پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 377643 تاریخ : 1397/07/07-14:36:42
,2,
تببین نقش دولت در بخش مسکن

حامد مظاهریان در همایش سیاست های توسعه مسکن در ایران تجربه کشورها را تشریح کرد:

تببین نقش دولت در بخش مسکن

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه اتفاقات اخیر در بازار مسکن ریشه در تحولات بیرونی بازار دارد، نقش دولت در این بخش را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، حامد مظاهریان صبح امروز در هجدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن در ایران، به تبیین نقش دولت در بخش مسکن پرداخت و گفت: دولت سه وظیفه مهم در این بخش دارد اول اینکه با کمترین دخالت در ساز و کار بازار، شرایط رقابتی را برای سرمایه گذاران سازنده فراهم کند. وظیفه دوم جلوگیری از بی تعادل شدن بازار مسکن از بابت تنظیم سطح عرضه و تقاضا است و وظیفه سوم نیز پایش بازار برای جلوگیری از شکست بازار است که در این حالت، باید از بازوی کمکی که بخش خصوصی و نهادهای عمومی هستند برای اجرای برنامه هایی همچون مسکن اجتماعی کمک بگیرد.

معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی افزود: متغیرهای بازار مسکن از جمله تورم مسکن، ساخت و ساز و معاملات خرید خانه، تابعی از متغیرهای اقتصاد کلان است. بنابراین زمانی که متغیرهای کلان از حالت تعادلی خود خارج می شوند، در بخش مسکن، کار چندانی نمی توان انجام داد بلکه باید ریشه های بهم خوردن عدم تعادل در بیرون بازار را ابتدا مهار و برطرف کرد.
مظاهریان در ادامه به تجربه کشورهای مختلف در زمینه سیاست گذاری در بخش مسکن اشاره کرد و با تشریح تجربه دولت کره جنوبی،‌ ژاپن و فرانسه، مدل کشور فرانسه را به عنوان مدل برتر عنوان کرد.
معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: در کشور ژاپن، دولت شرایط سرمایه گذاری ساختمانی را برای سازنده ها و عوامل عرضه مسکن فراهم می کند و در کره جنوبی نیز با مالیات های بازدارنده، جلوی احتکار و سوداگری مسکن گرفته می شود و با منابع حاصل از این مالیات ها برای ساخت و سازهای ارزان قیمت، هزینه می شود. در فرانسه اما سازنده ها به سمت ساخت و ساز توام برای دهک های کم درآمد و متوسط تشویق و هدایت می شوند به گونه ای که هر سرمایه گذار ساختمانی در شهرها، 20 درصد از واحدهای مسکونی جدید را باید برای کم درآمدها در قالب مسکن اجتماعی اختصاص دهد. در این مسیر، منابع مالی ساخت مسکن توسط یک بانک که به سپرده گذارانش، معافیت مالیاتی ارایه می کند، تامین می شود. بنابراین، جریان مالی مسکن نیز در فرانسه، هدفمند برقرار شده است.
معاون مسکن از کارشناسان حاضر در همایش سیاست گذاری مسکن خواست برای برون رفت از وضع موجود راهکار عملیاتی ارایه کنند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 200
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران