پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 176538 تاریخ : 1394/09/24-06:13:38
,8,17,
 مسئولین فکری به حال بورس کنند

تا دیر نشده،

مسئولین فکری به حال بورس کنند

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که تا دیر نشده مسئولین باید فکری به حال بورس کنند گفت: تا مادامی که وضعیت اقتصاد و صنایع بهبود پیدا نکند نمی توان امید بازگشت بورس به روزهای پررونق را داشت.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از تسنیم ,محمدرضا اکبری با اشاره به وضعیت بازار سرمایه گفت: دولت و نمایندگان مجلس باید به فوریت تصمیم گیری مناسبی برای بهبود شرایط بورس اعمال کنند؛ چرا که وضعیت کنونی بورس با حرف و وعده درست نمی شود و باید اقدام عملی برای رفع ریسک و ابهامات بازار صورت گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر این که در اقتصاد کشور، هر بازاری تحت تاثیر جو روانی قرار دارد افزود: بنظر می رسد بورس اوراق بهادار به نوعی ترس دچار شده است و بهترین خبرها نیز نمی تواند بر آن تاثیر گذار باشد.
وی در خصوص شرایط ورود سرمایه گذاران به بورس نیز گفت: زمانی که اعتماد به بورس وجود نداشته باشد، ناامنی روانی در بورس موجب کاهش رفت و آمد سرمایه گذاران به اقتصاد و بازار سرمایه می شود.
اکبری اضافه کرد: بر این اساس دولت باید فکری به حال صنایع و بنگاههای تولیدی کند، چرا که وضعیت نامناسب کنونی بورس حکایت از شرایط بد بنگاهها دارد و تا مادامی هم که وضعیت اقتصاد و صنایع بهبود پیدا نکند نمی توان امید به بازگشت رونق به بورس را داشت.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص کاهش نرخ سود بانکی نیز اذعان داشت: بنظر می رسد در حال حاضر اراده قوی برای کاهش نرح سود بانکی در کشور وجود ندارد و در شرایط رکودی اقتصاد نیز بهترین مکان برای سرمایه گذاری بانکها هستند و بدلیل عدم جذابیت بورس نباید انتظار داشت که نقدینگی به سمت بازار سرمایه سرازیر و از این رهگذر تامین مالی مناسبی برای شرکتها و بنگاههای تولیدی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته هم به این دلیل نقدینگی جدیدی به بورس وارد نشده است که بانکها مکان جذاب تری برای سرمایه گذاری بوده اند و در شرایطی که کار تولیدی به صرفه نیست، مردم ترجیح می دهند پول و سرمایه خود را در بانکها سپرده کنند و حبس پول در بانکها مساوی است با عدم رونق اقتصاد و بورس.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: سیاستهای غلط از یک سو و نیز عدم حمایت مسئولین از سوی دیگر موجب شده تا بنگاههای تولیدی در ادامه حیاتشان با مشکل مواجه شوند که این موضوع بر بازار سهام نیز اثر خود را گذاشته است.
اکبری با تاکید بر این که تا دیر نشده است مسئولین باید فکری به حال بورس کنند تصریح کرد: برخی از مشکلات به شرایط تحریم و برجام ارتباطی ندارد. به عنوان مثال وضعیت سود تقسیمی شرکتها در بازار سامان خاصی ندارد و از یک طرف سود تقسیمی که در مجامع شرکتها تصویب می شود در عمل مطابق سود اعطایی نیست و از سوی دیگر در برخی موارد پروسه گرفتن سود مجامع به قدری طولانی می شود که سهامداران گرفتن آن را از یاد می برند و فراموش می کنند.
وی اضافه کرد: البته این موارد تنها مشکلات سود پرداختی شرکتها نیست و از سوی دیگر شاهد این هستیم که سهامداران برای گرفتن سود خود باید در هر یک از بانکهای کشور حسابی داشته باشند و تعدد حساب بانکی نیز به معضلی برای سهامداران تبدیل می شود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در حالی که کشور، پیشرفت های مناسبی در زمینه تمامی علوم بویژه علوم الکترونیکی دارد، هنوز سیستم یکپارچه پرداخت سود سهام در بازار سرمایه وجود ندارد.
وی در خصوص دیگر مشکلات مربوط به سود پرداختی شرکتها هم اظهار داشت: عدم شفافیت و اطلاع رسانی مناسب در خصوص سود پرداختی شرکتها موجب بی اطلاعی برخی از سهامداران و سرمایه گذاران بورسی از سود تخصیص یافته به آنها شده است که این موضوع نادیده گرفتن حق و حقوق آنها را در پی دارد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بنظر می رسد مشکلات این چنینی به راحتی در بازار سرمایه ما قابل حل هستند و نباید رفع همه گرفتاریها و مشکلات اقتصاد و بازار سرمایه کشور را به برجام و رفع تحریم ها پیوند زد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 220
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران