به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، جمشید انصاری روز پنجشنبه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی آذربایجان غربی افزود: زمانی که برنامه اقتصاد مقاومتی مبتنی بر سیاست های کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در دولت اعلام شد، افزایش تاب آوری در مقابل تکانه های شدید اقتصادی مد نظر بود اما با توجه به وضعیت امروز، اقدامات ناکافی بوده است.
وی اضافه کرد: با توجه به این روند، برنامه ریزی در راستای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی جدید که بتواند اهداف تعیین شده در برنامه اولیه را پوشش دهد، بسیار ضروری به نظر می رسد.
جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در آذربایجان غربی بیان کرد: تجدید نظر در مدیریت بانکی، شکل دهی بانک های جدید با ماموریت های نوین، توجه بیشتر به دانش بومی به ویژه موارد دانش بنیان از جمله مواردی است که می تواند در افزایش موفقیت طرح های اقتصاد مقاومتی مفید باشد.
معاون رییس جمهوری با قدردانی از «محمدمهدی شهریاری» استاندار آذربایجان غربی به دلیل مدیریت مناسب برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در استان، اضافه کرد: تلاش برای توسعه استان، برنامه ریزی برای جذب اعتبار مناسب برای اجرای طرح ها و اختصاص زمان قابل توجه برای پیگیری مشکلات از جمله اقدامات مناسب مدیریت ارشد استان در ماه های گذشته بوده است.
انصاری مردم آذربایجان غربی را سختکوش دانست و گفت: این ویژگی خاص مردم استان در کنار همت مسوولان و تلاش شبانه روزی آنان موجب حل مشکلات و برداشتن گام های رو به جلو در سال های آینده می شود.
وی یکی از مزیت های آذربایجان غربی را کشاورزی عنوان کرد و افزود: با بهره مندی از فناوری های بومی و توان علمی جوانان در قالب شرکت های دانش بنیان می توان زمینه رشد جهشی بخش کشاورزی را در این استان فراهم کرد.
انصاری بر پیگیری مشکل نیروگاه برق شوط تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به افزایش مصرف برق در فصل تابستان، راه اندازی مستمر واحدهای جدید در این بخش بسیار مهم است و ما تمام توان خود را برای کمک به سرمایه گذار نیروگاه برق در منطقه آزاد ماکو به کار می گیریم تا مشکل این بخش نیز حل شود.
رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور همچنین بر لزوم حل مشکل مصرف آب در این استان اشاره کرد و گفت: هرچند آمارها از سهم سه درصدی صنعت از آب این استان حکایت دارد ولی با توجه به وضع موجود، این آمار نمی تواند درست باشد و باید برای ارتقای این بخش تلاش بیشتری صورت گیرد.
افزایش 2000 میلیارد ریالی بودجه اختصاصی سفر روحانی به آذربایجان غربی
استاندار آذربایجان غربی گفت: بودجه اختصاص یافته به استان در قالب مصوبه های سفر رییس جمهوری و اعضای دیگر هیات دولت با احتساب تخصیص بودجه جدید به طرح های راه سازی، 2 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
محمدمهدی شهریاری افزود: این بودجه در راستای اجرای طرح راه سازی میاندوآب - سرچم و میاندوآب - شاهین دژ هزینه می شود و با اضافه شدن این میزان اعتبار، کل بودجه استان از محل مصوبه های سفر به بیش از 25 هزار میلیارد ریال خواهد رسید.
وی با اشاره به توفیق آذربایجان غربی در اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی نیز بیان کرد: با توجه به موفقیت در مرحله نخست، سهم استان از مرحله دوم باید بهبود و افزایش یابد.
شهریاری ادامه داد: توجه به اجرای طرح های اشتغال پایدار روستایی در رسته های جدید نظیر لجستیک و بهداشت نیز می تواند موفقیت استان در مرحله دوم را بیشتر کند.
نماینده عالی دولت در آذربایجان غربی گفت: این استان ظرفیت تامین نهاده های دامی حداقل غرب کشور را دارد ولی برخی بی توجهی ها امکان استفاده از این ظرفیت را گرفته است و امیدواریم با همراهی دستگاه های کشوری این مشکلات برطرف شود.
شهریاری از جمله مشکلات استان را تخصیص ندادن آب به بخش صنعت عنوان کرد و افزود: وزارت نیرو برای حل این مشکل اقدامات خوبی انجام داده است که باید از توجه ویژه این وزارتخانه قدردانی کرد.
رییس ستاد اقتصاد مقاومتی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه میزان برداشت آذربایجان شرقی از سد بوکان قابل توجه است، بیان کرد: بخش مهمی از آن نیز به جای آب شرب در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد که در این باره باید تجدیدنظر شود.
وی بر استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در آذربایجان غربی تاکید کرد و ادامه داد: این امر می تواند با همراهی بخش خصوصی انجام گیرد که اهتمام ویژه اتاق بازرگانی را می طلبد.
به گزارش ایرنا در این جلسه در خصوص طرح های اقتصاد مقاومتی بخش آب و فناوری گزارشی ارائه شد؛ برنامه اقتصاد مقاومتی اواخر سال 1393 پس از ابلاغ سیاست های کلی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تصویب و اجرا قرار گرفت و در حدود چهار سال گذشته اقدامات خوبی با تلاش دولت تدبیر و امید در این بخش انجام شده است.