنگی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی افزود: کشور ما در برخی موارد در بحث ثبات مقررات با مشکل مواجه می‌شود و دولت هم ناگزیر محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند که این کار در محدود سازی فعالیت‌های اقتصادی اثرگذار خواهد بود. البته این مسأله در دنیا وجود دارد و امری طبیعی است.

آهنگران با بیان این‌که زیرساخت‌ها در مناطق آزاد فعلی کشور به‌صورت تقریبی فراهم شده و مشکل خاصی نداریم، اضافه کرد: البته شرایطی هم وجود دارد که اگر بهبود یابد، تحریم تحمیلی به‌زودی برداشته خواهد شد و از سرمایه‌ سرمایه‌گذاران استفاده خواهیم کرد.

وی در ارتباط با تأثیر مناطق آزاد بر توسعه صنایع کوچک نیز خاطرنشان کرد: ما دو مزیت نسبی انرژی و معادن در کشور داریم که بر صنایع سنگین اثرگذار هستند؛ اما کشور ما دچار مشکل کم آبی است، لذا به‌جز این دو مورد ناگزیر هستیم که بیشتر برای صنایع کوچک و متوسط برنامه‌ریزی کنیم.

مشاور هماهنگی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی ادامه داد: صنایع کوچک و متوسط می‌تواند جاذب خیلی از افراد باشد و فرصت‌های اشتغال را برای کشور ایجاد کند. مناطق آزاد و ویژه به‌غیر از سه مورد، مملو از صنایع کوچک و متوسط است و اشتغال خوبی را ایجاد کرده‌اند.

آهنگران متذکر شد: در هفت منطقه آزاد کشور 280 هزار نفر در واحدهای صنعتی و خدماتی و رفاهی و 180 هزار نفر در مناطق ویژه اقتصادی فعال‌اند. اگر تقویت این صنایع در سیاست‌های دولت مورد توجه قرار گیرد، می‌توان صنایع کم آب بر را هدایت و اشتغالزایی کرد.

وی افزود: تنها مسأله‌ای که هم‌اکنون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ما را تهدید می‌کند، تسری محدودیت‌های سرزمین اصلی به مناطق آزاد است که به ناچار بر اساس ضرورت‌های ملی توسط دولت و دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود. البته دولت هم متوجه این امر شده و معاون اول رئیس جمهور پیگیر این موضوع است.

مشاور هماهنگی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی تصریح کرد: راه برون رفت کشور ما از وضعیت بد اقتصادی، توجه همه‌جانبه به صنایع کوچک و متوسط است؛ زیرا این صنایع با سرمایه‌های کوچک و اشتغالزایی راه‌اندازی می‌شوند و بازار مصرف آن هم در کشور وجود دارد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 178
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران