به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,میرهادی رهگشای با اشاره به این نکته که ممنوعیت واردات کالا نمیتواند راهبردی صحیح در مدیریت واردات همه کالاها باشد، افزود: اجرای این سیاست موجب گسترش قاچاق کالا، از بین رفتن رقابت پذیری و کاهش بهره وری، افزایش قیمت و کاهش کیفیت تولیدکنندگان داخلی و کاهش سطح رفاه مصرف کنندگان داخلی میشود.
وی همچنین تاکید کرد: به جهت مدیریت واردات کالا باید از روشهای کارآمدی استفاده شود که در مقایسه با ممنوعیت واردات کالا مضرات کمتری داشته باشد و در عین حال جریان ورود کالا به کشور را در راستای نیاز داخلی هدایت کند.
این عضو شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه هدف از مدیریت واردات رونق تولیدات داخلی است، گفت: مهمترین و اصلیترین ابزار مدیریت واردات کالا به کشور تعیین مناسب حقوق ورودی (تعرفه واردات) کالاست.
وی افزود: تعیین تعرفه واردات کالا میتواند به طور موثر رقابت پذیری تولیدکنندگان داخلی را در مقایسه با محصولات مشابه خارجی افزایش دهد.
رهگشای در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: دولت و به طور کلی نهادهای حاکمیتی نقشی پررنگ در اقتصاد کشور دارند و در عمل این نهادها بزرگترین عرضه کننده و تقاضا کننده کالا و خدمات در کشور هستند.
وی در پایان یادآورشد: اهتمام بخشهای دولتی و حاکمیتی به مصرف کالاهای داخلی و عدم واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند میتواند تاثیری مهم در مدیریت واردات کشور داشته باشد.