به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ ابوالفضل رضوی در نخستین همایش نقشآفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار به اهمیت دولت برای توسعه روستاها اشاره کرد و گفت: امروز آییننامه استفاده از وام 11 هزار میلیارد تومانی که از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته در هیأت دولت تصویب میشود.
وی در مورد کارمزد این وام، گفت: متوسط کارمزد 6 درصد خواهد بود که به شغلهای پایدارتری مانند کشاورزی، صنایع دستی، گردشگری، دوخت لباس یا صنایع فرآوری معدنی اختصاص مییابد.
رضوی به این نکته هم اشاره کرد که کارمزد این وام برای بخشهایی مانند روستاها مرزی و فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکترا که در روستاها اقامت کنند 4 درصد خواهد بود.
معاون توسعه روستایی رئیس جمهور به نقشآفرینی روستاها برای توسعه و اشتغال پایدار اشاره کرد و گفت: اکنون روستایی در سیستان و بلوچستان داریم که جهانی شده است و آن هم به دلیل دوخت لباس محلی است که در دنیا بینظیر است و حتی گفته میشود، لباس لویی هفدهم برگرفته از لباس زنان روستایی سیستان و بلوچستان است.
وی همچنین به برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای روستایی - عشایری در شهرهای کشور هم اشارهای کرد و خاطرنشان ساخت: تمام شهرنشینان و خارجیها پس از بازدید از این نمایشگاهها اذعان میکنند که تنوع غذایی در روستاها و عشایر به مراتب بیشتر از تنوع شهرها و رستورانهای شهری با کیفیت بالاتر است.
رضوی همچنین بازار مصرف را یکی دیگر از دغدغههای تولیدکنندگان روستایی دانست که برای آن هم فکری شده و افزود: اکنون در 10 استان کشور با هماهنگی انجمن قماش ایران بازار مصرف لباس تعیین کردهایم که در صورت تولید لباس روستایی مطابق با استانداردهای این انجمن تمام محصولات خریداری خواهد شد.
معاون توسعه روستایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه در تمام روستاهایی که دوخت لباس انجام میشود شاهد مهاجرت معکوس بودهایم، تصریح کرد: در استانهایی مانند همدان، مرکزی، سمنان و حتی استانهای مرزی این اتفاق رخ داده است که البته باید بحث آموزش و بستهبندی را هم حمایت کنیم.
وی خطاب به زنان روستایی خاطرنشان کرد: باید مردان را برای مشارکت در کارها تشویق کنیم، چرا که توسعه مشاغل در روستاها به کاهش فقر و توسعه کشور کمک شایانی خواهد کرد.