اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد چین در 2020 نفت خام بیشتری نسبت به آمریکا پالایش کرده است. در شرایطی که آمریکا از کاهش تقاضا برای نفت در 2020 رنج می برد که باعث کاهش فعالیت های نفتی در این کشور شد، چین از تغییرات به وجود آمده در جهان سود برد. بر خلاف آمریکا، دولت چین با سقوط قیمت نفت پالایشگاه هایش را تشویق به افزایش سطح تولید کرد.
چین در حال حاضر چهار پالایشگاه بزرگ دیگر در دست ساخت دارد که انتظار می رود اکثر آنها مواد اولیه تولید پلاستیک مثل اتیلن و پروپیلن تولید کنند.
در حالیکه احتمالاً آمریکا می تواند تا پایان 2021 دوباره از چین پیشی بگیرد، ولی پیش بینی بلندمدت تقاضا نشان می دهد این اتفاق بسیار گذرا خواهد بود چون تقاضا برای نفت در سراسر آسیا رو به افزایش است.
فعالیت پالایشگاه های نفت در سراسر آمریکا در نتیجه همه گیری ویروس کرونا کاهش یافته است. شرکت رویال داچ شل در سال گذشته میلادی فعالیت در پالایشگاه لوئیزیانا را متوقف کرد. این تاسیسات در زمان افتتاح 1967، سی و پنج برابر کل ظرفیت پالایشی چین تولید داشت.
فعالیت در پالایشگاه های نفت آمریکا در سال جاری میلادی هم به خاطر طوفان شدیدی که در ماه فوریه ایالت تگزاس را در نوردید، متوقف شدند. پالایش نفت در آمریکا در نتیجه این طوفان به پایین ترین رقم از 2008 رسید که تا حد زیادی نتیجه یخ زدن خطوط لوله بود.
چین در ماه نوامبر سال گذشته میلادی حدود 1.2 میلیون بشکه در روز نفت خام پالایش می کرد. بیشترین فعالیت پالایشی جدید در واحد جدید پالایشی در تاسیسات ژیجیانگ در شمال شرق چین صورت گرفت.
چین تنها کشور آسیایی نیست که درفعالیت های پالایشی سرمایه گذاری می کند. هند هم چند هفته پیش اعلام کرد قصد دارد 4.5 میلیارد دلار برای توسعه پالایشگاه پانیپات تا سپتامبر 2024 سرمایه گذاری کند. به این ترتیب ظرفیت پالایشگاه تا 500 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.
هند به عنوان دومین وارد کننده و مصرف کننده بزرگ نفت در دنیا پس از چین تلاش می کند ظرفیت پالایش نفت خود را 60 درصد افزایش دهد تا جوابگوی افزایش تقاضا در کشور باشد.