پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 624128 تاریخ : 1401/12/07-10:28:37
,9,
تا دیر نشده از مسیر دارویاری خارج شویم/ پیش بینی قیمت دارو

تا دیر نشده از مسیر دارویاری خارج شویم/ پیش بینی قیمت دارو

رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، در واکنش به میزان افزایش قیمت دارو در سال آینده و چالش های اجرای طرح دارویاری، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از خبرنگار مهر،فرامرز اختراعی، در واکنش به پیش بینی افزایش 10 تا 20 درصدی قیمت دارو در سال 1402 که از سوی رئیس سازمان غذا و دارو مطرح شده است، گفت: پیش بینی از میزان افزایش قیمت دارو در سال آینده خیلی سخت است.

وی با اشاره به عدم ثبات در سیاست های ارزی کشور، افزود: عدم ثبات در سیاست های ارزی، بر نظام دارویی کشور اثرگذار است و از همین رو؛ نمی توان از همین حالا گفت که دارو برای مردم گران نمی شود.

اختراعی به بودجه 69 هزار میلیاردی یارانه دارو در سال آینده اشاره کرد و گفت: این میزان اعتبار برای یارانه دارو در سال آینده با تفاوت حاصل از نرخ ارز، سازگاری ندارد.

وی ادامه داد: با چنین اوضاع و احوالی که برای دارو پیش بینی شده است، دارو گران خواهد شد.

اختراعی افزود: وقتی عنوان می کنند که دارو در سال آینده بین 10 تا 20 درصد افزایش قیمت خواهد داشت، باید پرسید که آیا تورم در حد 10 تا 20 درصد است.

وی با اشاره به قیمت گذاری دارو در کمیسیون قیمت گذاری سازمان غذا و دارو، گفت: ممکن است در کمیسیون بر افزایش 10 تا 20 درصدی قیمت دارو تصمیم گیری کنند، اما چقدر می توانند در برابر فشارها مقاومت کنند.

اختراعی ادامه داد: متأسفانه راه غلطی طی شده و زودتر باید از مسیر رفته باز گردند. بدون تردید، اجرای طرح دارویاری غلط است و بارها گفته ام که تغییرات شوک آور، به نظام اقتصادی و دارویی کشور آسیب می زند.

رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، با عنوان این مطلب که عوارض دارویاری فقط مابه التفاوت نرخ ارز نیست، گفت: قطعاً با افزایش هزینه های تولید دارو، شرکت ها نیز حاشیه سود بیشتری می خواهند و نمی توانند با نرخ های دستوری ادامه بدهند.

وی با انتقاد از تحمیل تغییرات شوک آور به صنعت دارو، افزود: داروی قاچاق، اشتباه بزرگی بود که به آن دامن زدند. زیرا، دارو در مقیاس بزرگ قاچاق نمی شود و این شامل قاچاق به کشور و از کشور می شود. به ندرت به صورت چمدانی، دارو قاچاق می شود که سهمی در حدود 3 تا 5 درصد بازار دارو را به خود اختصاص می دهد. یعنی از 35 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارو در کشور؛ در کل 1000 میلیارد آن قاچاق است که عدد بزرگی نیست.

اختراعی ادامه داد: اگر دارو در مقیاس بزرگ قاچاق می شود، چرا جلوی آن را نمی گیرند و اگر برخورد می کنند؛ چند پرونده تا کنون برای داروی قاچاق تشکیل شده است.

وی افزود: ما نباید در مورد دارو، بنگاه محورانه تصمیم بگیریم. بنابراین، نباید اشتباه خودمان را تکرار کنیم.

اختراعی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود، اگر 69 هزار میلیارد تومان بودجه دارو به 180 هزار میلیارد تومان هم برسد؛ باز هم جوابگو نخواهد بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 194
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران