آماری که روز پنج شنبه در آمریکا منتشر شد، نشان داد هفته گذشته 498 هزار تقاضای دریافت بیمه بیکاری ثبت شده که پایینترین میزان از اواسط مارس سال 2020 است که بیماری کووید 19 پاندمی اعلام شد. سرمایه گذاران اکنون منتظر انتشار آمار ماهانه اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا از سوی وزارت کار این کشور هستند.
آمار اقتصادی چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، مثبت تر بود. شاخص مدیران خرید خدمات کایشین در آوریل 56.3 واحد بود. صادرات این کشور بر مبنای سالانه 32.3 درصد و وارداتش 43.1 درصد رشد کرد. تراز تجاری چین در 42.86 میلیارد دلار ایستاد. آمار اقتصادی بهتر از حد مطلوب منعکس کننده تقاضای قوی داخلی و بین المللی است. مصرف چین از زمان رکود ناشی از شیوع پاندمی در سال 2020 بهبود یافته و واردات نفت این کشور در چهار ماه نخست امسال بیش از هفت درصد رشد کرد.
نفت در سال 2021 سیر صعودی پیدا کرده است. نفت برنت روز چهارشنبه به مرز 70 دلار رسیده بود. آمار اقتصادی مثبت آمریکا و چین نگرانی ها نسبت به افزایش موارد ابتلا به کووید 19 در کشورهای دیگر را تا حدودی برطرف کرد. شمار روزانه موارد ابتلا به کووید 19 در هند که سومین واردکننده بزرگ نفت جهان است، به رکورد 414 هزار و 188 نفر رسید.
واندانا هری، موسس شرکت واندا اینسایتس به بلومبرگ گفت: با در نظر گرفتن خوش بینی نسبت به بازگشایی آمریکا و اروپا و کانون های کرونا در آسیا و آمریکای لاتین، نفت برنت در قیمت 68 تا 69 دلار متعادل به نظر می رسد. به نظر می رسد اخبار وحشتناکی که از هند به گوش می رسد شوک های بزرگی به بازار نفت وارد نخواهد کرد.
بر اساس گزارش اینوستینگ، سرمایه گذاران همچنین به مذاکرات ایران و آمریکا برای احیای برجام چشم دوخته اند که به رفع تحریم ها علیه صادرات نفت ایران منتهی خواهد شد. چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم در وین آغاز می شود و اگر دو طرف به توافق برسند، توافقی در ماه میلادی جاری اعلام خواهد شد.