پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 353341 تاریخ : 1397/05/09-09:10:52
,10033,22,
تلفیق ژنتیکی وحوش دو منطقه حفاظت شده خانگرمز و لشگردر

پاسخ رئیس سازمان محیط زیست به نماینده ملایر:

تلفیق ژنتیکی وحوش دو منطقه حفاظت شده خانگرمز و لشگردر

عیسی کلانتری در پاسخ به نامه محمد کاظمی، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در خصوص عدم رشد جمعیت وحوش در منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر و کاهش جمعیت قوچ و میش و کل و بز در این منطقه اعلام کرد: تلفیق ژنتیکی وحوش دو منطقه حفاظت شده خانگرمز و لشگردر ملایر در سال جاری صورت می گیرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این نامه بیان کرد: موضوع عدم رشد جمعیت وحوش منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر از طریق اداره کل حفاظت محیط زیست استان و واحدهای تحقیقاتی مرکز پیگیری شده و پس از بررسی، مسائلی از جمله اثرات سوء خشکسالی های پی در پی و درون آمیزی مطرح شد.

کلانتری افزود: احتمال می رود یکی از دلایل این موضوع، درون آمیزی و عدم وجود تنوع ژنتیکی است.

وی ادامه داد: مقرر شد در سال جاری و در مرحله اول به تعداد محدود، سه راس نر و سه راس ماده از هر یک قوچ و میش و کل و بز از جمعیت خانگرمز تویسرکان به لشگردر رهاسازی شوند.

وی اضافه کرد: در صورت نتیجه بخش بودن، این اقدام در سال بعد با همین نسبت جنسی و به تعداد بیشتر انجام خواهد پذیرفت.

گفتنی است، منطقه حفاظت شده لشگردر سال 1369 به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شد. این منطقه با 15 هزار و 550 هکتار وسعت، درمجاورت شرق و جنوب شرقی ملایر واقع شده است.

گونه های شاخص جانوری این منطقه شامل 18 گونه پستاندار از 11 خانواده و 5 راسته و 75 گونه پرنده از 23 خانواده و 7 راسته است. این منطقه به لحاظ موقعیت طبیعی و توپوگرافی دارای سه وضعیت کوهستانی، تپه ماهوری و نسبتاً دشتی است.

 مناطق کوهستانی زیستگاه کل و بز و مناطق تپه ماهوری زیستگاه گونه حمایت شده قوچ و میش ارمنی می باشد. از پستانداران منطقه می توان کل وبز،  قوچ ومیش، گرگ، شغال، روباه، تشی، خرگوش، گورک ، کفتار و رودک و از پرندگان کبک، تیهو، باقرقره، عقاب طلایی، قرقی، فاخته، دلیجه، کمر کلی، پری شاهرخ، چیچک، و از خزندگان انواع مار را می توان نام برد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران